Kringelikrokar i Kristanstad!

Hejsan på er. Sitter och äter en bulle utanför Falkenberg med en vacker solnedgång framför mig. Känner mig som en glidare, men trots allt en trött glidare. Någon timma kvar i bil innan jag är hemma hos grymmaste Marie.

Idag har jag sprungit kringelikrokar i Kristianstad, eller i Bockaboda-skogen menar jag. Så kan man bocka (!) av Bockaboda (höhö). Jäklig mysigt var det oavsett! Härlig Skåne-fest på Nationaldagen med över 500 löpare ute i skogen ihop. En del kända ansikten och en hel del okända. Bana lagd av orienterare förstås, så det var en riktigt rolig utmaning!

Skogsbullen med nya vänner

20130606-220009.jpg

Att det skulle bli varmt, det var jag på banan med. Jag hade ju till och med solat lite på dagen innan starten kl 16. Lyckades smälla i mig en stor lunch med lax alldeles för sent inpå loppet, så oerhört pinsamt. Nybörjarmisstag ;) Men jag var knappast lunchhungrig kl två och ej heller halv tre innan jag tvingade i mig den…

20130606-220108.jpg

Teamade upp mig med snabbfotingen Edvin som körde ”kortdistansen” 12km idag för att spara benen inför Göteborg på lördag. Så kan man ju också göra.. eller så gör man som mig. Värm upp med några marathon och sedan hoppar du på alla de längsta distanserna…

20130606-220047.jpg

20130606-220036.jpg

20130606-220118.jpg

Ingen vågade stå längst fram i startfältet i början, alla skrämdes lite av skyltarna hahaha..förutom jag förstås. Jag förstod väl att de menade ÖNSKETÄNKANDE tempo va??!

6km-löparna ut och iväg, och mitt i syns en halvnaken Björk!

20130606-220101.jpg

Här drar 12km-fältet iväg. Supersnabbisarna Edvin och så Johan i fältet. Hos dem var det inte bara -önsketänkande- tempo det där med 3.30fart…

20130606-220127.jpg

20130606-220148.jpg

Sedan var det då äntligen dags för liten Mirre att ge sig iväg. Visste i ärlighetens namn inte var jag hade benen, men de kändes ju rätt bra i tisdags på provlöpningen, så vi får se ?

Och jajamensan, när jag väl kom över hettan-chocken (medelhavsvärme i Skåne idag) så började benen jobba på riktigt fint. Upp och ner och ner och upp som vanligt på traillopp. Det var ett litet mer ”löpbart” traillopp då man kunde jobba ganska hårt med att springa uppför alla backarna och man fick mycket fart ner. Det kändes som att höjdmeterna var fördelade ganska jämnt på banan, och en skön mix av obanat, mjuk och ”hård” stig. De mjuka stigarna inne i skogen var helt klart bäst; man bara skuttade över grenar och stenar som ett annat skogstroll.

Som vanligt så roar jag mig storartat. Hade bra press på pulsen idag och efter första halvan av loppet så fick jag äntligen tillfälle att börja plocka lite placeringar (var tusan länge sedan!) och kunde bibehålla en bra hög puls. Tidigare i vår har jag ju känt mig ganska sliten samt haft så erhört mycket event och jippon att vara hyfsat fräsch till så jag har ju mest mellanmjölkssprungit.. men så, lite fart fanns det ändå i dessa stubbar idag!

20130606-220019.jpg

Tryckte på ganska hårt sista 5km och hade bra farthållarhjälp av en Joakim i spåret, vi körde full-ös-medvetslös i backarna, hur kul som helst!

Och det var roligt med små lappar i skogen. ”Det stora träsket – höger om du är rädd om skorna, annars rakt fram” hahaha. Klaffs, klaffs såklart.

Fellcrossen gjorde sitt jobb och det var en lycklig Mirre som rullade in en stund under 2h och på en 7eplats tror jag. Framförallt tar jag med mig känslan, visst har jag rullat många mil senaste tiden, men det var skönt att kunna pressa lite fart också :)

20130606-220140.jpg

Jag och Hanna, två glada (och VÄLDIGT SNYGGA??!) TNT-löpare såhär mitt i eftersvettningarna…

Ett par timmar efter ankomst hade man då roat mig sig med att bygga upp, skutta runt, prata, fotografera och riva ner ett helt arrangemang. Som vanligt. Grymma arrangörer och grymt väder. Och GRYM after-run-burgare i bilen när jag rattade Skogsbullen vidare.

20130606-220205.jpg

Solnedgången är vacker, och nu har jag precis haft en riktigt härlig paus i bilkörandet. Tycker myggorna med, som tackar för kvällsmål.

Vilken rolig dag tycker jag, och plockar ihop grejerna. Kan inte alla dagar vara såhär??! Jodå. För att på lördag är det ju dags för Salomon Trail Tour Göteborg. Tur man är en sådan där som sällan tröttnar på det där med löparskor. Tack för denna gång Kristianstad!

20130606-220215.jpg

 

 

87 Comments

 1. Cool Beans, Kvist! Nån gång ska jag köra helnaken. Eller kanske halvnaken fast bara med kläder på ovankroppen. Vi får se…

  • Per

   du får köra med endast björklöv på härligheten ;)

 2. Torbjörn Hansen

  Bra skoval, eller hur?

  • Miranda Kvist

   Verkligen!!! =) Tack!

 3. Joakim

  Hej Miranda!

  Vilket härligt lopp i Bockeboda!
  Fick en jäkla energikick när du dök upp i spåret och började snacka NMT!
  Jag började bli rätt trött när du dök upp:-)
  Men vi höll ju ett bra tempo och jag tvivlar på att jag sprungit in på under två timmar (1.58.34) utan din draghjälp.
  Tyvärr orkade jag inte ditt tempo hela vägen ;-)

  Mvh/Joakim

  • Miranda Kvist

   Hej!!!! =) Det var sjukt kul att snacka och peppa lite i spåret, verkligen precis vad jag också behövde. Sjukt bra jobbat och tack själv för sällskap och extra energi!! Vi ses snart i löparskor igen eller kanske på NMT :)

  • Although coming entirely allowing you to acquire utilization of SEO strategies to find out additional about the Net websites,your relatives are planning to want to learn a lot more about determine the theory notion a web site converse.

  • Lightning Ediclots Blog

 4. Hola,

  Du vill inte komma till spanska Pyreneerna i Juli manad och springa ett trail (marathon) gratis? De har stängt nu för att skriva in sig, men jag är skadad och kan inte springa själv sa du far min nummerlapp ifall du vill ha den! :-)

  http://www.trail-aneto.com/maraton/recorrido/

  • Miranda Kvist

   Hej! Tack för förslaget men det börjar bli väldigt full i kalendern just nu :) Ska köra ett lopp i pyreneerna den första helgen i juli så jag har tur som ändå får se de bergen igen. Hoppas du blir skadefri snart!!

 5. I dugg some of you post as I thought they were handy very helpful

 6. This is the instant acquire. I just before bought the higher Bailey Option around Mud. Ordered the particular Classic Brief around African american. Take pleasure in runescape gold a huge amount of So i’m longing for ordering the rest of each style in a different styles.

 7. EscortGirls Anuncie Aqui

 8. Franks Spoiled Movie Endings Add a Film

 9. Thng bo o to cp chng ch NDT Vng Tu thng 062013

 10. Mquina especfica para corte de grama

 11. The twelve Constellations in working, learning who will be first in 2012 ipalm

 12. Armin Feistenauer Grne Netzpolitik fr Berlin Blog Archive Dokumentation der Diskussion zu den 5 Thesen von Anna Lena Schiller

 13. incGaming e.V. Neuigkeiten Erste Bilder und Informationen zum ProjectX

 14. Google office around the world

 15. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus

 16. Gucci Boots from the latest collection

 17. Barrios y Anexos de la Comunidad talhuis de la Margen Izquierda de Colcabamba con Agua Potable y Letrinas

 18. Mlaga Live guia para tu vida del rock, punk, metal msica, bandas, salas, bares, tiendas, tattoos Nuevo Skatepark

 19. Fans Want Yvonne Nelson And Ice Prince To Start Dating Cast59.com

 20. Article Categories Module sejel.com.ar

 21. Imagine It Productions Star Wars Celebration V CV celebrationv392.JPG

 22. So How Can I Get All This Real Estate Service For Free Keystone Real Estate

 23. ISPs could become spy services inquiry The Australian internet isp providers

 24. MysteryCommunity Master your skills to experience real yields Galerie Benutzergalerien MY exit

 25. ProjectDefinition Kevstarr Blog Archive 060 Autocon Santa Anita

 26. Broad Sowing Mission LIFE Ministry News

 27. Gosainkunda Trekking Nepal 10 Days e VisitNepal

 28. KTG, 24 13 0319

 29. Galerie de photos de voyage et de tourisme en campingcar Rivieres lacs et cours deau canaldumidi3

 30. Style MX KTM Freerider MX hub for all freestyle, FMX, motocross, supercross, dirt biking, race events, freestyle competitions, videos news

 31. with the Finest ! i just take buy rusty hearts gold in class and also the group’s view immediately turn since they are as a result cool.

Comments are closed.