Drivkraft

Det här med drivkraft. Jag fascineras av den och jag inspireras av den.

Jag fascineras av människor med den, och jag inspireras av människor med den.

Alla har vi lite drivkraft i oss, annars tar vi ju oss inte upp ur sängen. Sedan därefter är skalan verkligen oerhört olik. Oftast handlar det hela om hur starkt målet är. Hur starkt man brinner för det inombords. Majoriteten av människorna runtomkring mig har stark drivkarft i form av att må bra, att ha ett upplevelserikt och matigt liv; glädje och bra familjeförhållanden. Man hittar sporadiskt lite mål som man jobbar stenhårt för; men sedan är det enkelt att under en period byta eller avvakta i väntan på ny inspiration. Sedan har jag vänner och människor runtomkring mig som har ett helt annat driv, som måste kallas mer än drivkraft. Det är en ymnest och få förunnat att känna ett verkligt livslångt kall tror jag. Där kompromissen inte existerar. Det är beundransvärt.

Jag tror att jag har lite av ett livslångt kall i löparskor. Jag vill gärna se det så i alla fall. Samtidigt lever jag i nuet och tror absolut inte att jag gör exakt samma sak om 5år, men säkerligen något inom samma galax hoppas jag. Vad nu det kan vara :)

Dock så sprids min drivkraft ut inom lite olika områden; det är inte bara inom ett av följande; träning, tävling, arbete, livskvalitet osv. Utan det är samtliga. Tillsammans. På samma gång. Man vill försöka vara bra på allt.. Alltså det är inte synd om mig eller så ;) Men ibland tänker jag att det skulle ha varit lite kul att se hur väl man hade lyckats om man bara hade försökt hålla sig till ett område. På något vis. Ha en ointressant hobby men ett intressant arbete. Eller åt andra hållet. Vad vet jag. Fokuserat lägga x antal timmar i veckan på samma sak. Fast å andra sidan. Det lär ju inte funka för mig heller, jag är och kommer alltid försöka vara någon form av jonglör ändå. Bollar i luften tenderar att ständigt vara min grej ändå.

En sak är då i alla fall säkert. Ingenting kommer gratis. Det är arbete som gäller. Träning ger resultat. Kämpa på grymlingar därute.

fb

 

1 Comment

  1. Louise

    TACK, det där var mkt passande just denna vecka! Igår bestäldes en joggingvagn så knatten kan sova – jag träna :) Ha en fin dag!

Comments are closed.