25 saker jag har lärt mig under mina 25 år #1

#1 – Du bär huvudrollen i ditt liv.

Jag kommer i ärligheten namn inte ihåg var jag läste den meningen första gången. Men den fastnade. Om någon frågar vem som bär huvudrollen i ditt liv, så är det säkert enkelt att svara: ”Mamma.. syrran..” osv. Man radar upp familjemedlemmar. Eller barnen. Eller sambon osv.

När det i själva verket är solklart. Fast man inte fattar. Det är ju du själv!

Och livet har ingen repris. Det är här och nu, klyschigt men sant. Tror jag i alla fall. Eller jag väljer att tro det. Varför ? Jo, för att det får mig att verkligen vilja leva – en – huvudroll. Jag menar inte att det handlar om fokus jag alla dygnets timmar (och att man ska prioritera bort sina barn, sin mamma osv). Nej, men det handlar om fokus leva alla dygnets timmar. Som skapar lycka. Jag vägrar låta dygn och månader och år passera mig förbi. Jag vägrar minnas tillbaka och tänka att jag borde ha satsat. Jag vägrar spendera tiden med att fokusera på sådant som inte driver mig framåt.

Jag har ju huvudrollen i mitt liv (liksom du har huvudrollen i ditt liv). Och för sjutton gubbar.. VARFÖR ska vi lägga vår (ruskigt dyrbara) tid på sådant skit som inte generar lycka egentligen. På att stå ut med människor/arbete/struntsaker som drar ner vår energi. Jag tror nog minsann att man ska vara mer kräsen och snål med sin tid än vad man själv förstår. För att den varar inte för evigt, och den kan vara borta närsomhelst..

Så försöker jag i alla fall tänka ibland.

Och jag tänker att jag har huvudrollen i en actionfilm. Blir roligast så ;) 

6 Comments

 1. BRA skrivit och så otroligt sant!

 2. Per

  Grymt bra skrivet och peppande!

 3. Charlotta

  Dessa tankar har jag ägnat mycket tid åt! En viktig sak är att sätta sig ned och fundera över vad just jag tycker är kul och vad jag mår bra av samt vilka människor jag vill ha runt mig. När jag kommit fram till det så är det bara att köra!
  Bra skrivet Miranda!

  • Miranda Kvist

   Tack Charlotta!! =)

 4. Så himla bra skrivet!! Jag har nyss ”klippt banden” med en person som inte ger mig någon energi alls, utan bara tar. En sådan som inte bidrar alls till min lycka, utan snarare tvärtom. Egoistiskt, säger en del. Men nej, stärkt av dina ord står jag fast vid mitt beslut!

  • Miranda Kvist

   Det där är svårare än det mesta. Bra jobbat Alexandra. Du är the golden prize och du skall jobba för din egen lycka. Inte för någon som tar den, bara för någon som bidrar till den =)

Comments are closed.