Känslan av att bara köra

Det är intressant hur man förändras successivt hela tiden. Jag kommer ihåg när jag hösten 2012 för exakt 2 år gick ner till halvtid på mitt heltidsjobb som inköpare. Jag tänkte ganska mycket på idiotiska tankar som att ”vem tror jag att jag är” att vilja på sikt försörja mig (?) eller arbeta med träning på heltid.

Det är ganska roligt såhär i efterhand att tänka på sådant. Hur Ola på Mera Mål försökte banka in i skallen på mig att man får ta betalt, och hur Suss brukade vara på mig till max att jag minsann behövde göra det jag är bäst på för att vara så bra jag bara kan. Och på hur vi grundade TNT sen jag och Eric och tänkte kolla om vår hobby kunde lyfta och stå på egna ben.

Haha. Det är väldigt roligt att tänka på faktsikt. Alla därute som har byggt upp saker och ting, egentligen oavsett vad det är, måste kunna relatera. Man sitter och väljer logga ena stunden och i nästa stund så har man löpargrupper i 15 städer…

Alltså inte riktigt, men nästan.

Vad jag tror att man egentligen behöver få till i grunden är helt enkelt känslan av att man faktiskt kan. Man kan faktiskt göra precis vad man vill. Man behöver inte göra det som vare sig andra vill eller som man ”sig bör”.. utan det är bara att köra.. För den sakens skull är förstås ingenting gratis och allt kräver en herrans massa tid, för att inte tala om någon form av superöverdriven naiv tro på sin bebis.. men man kan. Man kan faktiskt.

Sedan är risken att när man inser att man kan göra precis vad man vill, att man också inser hur stor världen helt plötsligt är och alla dess möjligheter. Ett ”bra” problem rentav..

En liten skön minikrönika i samma stund som jag satt och låste ihop lite fler löpargrupper och en schysst och magisk löparresa till Marocko..

 

3 Comments

  1. Du är en sån inspiration! Blir riktigt sugen på att springa Sörmlandsleden (eller någon bit av den i alla fall) framöver! Jag och maken gick från Nyköping längs Sörmlandsleden för ett par år sedan (kom dock bara 2-3 mil då jag fick problem med skoskav), den var väldigt vacker, men på den tiden var jag fruktansvärt otränad så att springa var det inte att tänka på. Men nu! Sen har vi ju fina leder här i småland också. :-) Tack för inspiration!

  2. Det här var precis ett inlägg som jag behövde läsa. Visserligen inte i samma bransch, jag inom vården men jag ska läsa en kurs som jag egentligen inte har tillräckliga förkunskaper för så det kommer bli som att bestiga ett berg. Ingen ska få tala om för mig att jag inte kan. Det är bara att köra.

  3. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger,
    and I was curious about your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking
    to trade strategies with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

Comments are closed.