30km långlopp? Äh okej då!

Morgonen började med att jag tog mig till busshållsplatsen: blå himmel, lite sol och fågelkvitter. Jag kände direkt ”Vilken underbar dag! & det finns inget bättre än att få spendera den på det här sättet – med långlopp!”

Tog mig till Sats Eriksbron och låste in mina grejer. Lyckades på något vis ha massor av tid och ändå komma sist till mötesplatsen (?) och möttes av ett stort löpargäng! Hälften bloggare och hälften IF Linnea-löpare. UNDERBART! Jag säger som Mia, vad mycket som öppnas upp med bloggen! Vi hade min Idol superkvinnan Mia, galna löpbandslöparen Kent, världens skönaste Petra, superbloggerskan Milla, supereffektiva Snorkfröken, min nyfunna vän Ruth och Mias löparfrände och min motivationsboostare GAX-Staffan.

Vi skulle allt ta oss ann dagen med ett mycket härligt långlopp.. och det gjorde vi också!

Jagg gjorde det. Igen. Igen 30km!

Först fjantade vi oss inför SVD’s fotograf (ca 1km löpning enligt klockan). Nollställde därefter och så drog vi iväg. IF Linnea’rna var inte snälla alls och drog upp tempot till 5.20 ibland, ville skälla lite på dem, men jag vill ju inte verka svag liksom. Så jag bet ihop och såg pulsen öka kraftigt. Första milen var alltså ingen dans på rosor. Men jag pratade ultralöpning med Mia och snabbdistans med Ruth, och kilometrarna avverkades. Jag trivs som fisken i vattnet på sånna här grejer, man kan prata och titta på ett mycket vackert Stockholm. Allt jag behöver liksom..

Lite drickpaus här och var. Jag hade faktiskt en liten vattenflaska i handen (ca 3 dl vätska) som räckte gått och väl för mig. Första gången i mitt liv som jag har vatten på ett långlopp. Boostade även med två dextrosol-tabletter, en vid 2mil och en efter loppet. Mest för att jag var hungrig och behövde tugga på något.

Vi körde Kungsholmen runt, därefter Södermalm runt och så droppade lite folk här och var. Jag hade väl ca 23km på klockan när vi var vid Rålis igen, när majoriteten kände att det var tillräckligt. Jag kände mig fräsch men samtidigt lite trött. Det sjuka är dock när huvudet blir besviket, ”meeh jag ville ju fixa 30 idag!” så jag hängde på lite Linnea’re i högt tempo och så slutade det till slut med att jag körde Riddarfjärden runt med två helt okända löpare. Är det inte underbart hur löpningen kan få ihop folk?! Vi pratade löpning, jag vurpade och fick sår på knät, vi tog oss upp på Västerbron för tredje gången (!) och jag började närma mig 29km.

Vad inser jag då? Jo att jag kan fixa långloppet på under 6min/km. Så vad gör jag då? Jag ökar ju. Säger hej då till grabbarna och sätter av som en idiot mot gymmet. JAG FIXAR DET! 5.59min/km!

Så det kanske inte var så fel att grabbarna drog upp tempot så pass i början. Glömde dessutom starta min klocka vid ett tillfälle som jag misstänke var ett par minuter, så dagens pass ligger nog närmre 32 tillsammans med fotograferingen. Men jag har ju bara klockat 30km.

30km! Fattar ni?!! IGEN! Jag är nog lite galen någonstans ändå :)

Satte mig i omklädningsrummet och noterade att jag hade en NÖJD känsla i hela kroppen. En känsla som säger mig att jag är stolt över det jag åstadkommer. Jag är en blandning av nöjd, glad och lycklig. Beroende-framkallande? Helt klart.

Undra hur nöjd jag kommer vara efter 50km, eller 100km… hih can’t wait…

Lite siffror då till folket: 30km, 2.59.20 , tempo 5.59 (världens minsta marginal till 6min/km), puls 163    + som nämnt, fotgraferingsjogg ca 1km + några minuter utan startad klocka.

TACK SÅ MYCKET ALLIHOPA IDAG! NI GJORDE MIN DAG!

11 Comments

 1. Du är för skön du! Tack för trevlig pratstund – Gillar du tanken på långa lopp redan nu när du är så ung då säger jag bara Watch out Sweden – Watch out World!

  Du är grym!

 2. Fantastiskt bra jobbat Mirre! :)
  Kan nog bara hålla med marathonMia – Watch out! Mirre is here! :)

 3. Ja, du bara måste göra pannkakorna, för de var grymt goda med rätt tillbehör!

  Vilken härlig löpardag ni verkar ha haft! Jag är mäkta imponerad av dina 30 km i så snabbt tempo! Bra jobbat!

  Njut av din choklad nu!

 4. Vilket pass och vilken dag! Grymt bra sprunget!! :)

 5. Vilket pass, grymt jobbat!

  Precis där under Västerbron hade jag och en vän julfest i slutet av november och då gick vi en hel del där längs vattnet, hur fint som helst!

 6. Grymt sprunget idag och vad grymmma vi är på att hoppa efter passet! ;-)

 7. Härligt! Hur gör man för att springa med erat glada gäng?! Nu när man ändå är på era bredgrader borde man kanske passa på att springa med likasinnade =)

 8. Härliga underbara du! Så himla cool och så full av liv och glädje! När blir reprisen för då vill jag med! :-)

 9. Jävlar! Imponerande =)

  Du, kan inte du skriva ett inlägg med tips om hur man kommer igång att löpträna. Jag har joggat förut och som bäst kört milen på 1 h o 5 min. Fast nu har jag inget kvar…

  Jag drömmer om Tjejmilen till sommaren. Har du några tips? Som tur är bor jag i Thailand så jag behöver inte halka runt på is som ni där hemma… Vore grymt med tips!

  // Wilda

 10. Ann

  Fy tusiken va grymt bra jobbat!
  Och det verkar så härligt att springa så långt med så många. Tyvärr bor jag inte i Sthlm, utan i E-tuna…

Comments are closed.