Sveriges största backtränngspass?

Det började som en liten idé över hur vi skulle nå ut med backkärlek till nya människor. Och kanske var det tur att det regnade lite under dagen så inte ännu fler människor kom.. För det var inte helt enkelt att träna 150 personer i löpteknik i Hammarbybacken. Men fantastiskt roligt!

Tillsammans gick vi på Team Nordic Trail ihop och arrangerade ett kul backpass med Stockholm Trail och Stockholms Brantaste. Backkärlek stod på programmet och med oss hade vi lurat in Anders Kleist, vanligtvis ledare för oss på Team Nordic Trail i Norrköping men också officiell backkung. Det som en vanlig människa tycker är väldigt brant ser Anders som platt löpning mestadels…

Vi startade kvällen med löpteknik i backe samt tips och trix från Anders.

Deltagarna fick testlöpa brant och plan backe, utförslöpning samt 6 stycken teknikintervaller på den ”planare” delen av Hammarbybacken.

 

Del 2 under passet innebar att vi gemensamt skulle springa ett gäng Mount Everest på Hammarbybacken under 15 min.

Mt Everest är 88 48 m högt och Hammarbybacken är 85 m högt. Således behövs ca 104 Hammarbybackar för att fullfölja 1st Mt Everest.

Hur gick det då och hur fungerade det?

Jo vi hade såklart ett klockrent system där varje deltagare på plats tog en liten stenkula ur en back vid foten av backen. Uppe på toppen fanns ytterligare en back där stenkulan skulle lämnas. Hur och var deltagarna sprang uppför mellan backarna var högst flexibelt. Man kan konstatera att det var olika strategier hos deltagarna. Somliga satsade på den branta liftbacken, andra på de mindre branta sidobackarna.

Sedan var det upp till var och en att genomföra så många vändor de hann med!

Anders Klesit, Niklas Gavefält samt Axel från Södertörn varvade nog flest gånger med imponerande 4-5 vändor..

Men hur gick det då?

Jo vi sprang tillsammans ihop 275 vändor samt 23 375 höjdmeter!

2,64 Mt Everest!

Vi är redan nu laddade inför att göra en ny satsning på backen!

Glada arrangörer efter en lyckad kväll!

Och så ett glatt ledargäng. Några av kvällens ledare från Team Nordic Trail på plats.

Ni som inte tränar med oss sedan innan är förstås varmt välkomna att komma på provträning. Vi har ju backträning ofta :)

Sist men inte minst så kunde de som ville sätta ett eget PB på Hmmarbybacken. Kanske inte optimalt direkt efter Mt Everest-löpningen, men å andra sidor finns det ju stor potential för förbättring till nästa gång…

Bra jobbat allihopa och tack för igår! Och grattis till alla vinnare i utlottningen på de (snudd på för många) utlottningspremier vi lottade ut!