Hedebyloppet 10km – 43.13 och 1:a!

Hejsan allihopa!

Idag bar det alltså iväg till Hedebyloppet, ett helt nystartat lopp i Vagnhärad. Hade lyckats få plats i Hannas bil, och på något vänster myglat med Gustaf via facebook. Med var även David, Hannas vän. Så med andra ord ett litet crew på roadtrip!

20120609-204530.jpg

Vi hade mer än gott med tid innan, så vi hann både dricka kaffe, titta på barnloppet samt göra bort oss när vi frågade om en bloggbild (alltså jag förstås). Snälla Mirre, notera att du inte ska fråga någon om de kan fota en bloggbild när de har en hamburgare i ena handen samt sur uppsyn… Det är alltså inte uppskattat.. ;) Mat är heligt, jag borde veta bättre. 

20120609-204540.jpg

Hannas bild

Väl ombytta och klara så drog vi runt lite uppvärmning vid IP. Under tiden vi hängt på Häradsvallen hade det både varit sol, rejält med regn samt en del blåst. Vad loppet skulle bjuda på var med andra ord högst tveksamt! Speakern skojade till det med att meddela att han läst på min blogg att jag sket i cyklingen för Hedebyloppet skull. ”Bra val” hahaha… och återigen får man en liten chock när folk läst all gojja man skrivit :-) Tur att jag inte skrev något dumt..

20120609-204552.jpg

The Team var i alla fall redo och klara, och vi checkade konkurrensen. Jag brukar sällan göra det, men med prispengar i potten så kunde jag verkligen inte låta bli!

Charmiga funktionärer satte iväg oss i högt tempo, äntligen skulle vi få springa!

Gustaf och 3 snabbisar försvann direkt, och det var omöjligt för mig att hänga på. Övriga hamnade bakom mig och inom loppet av några hundra meter var jag ensam. Damn it!! Hade hoppats på någon gubbe att ta rygg på, inte minst för att slippa hitta själv ;)

Så nu var jag tvungen att koncentrera mig, för herrans vad det var massor av svängar! Helt snurrig efter ett tag, men samtidigt ganska roligt och omväxlande! Första kilometern gick av bara farten ruskigt snabbt, innan jag hamnade på ett ganska stabilt 4.10tempo. Mycket upp och ner och sväng hit och dit sänkte tempot en aning. Men jag jobbade på..

Visste att jag hade en dam bakom mig som såg ganska snabb ut, men idag var det minsann JAG som tänkte vinna! Ledde från start, och tänkte hålla hela vägen i mål.

Men det var lite segt där i mitten. Kände mig ganska stark, men det är segt att ligga helt ensam och pressa, och samtidigt koncentrera sig ruskigt på alla skyltar så man inte springer fel. Dock överraskande bana i alla fall, och helt klart varierande underlag. Aldrig tråkigt! Snart började jag dock se min vän Gustaf, och visst tusan närmade jag mig? Så efter 5km fick jag lite extra pepp av att ta in lite på honom. Det tog mig säkert fram till 7km innan han var passerad, men under den tiden fick jag helt klart lite skjuts i loppet så det tackar vi för!

Väl framme vid 8an så insåg jag nog att jag skulle vinna, eller ja, jag tänkte vinna, och gav mig på en rejäl fartökning.. men ba WHOT??! Precis bakom krönet dök världens mjöksyrabacke upp, hahaha!! Chock! Och nu var jag redan mjölksyrad över öronen, och klättrade mig uppåt.. och väl uppe på toppen sprang jag mer sidledes än framåt, benen lydde inte!!

20120609-204624.jpg

Det tog lite extra tid (4.38 på den kilometern!) innan jag gjorde vad vi kallar löpning igen.. kubba kubba Mirre! Dock tror jag att jag fegade ur lite fartmässigt mellan 6-8km för att jag började få segervittring, samtidigt som jag visste att PB var sedan long gone. Så jag låg inte på maxpress.

Sista kilometern däremot höjde jag farten en aning och fick till en redig spurt över mållinjen. JIPPPIIIII VINNARE JAG! Haha det är INTE vanligt!!! Dessutom totalfyra, SKOJ :-)

Tjohej! Kanske inte världens bästa tid, men jag var mestadels ensam, och banan var inte så himla snabb egentligen, så jag är ganska glad. Stabil på en 43min-mil ändå, den kapaciteten har man ju inte haft jämt!

Gustaf kom in strax efter mig, han hade visst öppnat med 3.20fart och inte disponerat helt rätt. Sådant som händer! Dock är det starkt att våga gå ut stenhårt, och jag själv jobbar ju rätt hårt med att våga göra det själv. David och Hanna verkade också riktigt nöjda, och Hanna flög himla stiligt över mållinjen!

20120609-204605.jpg

20120609-204615.jpg

20120609-204635.jpg

Sol, skratt och bananer på Häradsvallen som chockerande nog bjöd på en värmande sol efter målgång. Glad stämning och helt klart värt ett besök nästa år igen!

Blev mycket positivt överraskad när jag insåg att jag skulle få gå hem med en mega-check, HÄFTIGT! Det har då verkligen aldrig hänt, hehe!

20120609-204652.jpg

20120609-204701.jpg

Så totalt ett ganska nöjt crew som vände kosan mot Stockholm igen. Som ni ser på mina skor så fick jag offra min vänstertå för dagens seger.. Mina nya skor liksom!!! Ajja, sådant som händer. Jag kan meddela att tån har bultat som fan hela kvällen, och det är inte direkt angenämt. Men värt det förstås. Vad ska man unna sig nu för 1500kr? Prispengar, I like! Med mig fick jag även en pannlampa från Silva, så ja, inte bara ett toppentrevligt lopp med toppentrevligt folk, gick även lite plus på grejer. Trevlig lördag helt klart.

Tack vännerna för idag, det var skoj!

20120609-204708.jpg

18 Comments

 1. Henrik

  Står han och röker efter målgång??? Ser verkligen sportigt ut…

  • Miranda Kvist

   Mmm… jag visste inte riktigt om bilden skulle få vara med, men jag hade ingen annan på de andra efter loppet :(

  • Vad illa det ser ut!

 2. Jag reagerade på samma sak som Henrik faktiskt…

  Grattis till segern och roligt med ett lopp med prispengar! :)

  • Miranda Kvist

   Jorå det gjorde jag med…

   och tack!!

 3. Ida

  Grattis som tusan!
  Och grymt snygga skor!
  Har du förresten något tips på skor till en tjej som precis börjat med terräng och som annars helst och bäst springer i Nike pegasus? :-)

  • Miranda Kvist

   Hejsan Ida!
   Tack :-)
   Och tyvärr har jag ingen aning faktiskt, jag har aldrig sprungit i Nike ens. Men är de neutrala skor så tycker jag att du ska köra på ett par neutrala Salomon-dojor. Kanske de som jag har S-lab 5, de är fantastiska :-)

 4. Grattis! Snyggt jobbat!

  • Miranda Kvist

   Tack :-)

 5. Grattis! Du är grym! :)

  • Miranda Kvist

   Åh tack Ebba!!

 6. karolina

  you’re such a superstar!!

  • Miranda Kvist

   Hahaha!! Tack :D

 7. C

  En cigg i munnen ….viss humor..eller?

  • Miranda Kvist

   Jag vet faktiskt inte… :/

 8. i desire to say that i like this post a lot. many thanks!

 9. I aquired such continue wintry weather with the proverb colouring. It turned out following 12 months, therefore at this time there wern’t with this particular eventually left. I needed to shop for this daily capacity size scaled-down simply because it has been all one of several left behind. I dismiss obtaining rusty hearts power leveling preceding given that That i actually needed all the tall ones, however, these are very effective. This season, Now i’m thinking about buying a second (more substantial) set due to the fact a denim jeans you shouldn’t stick lowered in effectively along with the limited models. Other than that, all seemed to be fine. They can organized nicely at this time eager for carrying rusty hearts power leveling the following the winter season.

 10. This article is a great example of good quality content. It’s a well-written, interesting article that

Comments are closed.