”På egen risk”-trail i Knysna, Sydafrika!

FullSizeRender

Här kommer ett litet inlägg som jag har tänkt dela med mig av ett tag.

För ungefär en månad sedan var ju jag och Alex och härjade i Sydafrika bland berg, folk och vägar. Under vår framfart lyckades vi både få nys om – och anmäla oss till ett ”Hardcore” traillopp i Knysna. 24km riktigt tuff och hård terräng utlovades, med ”noll möjlighet att ta hand om skadade löpare på utsatta platser”. Haha! Vi anmälde oss såklart omgående och förväntningarna var höga. Hur svårt kan det bli?

Knysna

Motiverande ord inför starten…

Vi sprang ca 8km på skogsstig i en tät skog, men sedan – sedan kom det!! VYERNA!

Utkom vi på en valsightseeing-rutt som inte är av dess like! Åt alla håll var det magiskt vackert och svårt att springa på. Men det var inga problem, vi tog det lugnt och kompromissade aldrig med säkerheten. Egentligen var det rätt trist att de skrämde så mycket i sina texter (även om jag förstår att det är bra med erfarna löpare på detta spår) men jag hade hellre sett att man hade arbetat hårdare med att få folk att testa! :) Alla kan springa/röra sig här, dock bara i olika hastigheter helt enkelt.
FullSizeRender IMG_8370 IMG_8380

Jag brukar normalt sett springa på lopp men jag var tvungen att titta efter valar också :)

IMG_8397 IMG_8413 IMG_8420

”En fot där och en hand där….”

IMG_8422 IMG_8432 IMG_8438 IMG_8441

Väl i mål var de två trötta svenskar!

Trots att loppet startade 07.00 blev vi helt överkörda av värmen under våra 3h ute i spåret.

Ett magiskt lopp jag kommer minnas …och badet efteråt var inte heller fy skam!!

Ajuste, om du sitter här och blir sjukt sugen på äventyr så går vår nästa resa till Marocko om några veckor. Läs mer här :)

IMG_8447


miranda-kvist

Miranda Kvist

Medgrundare av Team Nordic Trail

Upplevelsefantast i löparskor!

2 Comments

  1. Grymma bilder! Ska dit nästa jul! Fast jag kanske väljer en mindre livsfarlig stig :)

  2. Åh vilken fantastisk inspiration!! Jag har nyligt börja kika på traillöpning. Med plan på att byta ut min asfaltslöpning. Hade inte hört så mycket om dig, ramlade in här lite av en slump. Viken fantastisk energi du bjuder på o va din passionen smittar =)
    Jag är dock livrädd för att springa på djur i skogen! Hur ska jag råda bot på de? Björntätt på myrarna här upp i norr är jag rädd för.
    Har ändå plan på att försöka vika av från elljusspåren i vår. =)
    Tack för din inspiration, jag kommer läsa vidare. Hoppas kunna skriva i vår att jag uppfyllt trail drömmen!

Comments are closed.