Jag är ULTRA!

Hoppsan, jag gick och blev ultra idag! ULTRA ULTRA ULTRA!

Hur gick det till? Jo det är en lång historia. Närmare nestämt 8h44min! Eller 71,17km!

Hoppade upp ur sängen vid 6 och fick i mig gröt. Vid sju-tiden stod jag i busshytten, det snöade och var mörkt. Undrade hur tusan det här skulle gå egentligen?

30 tappra själar infann sig exakt 08.30 vid korsningen flemninggatan/s:t eriksgatan. Vilken chock! Hade aldrig förväntat mig ett sånt här häftigt gäng! Det vimlade av både IF Linnea-folk, bloggare, bloggläsare och Friskis-folk! Eftersom jag är en pratare (minst sagt) så hann jag prata med en hel del människor men jag glömmer ju alltid att ta namn och sånt, så känner du dig träffad så får du gärna kommentera så hörs vi!

Paulas bild härnere!

Först tog vi oss an Kungsholmen runt i behagligt tempo. Snömodd som störde men ändå myspysigt och härligt med det gigantiska gänget. Vi fick leenden fån oväntade håll.

De första 2milen avverkades mycket enkelt. Några dök upp och körde med efter en mil. Mycket folk kvar, och jag tänkte att jävlar vilket gäng! Träffade nya härliga människor och andra jag redan känner. Underbart att man kan långdistansnörda sig tillsammans!

Jag erkände ju på bloggen att jag hade planer på långt, men ALDRIG hela sträckan! Hade planen att köra så långt som det kändes bra men minst 35km. Egentligen är ju 35km i snömodd absolut inte fy skam, men jäklar vid 30km var jag minst lika fräsch som efter en mil. Kroppen var en maskin idag, en jäkla robot!

Det var pauser under löpningen. Kioskpaus där jag fick i mig både godis och havrebollar och vattenpauser här och var. Mellan 30 och 40km började de flesta droppa av, själv så började jag fundera på marathondistansen. Om jag ska vara ärlig var det faktiskt den hade hade smyghoppats på under de här två vilodagarna. Inför ett 30kmlopp så vilar jag ju oftast bara en dag. Den uppmärksamme vet ju att jag pinade mig med 2 vilodagar, så något fuffens måste jag ju haft för mig?

Jovisst, jag ville mosa maradistansen. För vet ni vad det betyder? Jo mängdrekord ju!

Vi var tre stycken som ”bara” sprungit maran innan och när vi passerade det så kändes det sjukt grymt! Jag, Alex och Henrik tjoade lite extra! Dock började energin tryta lite, men snart blev det ju lunch!

Vi blev 5 tappra löpare som stannade för lunch på en kina-restaurang vid fridhemsplan. Här hade vi fixat runt 45km och jag undrade vad tusan jag egentligen tänkte göra idag? Efter 45 så kändes det ju nästan som ett ”måste” att göra 50km. Bara det liksom, WOW!

..och så ville jag ju gärna se hur kroppen reagerade på att käka och börja springa direkt efter. Riktigt ultralöpar-race om man säger så.

Jag och Mia delade på en biff och champinionrätt med ris. Relativt lättsmält.

Ut kom vi och jäklar vad kallt det var! Jag hade ju nya sporttop och ny underställströja (tack och lov!) men fick lov att jobba upp värmen igen. Först så tänkte jag efter lunchen ”Men alltså ni skämtar, alltså ska man verkligen springa nu igen? Vi har ju ändå redan fixat ett marathon” men eftersom järngänget bestod av de övermotiverade Brutale Bernth och Magiska Marathon-Mia så var det ju bara att köra. Sedan var ju även Terminator-Tene med som körde konstant (och sprang i uppförsbackar när vi andra gick!!). Jag och Henrik bet ihop och fortsatte mot ännu längre distansrekord.

Sedan var det superkonstigt eftersom kilometrarna mellan 50 och 60 km liksom ”försvann”. Funderade återigen på dstansen och insåg att jag inte ville hoppa av, sporrades dessutom av Henrik som också började satsa mot längre. Man får ju inte vara sämre själv liksom. Hjälp kom också från oväntat håll med löparnytillskottet Johan efter 45km, lite extra pigghet välkomnades ju i gruppen.

Så kom vi äntligen till 60km och vi droppade Henrik. Vi var nu kvar 4 st hardcore och ett nytillskott. Jag funderade inte ens i de tankebanorna att bryta konstigt nog, jag ville ju bara ha vatten typ. Haha… snacka om att fokusera på det lilla. Lyckades dessutom springa in i en ”rasrisk”-skylt…

Benen körde på något vis som en robot, framåt, framåt, framåt lufsade vi i snömodden. Tänk all den energin som spilldes bara av att klara av snömodden! Med barmark, då jävlar!

Sista milen var det lite tuffare. Fick mycket härlig pepp ändå och la till tjurskalligheten för att komma fram. Jag fick för första gången vara med om att vara den där personen i gruppen som halkar efter! Men vilken grupp hallå, jag ska inte känna mig dålig. Ultrarävar som de var allihopa. Men oroa er inte, det ska jag ju bli jag med. Jag är ju UUUUUUUULTRA NU!

Tvingade in de andra på 7-eleven (så jag fick en paus) och fick i mig godis och en dubbel espresso. Jag var vid liv igen alltså!

Här började vi inse att det nu var lite kvar. Jag började inse att jag skulle köra hela vägen, galna Mirre skulle slå distansrekord med massa kilometrar ju!

Jag och Johan purtade sista biten tillsammans och sen var vi ÄNTLIGEN tillbaka till startposition, många personer mindre men med ett jäkla supergäng!

Kungen Bernt och Stalldrängen Johan (var det så vi sa?) och alla de tre drottningarna Tene, Mia och Miranda som erövrade Kungsholmen!!

8h44min senare är vi alltså tillbaka. Snömoddslöpning och uppförsbackspromenader. Med en kilometertid på härliga 7.22min/km.

Nu känns kroppen bra och jag hade inte känningar en enda stund under loppet. Jag kände en utmattning men ändå kändes det som om jag skulle kunna hålla på i evigheter! Jag var under vissa stunder en sjuk evighetsmaskin! Går dock inte att jämföra med Tenes Terminator-maskineri, vilken uppvisning, hon såg ju inte ens ansträngd ut?!

Satte personligt distansrekord med 30km! Om man räknar under den senaste tiden så är det längsta jag har sprungit 33km och det innebär att jag lade på nästan 50km på den distansen! HERREGUD. Jag tror inte riktigt jag fattar det själv än..

Jag vill tacka alla som var med idag, oavsett distans! Att dyka upp och förgylla löpningen för andra med ens sällskap är superfint och jag hoppas att ni dyker upp igen! Det har varit en otroligt givande dag och jag kommer för alltid minnas den där galna dagen då jag blev ultra och sprang alla gator på Kungsholmen i snömodd.

Framförallt vill jag tacka det lilla supergänget som körde hela vägen, utan er hade jag aldrig fixat något sånt hör idag! Härligt att vi har massa kvar att erövra innan vi har erövrat hela Stockholm!!

Hoppas ni andra också har haft en grym lördag!

57 Comments

 1. WOW! Du är fantastiskt duktig! VIlken vilja och vilka superben du har!!! Superinspirerande läsning! /Maja

 2. Välkommen in i Ultra-familjen. Nu är du för evigt fast :) Stor eloge till din insats! <3

 3. Ja, vad säger man… superultraåttatimmarsgrattis :-)
  Jag bugar , och är imponerad. Lycka till i framtiden, för nu är du som sagt fast..hi hi

  Ha det…Fryk

  ps jag är ruskigt imponerad….

  • Jo nu är jag nog fast, haha hjälp ;)

 4. Wow gud va härligt jobbat, ser helt fantastiskt kul ut, blir helt avis när jag ligger här hemma nerbäddad och är sjuk. Nästa gång vill jag med följa med :)))

 5. Grattis till prestationen – och vilken prestation sen!! Har haft er galningar i tankarna idag och det var kul att läsa om hur det gick.
  Grymt jobbat!/Lotta

 6. Det är ju helt otroligt! Vad glad jag blir för dig, ditt rekord, ditt driv och din glädje. Verkligen grymt! Snackade ni hela tiden eller var det pannben under vissa sträckor? Kan inte låta bli att fundera på hur länge jag skulle orka springa, länge kanske men inte i nästan 9 timmar som dig. Hoppas dock att jag orkar åka skidor i 9 timmar :).

  • Hej Frida! Tack så mycket :) Vi snackade i stort sett hela tiden, den enda gången jag blev lite tyst var där vid 60km när jag kände mig som tröttast. Sedan fick jag i mig en dubbel espresso och så var truten igång igen!

   Pratandet gör verkligen mycket eftersom det hjälper en framåt, man delar med sig av härliga historier och man liksom ”glömmer bort” kilometrarna. Man bara tar sig fram, det är grymt härligt :) och så klart du ska med någon gång och sätta distansrekord! :D

 7. Jag sa ju att du skulle klara det :)
  All heder och tusen mängder hurrarop härifrån uppsala!
  Kramar i massor :)

 8. Shit, jag är galet imponerad! Att du klarade att springa så långt! Bra jobbat!

 9. Helly

  Grattis gumman!! Jag blev så glad och rörd när jag läste detta. Kanske är lite knäpp men jag fick tårar i ögonen när jag översatte din text till pojkvännen. Otroligt strongt gjort! Det känns som du vunnit ett OS-guld :-)

  • Men Helly, jag fick ju typ tårar i ögonen när jag läste den där texten! Du är ju för underbar :)

 10. Vilken härlig berättelse!!! Well done!!!

 11. Kalle

  STORT GRATTIS till Ultratiteln!!!
  Extra strongt att klara av det en snömoddig dag i februari.
  Själv klev av jag av efter block 2 (26 km.) och är lite(mycket:-) ) avundsjuk på er som sprang hela sträckan. Fast jag kommer igen nästa gång, då jäklar:-)
  /CU!

  • Tack!! Men hörru, vi har ju massor kvar att erövra!

 12. Visste vissterligen innan att Du skulle kalra det, att Du är så tjurig så det bara ”måste” gå.. Men helt klart impad!!! Det är ju hur långt som helst.

  Hoppas Du har unnat Dig något riktigt gott ikväll nu!

 13. Shit så sjukt grymt!!! Jag vill, jag vill, jag vill också!!

  Var grymt stotl över dig själv och skäm bort kroppen riktigt ordentligt ett par dar nu!

 14. Det var riktigt kul det där. Klar att vi ska göra om det…
  Grymt jobbat av dig! Då menar jag verkligen GRYMT!

 15. Helt sjuuukt bra!!! Jag är imponerad och inspirerad :) Får känslan av att ni hade väldigt trevligt under resans gång dessutom. Nästa gång hoppas jag att jag kan hänga på!

  Stort grattis!

  • Vi hade jättetrevligt och du är SÅ välkommen till framtida erövringar!!

 16. amerikansk flicka

  Hej Miranda, You are very inspiring for a beginner runner like myself. I cannot run nearly as much as you but I hope that running will one day become a part of my lifestyle as it has for you. Grattis för att nu du är en Ultra runner!

  • Hi! Thank you so much for your comment!

   The thing about runnings is that it is so flexible and can be adapt to every person. You can run 1 time a week or 10, it’s your own choice, and that’s what I like about it :) Of course if you have a love for the sport it will automatically become a part of your lifestyle :)
   /Miranda

 17. Grattis Miranda! Tillsammans är man stark heter det ju och det är så fantastiskt kul att läsa både din och MarathonMias berättelse om dagen.

 18. Heja! En GRYM prestation, verkligen!

 19. Nämen! Jag är så imponerad! Jag hade räknat med att Mia och Bernt skulle vara rätt ensamma på slutet! Men du gick från ultra-wannabe till the real thing! Stort grattis!

  • Jag hade också räknat med bara Mia och Bernt ;)

 20. Alex

  Grymt bra jobbat att du körde hela vägen. Sista 4 km för min del som jag körde själv efter att ha lämnat er vid lunchstället känndes nästan längre än hela sträckan totalt som vi hade sprungit innan, så sjukt jobbigt. Men jag kom upp i 50 km och har också tagit steget in i ultravärlden :)

  • Hej! Bra jobbat själv!

   Det kan vara lite mitt fel, var det inte så jag sa? Att de sista km skulle kännas lika jobbiga som de första 4h med sällskap ;)

   Great 50km! Sjukt bra jobbat, vi är ju galna :D

   • Alex

    Det var precis så som du sa, men det var inte förrän jag sprang där själv som jag förstod precis vad du menade :) Vi körde på riktigt bra där igår. Jag har fått en del kommentarer idag om galenskap :) Säg till när det är dags för nästa ”alla gator på kungsholmen” så ska jag också försöka mig klara av samtliga och bli kung av kungsholmen

 21. Cilla i döskallemössan

  Grattis till ultradebuten!! Otroligt starkt jobbat och underbart att se och läsa om sån löparglädje!! Du såg grymt pigg ut så länge jag var med, klev av efter 3h.

  Ha det toppen i Portugal, det blir kul att läsa om fler ultraäventyr där…! :-)

  • Heej! Du såg minst lika pigg ut ska du veta :) kul att ses, och jag hoppas vi kör fler ervringar ihop!

 22. Hej! Låter så sjukt fantastiskt! Börjat kika in på din blogg då och då och känner inspirationskicken ta vid. Ultra – Grattis :) Något man själv önskar sig kunna göra någon gång. Snart :) Även om det är långt borta! Hur länge har du sprungit så mycket? Tack för en härlig blogg med en daglig dos av inspirationskickar :)

 23. Leif

  Stort GRATTIS och bra jobbat.

  Jag har nyligen hittat hit till din blogg och andras löparbloggar.

  Jag gläds av den glädje och entusiasm som du och dina medsystrar utstrålar när ni tar er an löpningen i alla dess former och dess utmaningar för kropp och själ.

  Man känner igen sig när man själv tog dom första stapplande löparstegen. ;-)

  Lycka till i fortsättningen. Kommer med intresse följa era strapatser via bloggen.

  Marathonräven Leif ;-)

 24. Vilken prestation av er alla! Vad härlig bilden vid Fridhemsplans tunnelbana var – löparglädje i grupp!

 25. Haha – du är helt galen! Jag är GRYMT imponerad!!!

 26. Ann

  Herreguud kvinna, du är sååå grym! Jag är störtimponerad, hur sjutton kan man persa långrekordet med 30 km? 3 0 k m ! ! ! Vansinnigt bra jobbat!
  Rolig och inspirerande läsning, du rockar!

 27. Oj, här trillar man in på en ny blogg och inser att den skrivs av en otroligt inspirerande kvinna! Underbart roligt att läsa, jag blir så imponerad! Helt galet. Grattis!!!

 28. UUUUUULTRAAAAAAAA!!! :D

  Stort jä*vla grattis!! :D

 29. Men ett stort grattis! Vad duktig du är!
  Jag blir så motiverad och samtidigt så avundsjuk att det ordnas att ni kan springa så många tillsammans. Det saknar jag här väldigt ofta. Håll uppe din härliga träningsglädje!
  Kram Sandra

 30. Vilken tokig inspirationstjej du är!!

 31. My partner and I really enjoyed reading this blog post, I was just itching to know do you trade featured posts? I am always trying to find someone to make trades with and merely thought I would ask.

 32. Great information! I’ve been looking for something like this for a while now. Thanks!

 33. My name is even required for this comment.

 34. LOL at that pic. There are some good Boudreau gifs being posted over at the HF forums.

 35. I’d have to make a deal with you on this. Which is not something I usually do! I really like reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

 36. Democrats = freedom of religion choice and freedom of no religious choice

 37. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I’ll try and check back more often. How frequently you update your website?

 38. However, because our own editors as well as writers acquire hundreds of asks for, we cannot inform you when you may well receive a reaction

 39. That’s Too nice, when it comes in india hope it can make a Rocking place for youngster. hope that come true.

 40. Next we entered South Carolina, once Great Britain’s 13th colony. Charleston was where the civil war began and this is where my mom and I decided to turn in for the night. While we were sleeping we went through Kingstree, Florence, and Dillon all of South Carolina. Also in South Carolina we traveled through Camden, home of the Colonial Cup Steeplechase. Bethune South Carolina is where most of our countries eggs are produced.

 41. This is the proper blog for anyone who needs to search out out about this topic. You realize a lot its virtually exhausting to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 42. some really wondrous work on behalf of the owner of this site, dead great subject material .

 43. I’d incessantly want to be update on new content on this website , saved to fav! .

 44. runescape gold en compagnie de qualit¨¦, colis agile a hyper soign¨¦! je recommande vivement!

Comments are closed.