Grym avslutning till Helenakåtan

God söndagskväll. Jag har precis ankommit Stockholmsland och längtar mest bara tillbaka på resande fot igen. Skräms lite av tanken faktiskt, jag gillar ju även hemma, och får inte glömma bort allt fint jag har här. Inte bara längta bort till på språng. Problemet är bara att på språng bjuder på så mycket kul. Skit att denna helg gick så snabbt.. ;)

Jag kommer göra något annorlunda, nämligen att berätta om dagens pass innan gårdagens pass. Grejen med gårdagen är att det var ett äventyr som behöver så mycket mer.. och det finns så mycket fina bilder från Erics kamera osv. Det kommer. Men man kan i alla fall konstatera att jag inför denna goa söndag hade avverkat nästan 5h i spöregn i fredags och ytterligare 6h i löparskor igår. Benen var med andra ord fint möra när vi kastade oss ut på Skärsdalsleden! 

20130616-214022.jpg

Fjäll-livet bjöd på fint väder och värme. Underlaget var slask och mossa nästan hela vägen. Hahaha.. en riktig utmaning för mina ganska trötta ben! Eller som man kan välja att se det; bra träning!

20130616-214031.jpg

Man tackar inte nej till denna viloplats va ?

20130616-214040.jpg

Vi härjade helt utan leder efter ett tag, vilket var lite omväxlande från tidigare dagar. I fredags var det mest höjd och höjd och höjd och spöregn, igår var det sällskap, leder och fantastisk teknisk trail. Idag blev det kämpig mossa som sagt, obanat och träsklöpning. Jag vet att jag måste sluta säga att allt är fantastiskt men… vad tusan. Det var….(fantastiskt ändå)… Klättringen var verkligen värd vyerna.

20130616-214048.jpg

Även om det är en TRÖTT Miranda som Eric fick lotsa på denna runda. Sista timmen på fjället så fick jag verkligen kämpa för att inte börja gå i träsken och i mossan. Jag SLET nog ur den sista kraften jag hade, för att Eric undrade till och med som hade hänt, jag var ju så tyst?!

20130616-214101.jpg

Efter en bra stund nådde vi i alla fall dagens mål Helenakåtan. Vi plockade lite höjd innan dess, och så blev det lite vila på plats. 4åringen som jag hängde med skulle förstås upp och klättra. Otroligt vacker plats minst sagt. Och vilket lyxigt jobb/nöje det blir att utforska sådant här. Hit ska ju bara TNT:are få komma förstås!!

Se lilla pricken Eric mitt i fjällvärlden.

20130616-214112.jpg

20130616-214124.jpg

20130616-214134.jpg

Men hursomhelst. TRÖTTA ben och TRÖTT Mirre blev det verkligen den sista biten. Totalt nästan 14h fjäll-löpning ute fre-sön ändå. Och jagandes han den där starka dessutom. Men otroligt kul, och helgen fick alldeles för snabbt trots otaliga höjdmeter och en hel del mjölksyra.

20130616-214143.jpg

Avslutade med att kyla ner mina goa stubbar. Bästa Fellcross satt på fötterna hela helgen förstås, och man får väl tacka kroppen för att den fixar alla mina upptåg. Nu blir det inte mycket rörelse på mig närmaste dygnet i alla fall. Jag är helt slut!

Dagens tuffa och häftiga 3,5h-runda fick avsluta en fenomenal helg. Jag längtar dock redan tillbaka. Hur tusan ska detta sluta :)

4 Comments

 1. Sanna

  Vilka äventyr du upplever Miranda. Glöm inte att njuta när tillfälle ges.

 2. Pernilla

  Oj gud vilket äventyr. Ser så härligt ut, vill bara krypa igenom skärmen o hänga med på en tur!

  • Miranda Kvist

   VÄLKOMMEN!!!! =)

 3. Grym avslutning till Helenakåtan |

Comments are closed.