Plankan-utmaningen!

Dagens mål var att sätta igång träningen för Miranda plankar Bernt – utmaningen. Jag skall alltså slå min vän Bernt i plankan som kan stå 12 min i sträck! Alla som vill är såklart också välkomna att anta utmaningen. Håll mig gärna uppdaterad om era framgångar bara!

Så idag: PLANK-DEBUT i min nya fina Springtime-tröja jag köpte i Portugal samt mina nya fina Röhnisch-tights från Millas garderob.

Maxade först en gång och lyckades stå i 3min13s. Hade jag tävlat med någon hade jag garanterat stått längre, jag är så mycket tävlingsmänniska. Så om du vill utmana mig så tackar jag gladeligen ja!

Nästa maxning gick på 2min20s. Skakade rejält.

Därefter la jag upp 5kg på ryggen och körde 5 * 1min. Sedan fick det vara.

Sammanlagt 10min33s.

Därefter blev det bröst och tricepsträning.

Så nu behöver jag hjälp från er alla! Alla sorters plankan-tips är välkomna om hur jag ska bli starkare. Intervallplankor? Plankan med kg på ryggen?

Hur ska jag slå Bernt och stå 12min i plankan innan den 27:e juli?!!

14 Comments

 1. Kalle

  Ja, du kan alltid psyka honom genom att fortsätta kalla han BENGT:-)

  • Haha!! Du är så uppmärksam Kalle ;) Ändrat nu!

 2. Nähä då, jag läser fortfarande Bengt!! :-)

  • Haha hoppsan! Hade visst skrvit två Bengt ;)

 3. Zandra

  Oh, en utmaning som skulle passa mig! Mitt rekord är 9 min. 12 låter länge, men långt ifrån omöjligt. Plankan handlar bara om pannben. Det är lika jobbigt efter 2 min som efter 5 min som efter 7 och 9 min, men faktum är att det inte blir så mkt värre under tiden heller. Det är helt enkelt bara att härda ut. Lycka till!

 4. Cecilia

  Jag gillar att köra s.k. ”alfabetsplankor”, där man ligger med armarna på en medicinboll istället för på marken och låtsats att man skriver alfabetet med bollen. Köra ”vanlig” planka efter det är nästan skönt (men bara nästan…)

  • Vilket bra tips!! :) Tack

 5. Bernt

  Kul! Nu händer grejer o seriösa perspektiv :-)

  • Jag vet, nu börjar jakten! ;)

 6. Vikt på ryggen var ju smart, det ska jag testa. Korsryggen då, eller?

 7. Great job with this content! I think you are a very insightful person with a great talent for writing quality material. Thank you for sharing.

 8. Hello. impressive job. I did not imagine this. This is a excellent story. Thanks!

 9. Wow, this is really interesting content. I am amazed with your writing abilities. Your article is great reading material. Thank you for sharing your expertise.

 10. I think you have vision. This is awesome content. I’m impressed with how you presented it. I plan to return in hopes to read more.

Comments are closed.