Tacopajen!

Jag är synsk. Massor har krävt receptet på det den där pajen sedan jag lade upp det.. och vill ni veta vad som gör allt så himla grymt? Jo att jag TOG BILDER och tänkte lägga upp det. Känner mig stolt över min förmåga att se in i framtiden.. även om det bara handlar om en tacopaj ;)

Sådärja. För det första så använder jag aldrig mått. Jag höftar hit och dit istället och hoppas på det bästa. brukar sluta bra tack och lov.

Pajdeg: Mjöl, havregryn och turkisk yoghurt. Vad-du-har-hemma. En skål. Ner med torra ingridienserna och rör om. Salta. Jag gillar havregryn i degen, men andra kanske hellre tar grahamsmjöl? Ta det du gillar. Ha i en stor slev turkisk yoghurt och börja röra. Rör och klappa ihop tills du har en duglig, lite kletig deg. Någon sa en gång ”Torr deg ger torrt bröd” så jag tror klibbigheten bara är bra… ”dutta” ut i formen.

Förgrädda i ugnen ca 10min.

Jag är grym på paj och jag älskar alla ”ner med det jag har hemma”-maträtter. Paj kan man ju variera till oändlighet.

Denna gång stekte jag på en massa gul lök, körde ner och stekte på köttfärs. Hade i tacokrydda när det började bli brunt. Sedan en stor klick kokosgrädde (som typ är guds gåva till folket, men man kan ta vanlig grädde, creme fraiche eller inget alls också). Rörde ihop röran. Smakade supersmarrigt.

Sleva ner i formen. Häll på en äggstanning på ett par ägg (tog 3 st) och mjölk.

Sist men inte minst. Ös på fetaost.

…och så skjuts in i ugnen!

Varsågoda och ät!

Härligt med energi, bra med protein och smarrigheter. 4 normalstora portioner eller 3 st Mirre-portioner.

Kul att det uppskattas med lite mat a’la Miranda! :)

1 Comment

  1. Mia

    Mmmm. Jag kanske ska välja bort dagens cornflakes-middag och göra en paj istället :)

    Efter din paj passar det nog alldeles utmärkt med världens godaste chokladkaka, som jag bjuder på idag.

Comments are closed.