Drakensberg Grand Traverse

Ryan-Sandes-Drakensburg-Traverse

Det har varit en herrans omvälvande vår följt av en rejäl sommar och pulserande höst. Om man bortser från resorna så har jag även på hemmafronten flyttat ut från både det tidigare kontoret vi hade, också lämnat min förra lägenhet, anställt personal och råkat skaffat karl i mitt liv. Ingenstans är det som vanligt med andra ord :)

Vilken grej förresten, vår lilla idé med TNT har på något sätt blivit stor och står på lite mer egna ben. Vår lansering av resor 2016 var vår hittills största satsning på resefronten och jag känner mig oerhört motiverad inför nästa års säsong. Vi har så ofantligt mycket bra människor med i denna satsning att det inte kan bli annat än framgångsrikt, tryggt och upplevelserikt!

Hursomhelst, jag då? Jo detta är ingen årsresumé utan jag tänkte mer presentera mitt nästa äventyr. Dels har jag råkat anmäla mig till ett lopp som är mer brutalt än årets stora utmaning CCC (läs hela loppromanen om detta 100km-lopp genom 3 länder här) men det är inte mitt närmsta äventyr i tiden. Nej istället ska jag plocka med just den där karln och ta mig an Drakensberg Grand Traverse i Sydafrika!

Julafton ska med andra ord spenderas på hög höjd, en toppenjulafton ;)

Drakensberg Grand Traverse är en 22 mil lång obandad travers över 6 st toppar på ca 3500 möh genom bergskedjan Drakensberg. Genom turen bestiger man både Lesothos och Sydafrikas högsta berg. Det är helt magisk miljö!!

Ryan Sandes bl.a satte tidsrekord på traversen med 42h för inte alltför länge sen (se bilder) men de flesta tar 2 veckor på sig…

Vi tänkte både äta, springa och skutta runt. Vi måste dock äta upp en del av maten där i början på veckan så det blir mer löpbart med lättare ryggsäck. Tack och lov att min partner in crime & life Alex förra året korsade Madagaskars djungel i 30 dagar. Annars är ju inte 22 mil på hög höjd, utan ledmarkering och någon som helst civilisation min vanliga cup of tee. Men jag älskar ju att utmana mig själv, och här blir det mer än utmaning!

Jag ser fram emot timmarna på kvällen, dagen och morgonen. Ser fram emot kvalitetstid med mäktiga berg runtomkring, med den bästa, i flera dagar. Jag ser också fram emot att stänga böckerna efter 3 års mycket jobb och ladda upp nya batterier till ett mäktigt 2016.

Är sjukt peppad!! Packning pågår för fullt och logitiken planeras. Ska bara smuggla med lite godis så blir det bra ska vi se…


miranda-kvist

Miranda Kvist

Upplevelsefantast i löparskor och medgrundare av Team Nordic Trail

1 Comment

  1. Oj. Jag ser fram emot massor av fantastiska bilder här på bloggen. Njut av äventyret!

Comments are closed.