Om att pusha sig själv

Här kommer en liten text som handlar om att pusha sig själv. Ibland känns det som att jag ALLTID pushar mig själv. Som att jag alltid har pushat mig själv. Jag minns tillbaka till skolan, innebandyn, löpningen osv. Jag har alltid haft mycket energi. Men jag har också alltid förbrukat så jäkla mycket energi. Jag har aldrig riktigt nöjt mig med att göra precis så bra jag behöver, utan helst och gärna så bra jag absolut bara kan.

Det här är ett drag hos mig som har tagit mig dit jag är idag. Men också ett drag som givit mig mycket huvudvärk. Som ofta sätter en oerhörd press på mig. Som knäcker mig ibland. Och som verkligen fått mig att känna mig liten i tid och otid när kroppen är manglad och huvudet inte har fått vila på sååååå länge.

Men det är också det drag hos mig som har utvecklat mig mest. Som gjort att jag hamnat i situationer jag har fått lära mig att bemästra, som givit mig massvis med erfarenhet och därmed bidragit till bra utveckling. Draget som gjort mig bra tränad fastän jag egentligen tycker mig vara rätt lat. Ett drag som har tagit mig till en fascinerande möjlighet till sysselsättning med något jag verkligen brinner för. Ett drag som visat mig att om man verkligen jobbar för det, då händer det faktiskt.

Men sen då. På riktigt. Hur mycket kan man pressa sig själv? Mentalt som fysiskt? Var går våra gränser?

Jag tänkte lite på det ikväll på träningen. Planen var 3h lugn distans men grabbarna ville annat. Det blir 1h40min snabbdistans istället. Jag ville både spy och böla ett par gånger genom passet. De försvann i mörkret hela tiden. Varje backe knäckte mig mer och mer. Jag var inställd (och hade bara energi för) den där planerade lugna rundan. När vi väl kom fram så var jag förbannad på världen men ändå SÅ JÄVLA NÖJD.

Vad är det inom en som gör att man biter ihop egentligen. Är det den där extremt tillfredsställande nöjdheten över något man åstadkommit?

Jag vet inte. Men vad jag vet i alla fall är att jag snart ska få sy ihop ett år till av mitt liv. Ett år jag har pressat mig hårdare än absolut någonsin tidigare. Ett år som stundtals har tagit knäcken på mig fysiskt som mentalt men som också skapat ännu mer kraft på sitt sätt. Återigen ett år av erfarenheter och kunskap, träning och insikter. Ja, ytterligare ett år som levererat någon form av bättre version av sig själv.

Bara dags för en sista push i december… :)