Löparskor i snön – Snowcross!

Om ni visste hur många gånger jag fått frågan på sista tiden om vilka skor jag springer med i snön? 

Valet är Salomon Snowcross.

Dem ser jätteroliga ut, som ett par pjäxor, men är helt fantastiska att ha på sig i snön. Grundskon är ett par Salomon Speedcross, ett par rejäla terrängdojor, och på detta har vi då spikar och ”inbyggda” gaiters. Det som gör skon så fiffig är just dess gaiters. Ingen snö i skorna då man stoppar tightsen innanför och därefter drar ut dragkedjan. Skon är också vattentät och jag frös inte det blekaste när vi rullade 2h i Åre i söndags i -17 grader. Det ska vara kul att träna och det är inte kul att träna med kalla fötter, då ger man upp. Med dessa kör jag däremot gladeligen snöpuls i flera timmar med knähög snö utan att vara rädd om att frysa om tårna osv. Guld värt!

Spikarna syns inte så bra på bilden, men visst finns dem.

20121208-101950.jpg

Med eller utan…

20121208-102002.jpg

Att tilläggas är att jag är ambassadör/samarbetspartner för Salomon och får dessa skor sponsrade. Men jag rekommenderar förstås bara produkter utifrån min egen ståndpunkt, och skulle aldrig rekommendera/använda produkter jag inte tror på :-) Det här är fantastiska skor som öppnar för äventyr!!

-17 grader, 2h ute i kylan. Torra fötter och stort leende..

Någon som har testat skorna?

2 Comments

  1. Älskar vinterlöpning och har varit nyfiken på de där skorna, men inte testat.

  2. Thank you for such a well written article. It’s full of insightful information and entertaining descriptions. Your point of view is the best among many.

Comments are closed.