LöpbandsPB 42.46 på Active Challenge!

Hejsan alla!

Då är det dags att sammanfatta en kul och knäpp dag! :) 

För det första vill jag bara tacka er alla för stödet. Dels att ni skickade mig vidare till ”landslaget” och sedan all pepp idag via mail och på bloggen. Hehe det behövdes verkligen, jag hade inte skallen med mig imorse! Varför inte? Jo för att jag kände mig verkligen helt ur form och fortfarande snuvig… Jag lovar, jag är chockad över dagens löpning. Ni vet ju hur jag funkar, jag är ganska tydlig på bloggen med när jag är i grym form, och likaså när tvärtom gäller..

Men vi tar det från början. Idag skulle man alltså till Hammarby Sjöstad för att springa för webb-tv? Jajamen! Lite absurd känsla. Träffade teamet, världens skönaste, som jag glatt kunde spendera hela dagen med. Och Coach Colting var ju också härlig att träffa, då man har beundrat hans resultat på Ultraman ganska länge om man säger så.

20120419-193254.jpg

Ett laddat svensk lag alltså! Jag skulle gå ut först mot en norska som hade ganska mycket sämre pers på milen än mig. Men det var länge sedan jag satte det perset (det vet ni ju, från 2006) och förra året sprang jag ju milen snabbast på 43.30. Och med tanke på förkylningen hade jag rätt dåliga tankar om mig själv. Förhoppningen låg på i alla fall 45min, men det kunde lika bra bli 48 typ. Kände mig dock bra peppad i gänget och snart drog de igång löpbandet.. och tävlingsskallen vaknade?

20120419-193538.jpg

Fann mig därmed springandes på ett löpband med Claes Åkeson på vänster sida frågandes ”Hur det kändes?”, The Jonas Colting hållandes en vattenflaska på höger sida redo att göra allt man bad om, en kameraman med en kamera i nyllet, en skärm framför fejjan och en strålkastare som hettade till det hela.

Och här skulle man göra allt man kunde. 10km. Hehe.

Absurd situation så att säga ;) 

Men förstås jätterolig!

Skuttade på ganska snabbt i 4.30tempo och kände att det var hanterbart utan några större problem. Min puls sa 117% då mätaren var helt off… så det var ju ingen idé att bry sig om. Jag är ju en riktig pulsnörd så jag hade ju tänkt springa på pulsen, men den planen fick jag slopa. Det där med att springa på känsla är knappast min grej, men nu var det bara att köra!

20120419-193306.jpg

Körde på ganska lugnt där i början på 4.30tempo. Ökade till 4.26 efter någon kilometer och fortsatte med pytteökningar i början, innan jag började släppa på hårdare efter 5km. Hade noll problem med att springa på bandet, pannbenet har ju klarat värre saker liksom.. Utan jag var rätt road om jag ska vara ärlig. Såg säkert ganska glad ut, och inte blev det sämre av att min duell gick himla bra då norskan såg riktigt trött ut ganska tidigt in i loppet. (Som för övrigt läser min blogg, hejsan!).

Från 5km (på ca 21.40 tror jag) framåt så höjde jag upp ganska bra, fast med små ökningar. Kändes bra. Började pressa ganska hårt efter 6km. Vet inte om jag var uppe på ca 4.06-4.10 eller något liknande mellan 8:e och 9:e kilometern. Fokuset låg på att slita ihop 9, sedan var det bara att överleva. Ökade upp sista och körde en ganska lång spurt där jag tog hjäp av armar och körde mer micheal-johnsson-upprät-stil sista biten – som jag kubbade!

Helt chockad när de sa 42.46… VAAAAAA???!

Nog för att det gjorde ont, men VAAA??

Personbästa?? Visserligen på löpband (snällare än väg), men jag har ju inte vart nere under 43min på evigheter? Hahahahaha!

20120419-193322.jpg

Helt galet roligt! Var helt hög efter löpningen, och fortfarande förvånad.. vad fan hände??

Men peppen var där hela tiden med Colting och de andra i laget, det var sjukt roligt! Och tamefan, intervallerna man pressat här efter årsskiftet har gjort skillnad!

Känns som om det finns mer att hämta också, bara skallen är med fokuserad från början och jag vet att jag kan. Då jävlar mina vänner, då jävlar! Dessutom 5min tillgodo till laget!

20120419-193345.jpg

Sedan var det dags för Anna att cykla sönder sig själv på hojen! Grym brud som vann Duathloncupen förra året och har kört Järnmannen i Kalmar på finfin tid. Imponerande! Hon slet sönder sig som en galning på hojen, och inspirerade mig massor inför kommande racersäsong, men mötte rejält motstånd på Norge-sidan. Trots en uttömning av energi (utav dess like ska ni veta!!!) så kompenserade norrmännen med att knappa in hela sin ledning under andra etappen.

20120419-193359.jpg

..och det var dags för Eva att springa. Men riktigt snygg ”elitlöparteknik” brassade hon på rejätl från start. Jag tvivlade inte en sekund på om hon skulle ta min tid, det såg riktigt bra ut till start. Dock tog hon nog ut sig lite för mycket i start då media-folket frågade om jag var redo för en ny runda? De var lite tveksamma till om hon skulle fortsätta hela vägen efter att hon mött väggen där strax efter halva. Men jävlar vilken fightingspirit på henne!!! Hon vände och slog norrmannen ändå, gled in på 43.29 mot norrmannens 43.59. Fortfarande jämn match!!

20120419-193414.jpg

Därefter skulle helgrymma Helena ut och köra en sjukt kuperad bana på hojen. Ironman Hawaii-triatlet faktiskt, riktigt snyggt jobbat. Snacka om att hennes benmuskler fick jobba! Här var vi dock lite tveksamma till data-streaming-tekniken då hon ledde med 70m och sedan helt plötsligt var efter 300m.. men men. Så säger man väl om man förlorar totalen, men ändå ;)

Helena gav oss i alla fall show när hon mötte en norska som vad jag förstod vunnit Nordiska mästerskap i cykel (??) – craxy! Och kvinnan slet verkligen för att hålla jämna steg, och det var inte långt efter hon var den där norskan!

20120419-193438.jpg

När tävlingen dragit ut lite på tiden så annonserades att Thomas löpdistans skulle halveras. Så stackarn fick ladda om totalt från 10km till 5km. Försökte slänga iväg lite pepp och sa att det inte var någon idé att ägna en sekund åt sådant man inte kan påverka! Tänkte på TEC-löparna framförallt i helgen ;)

Thomas gjorde en imponerande insats på 5km när Colting smyghöjde bandet hela tiden, och slet ihop 21min på 5km. Med tanke på personbästa 47min kan man konstatera att han låg på sitt yttersta!

20120419-193454.jpg

Med andra ord hade laget verkligen slitit allt för att skapa bästa möjliga förutsättningarna inför sista etappen som blev en jaktetapp. På sista etappen hade vi en världsmästare i multisport, Martin Flinta och trots 2,5min försprång för norrmännen kände vi oss ganska hoppfulla ändå!

Och som han cyklade!! Pressade på som en galning. För er som kan cykel så låg han på watt 350 som uppenbarligen ska vara typ helt insane… och han tog in på norrmannen.

Dock mötte han ju tyvärr inte vem som helst, utan norrmannen hade gjort 17 ironman-distanser och även 3st Norseman Extreme (extreme-ironman-tävling). Man kan inte säga annat än att det var vältränat folk med i tävlingen, kul att få vara med liksom!

20120419-193519.jpg

Vi peppade och hejade i slutskedet som galna! Dock fick vi till slut se oss slagna med ca 56 sekunder. Vilken strong insats på sista etappen att ta in 1,5min.. men det hjälpte tyvärr inte hela vägen.

Men men.

Vi gjorde ändå riktigt bra ifrån oss tycker jag! Slet som djur! Man ska inte underskatta det svåra i att ställa sig på ett band (eller sätta sig på en cykel) och bara ”ge allt” i 45-60min inför folk. Det gäller att utestänga allt och bara vara i nuet och bara pressa.

20120419-193531.jpg

Jag hade oavsett vinst en helt otroligt rolig dag! Träffade massa trevliga peppande människor både framför och bakom kameran, och inte minst fick jag med mig ett löpbandsPB och trots allt (!!) ett riktigt fint formkvitto!

Active Challenge, jävligt roligt :)  Tack för all pepp återigen!

39 Comments

 1. Det låter ju som en helt enastående dag i mina öron. Härligt!

  • Miranda Kvist

   Jaaa det var det :) :)

 2. Lisa G

  Vilken insats! Och du är ju bara för härlig som delar med dej så ödmjukt. Tack!

  • Miranda Kvist

   Heheehe :) Ödmjukheten själv du vet.. eller nja ;) men lite iaf!

 3. Grattis! Snyggt jobbat! :)

 4. nina

  Bra jobbat!!! Hade ni nån lutning på bandet?

  • Miranda Kvist

   Hejsan Nina! Nej, vi fick mesta möjliga snälla band.. ;)

 5. Jan-Erik

  Nämnde inte jag innan att du är Bäst :-)

  • Miranda Kvist

   Haha du är för go! Du är också bäst :)

 6. pretty practical stuff, overall I think this is worthy of a bookmark, thanks

 7. So i Brought these runescape gold yesturdayy from the store on. They can be my very first 1, an i alreadyy appreciate them. Great Job on the new model. Hugely reccommended to others . (:

 8. Thank you for discussing that fantastic articles material on your web web-site. I came across it on google. I will check to come back if you publish more aricles.

 9. Vale Flash O PORTAL MUTIMDIA DO VALE DO PARABA

 10. Lorem ipsum dolor sit amet vol lectus dignissim tristique

 11. STUDY ABROAD KOREA Daegu Offers New Tourist Programs to IAAF Attendees

 12. Portal Radical Warung By Adriel Douglas IMAGECARE warung95

 13. Jesus on mySaviour

 14. Fotogalerie U Strakonice 2005

 15. CSS CSS,Javascript,jQuery, Web

 16. auto galleria MARIE

 17. NTENSiVE Multigaming Profile of kAZyY

 18. Lakberendezs A j lakberendezs pnztrca krdse

 19. MEP Insights Blog Archive Winter wonderland

 20. 233243577477ISBNEAN8EAN13 of UPC bar code database

 21. Check out who’s {talking about|chatting about|discussing|discussing about|expounding on|posting about|preaching about|raving about|speaking about|speaking of|writing about|discussing over} bag and also the key reason why you should fear.

Comments are closed.