Okej, vi ska snacka skor!

Hejsan allihopa!

Skor?!

Skor!

Om man ska ha TVÅ trailskor. Vilka skor ska man ha?

Som jag ser det så bör man ha minst två varianter. En med grymt grepp, och kanske en doja med mindre grymt grepp. Så resonerar i alla fall jag.

Om Miranda själv får välja blir det Salomon Sense Mantra och Salomon Fellraiser.

Salomon Sense Mantran väljer jag när jag riskerar att även hamna på asfalten eller grusstigen. När det inte är endast obanat som gäller, eller rejält trail. Skon i sig är en ”mellanvariant” tycker jag vad gäller dämpning. Jag känner mig alldeles för tung i den riktiga lättviktaren Sense så Mantran blir en perfekt kompromiss. Hyfsat låg drop vilket gör att löpkänslan inte försvinner och jag är ”nära” naturen i steget. Användes med största kärlek under Kullamannen 50km och på Kilian Classik 45km iår.

Salomon Fellraiser är verkligen min nya kärlek. Har totalt smackat bort min tidigare kärlek Fellcross. Varför? För att löpkänslan är minst lika bra, men greppet är fan awesome! Även om jag vurpade på Fjällmaran en del så hade jag ju garanterat dött i typ alla andra skor.. Det enda som egentligen saknades med Fellcrossen var greppet när man skulle skutta på blöta spångar och stenar, då var det alltid läskigt. Men med Fellraiser känns det verkligen överkomligt. Och till skillnad från Speedcrossen så är de också hyfsat låga i drop vilket ger fin härlig löpkänsla. Storgilla!

Sååå summa kardemumma. 

Okej, jag har fler skor än jag kan räkna. Ungefär. MEN om man inte behöver ha hela hallen fylld av trailskor så tycker jag ärligt talat att man kommer långt med två varianter. Dessa är mina två favoriter. Och det är ingen chock att de är från Salomon då jag jobbar med Salomon. Och de är grymma förstås, jag har ju testat allt :)

13 Comments

  1. Hördu Salomontjejen, hur är de i storlek? Jag som 41:a har typ lite drygt 42 i mina Speedcross men vill gärna byta ut dem mot något lättare. Hur mycket lägger du till på Mantran – har också tittat på dem. Samma passform som Speedcross?
    Tack!!

    • Miranda Kvist

      Jag har samma storlek på samtliga skor! :)

  2. Mina speedcross har räddat mig många gånger trasslig terräng. Som du säger; man blir ju inte lika rädd om man känner att man har grepp. Men det är något klumpig. Kanske ska kika på fellraisern när jag behöver byta då..? :-)

    • Miranda Kvist

      Tycker jag :D

  3. Eva

    För nybörjaren då? Vad rekommenderar du för skor?
    Och när får vi se dig i orienteringsskor? :)

    • Miranda Kvist

      Många kör just Speedcross, billig och bra allroundsko!

      haha.. jaaaaa de kanske är dags att testa ?

  4. Grymt snygga Fellraiser! Har aldrig haft ett par salomon, är de breda eller smala?

    • Miranda Kvist

      Åhh svår fråga. Jag kör typ Asics Ds Trainers på asfalten ? Funkar det som svar ? :)

      • Ja.. det gör ju jag med :) Borde funka då!

  5. Me

    Har provat Salomon Sense Mantra men finner att Pearl Izumi skon slår den med råge om man jämför löpkänsla.

  6. charlotta

    Perfekt inlägg eftersom jag är på gång att köpa trailskor. Jag bor i Göteborg…ngn som vet bra återförsäljare till Salomon?

    • Miranda Kvist

      Hej! Team Sportia ! =)

  7. Jättebra inlägg! Jag håller på att leta efter skor just nu. Har ett par Saucony Grid Profile 4 mm som jag älskar men de är rent livsfarliga att springa i när det är blött ute. Vill inte tänka på hur det blir med alla blöta höstlöv snart…

    Är väldigt sugen på Sense Mantran nu, den eller Ultran…eller kanske Fellraisern. Svårt! Behöver ett par med bra grepp som jag kan springa trail i men gärna om de fungerat på asfalt också. Sedan vill man att de ska vara lätta och anpassade för framfotslöpning. Finns det någon som du känner skulle uppfylla allt det eller är det bättre att satsa på olika skor för olika tillfällen?

    Tack för ett jättebra och inspirerande blogg!

Comments are closed.