En trail’ig tisdag!

20140129-000528.jpg

20140129-000535.jpg

Träffade en bekant idag på tbanan som jag brief’ade lite med. Hans mission in life verkade just för tillfället vara att jobba så lite som möjligt. Sedan fick jag frågan om jag ens jobbade alls? Hehe.

Idag satt jag på kontoret hela dagen och styrde upp en kurs. Sedan rände jag och hämtade massa utrustning. Sedan hade jag möte. Sedan arrangerade jag TNT-träning. Sedan hade jag middag/möte igen. Sedan kom jag hem.

”Jobb?” Alltså jag vet inte riktigt. Såklart det är mitt jobb idag, jag är ju egenföretagare. Vad är och vad är inte arbetstid? Pratar jag med deltagarna för att de är mina kunder eller för att jag brinner för att motivera dem? Syr jag ihop projekt med andra människor för att de är samarbetspartners eller för att de är mina vänner?

Mer och mer förstår man att det mesta flätas samman. Förr hade jag jobb och fritid. Sedan hade jag jobb och fritid och enskild firma. Sedan blev jag med halvtidsjobb och enskild firma och aktiebolag. Nu är jag mest med bebis (aktiebolaget alltså). Är det jobb allt man gör då? Är det jobb oavsett om man plockar ut lön? Är det jobb även om man tycker att allt är kul? Är det jobb fastän man hade gjorde exakt samma sak ändå?

En hel del svåra frågor ärligt talat. Grundläggande är i alla fall att livet är bra. Ibland är det motgångar, ibland är det framgångar.. DET kommer man aldrig ifrån.. oavsett det är ens passion eller ej. Jag lever för stunden. Jag vill se vad man kan åstadkomma med rätt energi och rätt ambition. Det är helt klart enklare att vara anställd än att försöka bygga bolag i alla fall, det är ett som är säkert, men det är ju inte i närheten av lika kul.. :)