Film från Active Challenge

Ja, alltså ni får ju förstås utvärdera min löpteknik om ni vill. Eller inte göra det ;) Fast ni ska veta att Colting berömde min teknik minsann..

Här är vi ca 8km in i loppet och då är man ju liiite klumpigare än innan. Tycker personligen inte det ser så snabbt ut som 4.10tempo.. men men, det där stubbarna verkar springa snabbt ändå.

Det ska bli kul i vår att satsa lite extra på snabbheten och även på tekniken. Kommer att gå på löpteknikutvärdering inom kort och försöka tänka lite mer på den.

Många undrar över jackan? Jo det hela var ju ett Gore-Tex-jippo för att promota jackan. Så visst var vi tvungna att springa med den. Lite hett sådär ;)

För er som förresten vill satsa lite på löpteknik, missa inte nästa föreläsningstillfälle med Specialistgruppen! Joakim lär pedagogiskt ut en hel del om löpteknik och tänket kring det. Vi kommer köra ett nytt event den 22:e maj. Mer info kommer, men boka in det redan nu!

2 Comments

  1. ÅlandsNicke

    Hej!
    Gällande löpteknink, har tänkt fråga dig om barfota/framfota löpning. Har du testat och/eller har du några kommentarer rent generellt gällande detta sätt att springa?
    Har själv testat och åxo införskaffat ett par Nike Free 3.0 för ändamålet men har återgått till ”traditionell” teknik. Dock springer jag lite intervaller med framfota teknik då det tränar upp vaderna och ger bättre fart även då jag spinger ”vanligt”.

    Mvh Nicke

    PS Grattis till fin, fin tid igår!

  2. Fredrik

    Just nu har du en kadens på runt 170-180 men du skulle nog behöva öka den lite om du vill landa mer under kroppen(och mittfoten) i den hastigheten, och det ser ut som att du landar med fötterna lite för nära varandra(på bredden) så du måste svinga onödigt mycket med överkroppen, men det kan bero på flera saker och omöjligt att se från den vinkeln.
    Intressanta är att veta vad du tycker, känns som att du trivs bra med att landa lite på hälen först, för du är ju väl medveten om vad du skulle kunna göra för att ändra ditt steg.

Comments are closed.