Premiärmilen!

Premiärmilen och om hur man sparar krafterna (läs: fegar ur) till en snabb spurt!

Var tidigt på plats med tanken om att springa i kortärmad underställströja och funktionströja. Den idén försvann bort ganska snart och jag var otroligt glad för att jag hade packat ner min långärmade underställströja också!

Pratade taktik med Therese och Alex innan start. Vi dealade och kom fram till 4.25-4.30tempo, Alex drar första 3, sen Therese och därefter blir det åka av i min regi. Jovisst det såg ju fint ut på pappret..hmm det är svårare i verkligheten (visade det sig).

Hamnade alldeles för långt fram i startfältet och alla rusade iväg i 4tempo. Therese och Alex försvann bort när jag försökte sakta ner och hålla mig kring ett mer okej tempo. Uppvärmningen hade inte varit den bästa och jag vill inte förstöra allt genom att gå ut för hårt.

1km – 4.21

Börjar bli lite rädd när jag ser hur hög pulsen är. Egentligen var det inget konstigt, det är ju bara det att jag är så otroligt ovan vid att springa snabbt.. så jag är också ovan vid hur hög pulsen blir.

2km – 4.26, 3km – 4.36, 4km – 4.29

Passerar Therese och försöker hitta något sorts flow. Tempot känns faktiskt helt okej, försöker dock mana på mina fega ben lite eftersom jag verkligen ville under 45 min.

5km – 4.19 (Mellantid 22.36)

Helt plötsligt känner jag att det här ju går fint. Pulsen funkar, energin finns och jag vill öka. Sedan kommer vi till det förbannade gruset och backarna så jag tappar lite motivation.

6km – 4.20, 7km – 4.28

Har energi och ökar. Tänker bara på att ta mig fram till 8km, för då minsann då blir det åka av! Passerar den sista av de 4 backarna och börjar ana ett slut på eländet.

8km – 4.25, 9km – 4.28

Börjar öka men fegar ur lite. Sparar ändå en del eftersom jag är så rädd för att stumna. Manar på och manar på. Inser att jag kommer att komma under 45.

10km – 3.52

Då kommer den förlösande 9km-skylten och jag sätter fart på benen. ÄNLTIGEN vågar jag satsa utan att riskera att ta slut. Blir en rejäl åktur när jag börjar pumpa förbi folket, stumnar lite på sista raksträckan men kannöjt (och något spyfärdig) ta mig över mållinjen.

Summa: 44.40, 4.28min/km.

MEDELPULS 190.

Spurt-puls 197.

Jag är nöjd med:

– Jag presterar en bra tid trots oerhört lite snabbhetsträning.

– Jag har inte sprungit såhär snabbt på 4 år

– Jag bevisar för mig själv att jag trots allt är snabb, inte bara seg!

Jag är inte nöjd med:

– Mitt fega mittenparti.

– Att jag inte startar fartökningen vid 8km.

– Att jag har energi efter målgång.

Jag är helt klart nöjd överlag.

Jag fixade in mig under 45 min, tvingades jobba mentalt och hade kul (eller nja, i alla fall kul när jag kom i mål). Jag slog också till med en galen spurt!

Härligt också var det att träffa en hel drös med folk idag! Bl.a några som liksom ”Tja, härlig blogg du har!” – wow fattar ni vilken egoboost det är?! Så kul!!

Annat som är kul att nämna:

Grattis till Andrea som persade, Ousa som tog sig runt sitt dagsmål, Alex som satte PB och Staffan som kom in på 40:05. Ellinor stannade och pratade med en polare och kom ändå in i mål innan mig (grym kvinna), Kalle körde på en rejäl spurt också, Therese gjorde en bra mil trots sjukdom, Mia skrek så alla hörde henne (underbar att ha i publiken om hon inte själv springer), Julia fixade också in sig på en bra tid, min vän Christina kom laddad till start och persade och så tack till alla er som tjoade Miranda längst med banan. Hoppas ni ser det här och fattar att det hjälpte. Gamla coachen skrek vid sista km ”Kom igen Miranda, in under 45!” och det gav också kraft.

Sist men inte minst tack till alla lyckönskningar på bloggen!

BILDER FRÅN DAGEN KOMMER!!

37 Comments

 1. Stort grattis duracell Mirre ;-) Grymt bra jobbat! stor kram Suss

  • Tack kära Susanne! Bra jobbat med mängden i veckan förresten :D

 2. Kalle

  Grattis till en fin comeback på dom snabbare distanserna:-)
  Såg dig inte idag men hörde ditt heja-rop :-) TACK!

  • Haha!! En sådan heja-talang man har då ;) Bra jobbat idag!

 3. Fint! Och det tar ju några tävlingar innan det helt sitter det där m tempo och att inte fega. Du har massor att plocka när du själv vill och känner dig mogen. Kul att ses idag!

  • Tack Ellinor, du har rätt. Får börja träna upp mitt fega psyke. Såg lätt ut för dig idag :)

 4. Det är svårt att springa fort, det handlar mycket om att våga. Därför måste man springa några lopp innan man vet hur mycket man vågar… Grattis till en riktigt bra tid!

  • Precis, och nu vet vi att jag är feg ;D

 5. Så vad satsar du på nästa mil?

  • Haha rakt på sak ! Under 44 vore väl det enda rimliga att satsa på? ;)

   • Ja det borde du verkligen klara! Skitbra jobbat!

 6. Härlig tid du fick till. Du såg pigg ut efter loppet =)

  • Du såg minst lika pigg ut!

 7. ha ha, jag tror faktiskt att jag sprang om vid tredje backen och att du sedan susade förbi mig alldeles innan sista nedförsbacken!

 8. sv: Ja, SpringCross verkar vara terränglöpning. Jag gillar att springa långt, ju längre destå bättre. Fast nu gäller de att anpassa sig efter knät :/ Så eventuella maror får de bli i höst. =)

 9. Härligt lopp Miranda – riktigt bra jobbat! :)

 10. Grymt jobbat!

 11. Grattis! Toppenbra tid tycker jag!

 12. Grattis till ett jättebra lopp! Nu blir jag ännu mera motiverad att komma igang, bara att hoppas att knät haller.

  Igen, jättebra jobbat, supertid!

 13. Gratulerer! Veldig godt jobbet.

 14. Grattis!! Var jag närmast? kanonbra tid, men jag förstår om det känns lite surt när man inte disponerar loppet rätt

 15. Vilken komplett löpare du är! Snabb och seg. Superb jobbat!

 16. Kul att det gick så bra idag. Grattis!

 17. F*n vad du hade bråttom då ;) Bra jobbat! En imponerande tid. Jag gör vågen med hela kroppen… :)

 18. Zandra

  Grattis! Bra jobbat!

 19. btw, posey should never have skipped aa.pcl numbers are all inflated thanks to the hitters parks

 20. This page seems to recieve a large ammount of visitors. How do you advertise it? It gives a nice unique twist on things. I guess having something authentic or substantial to talk about is the most important factor.

 21. I became honored to obtain a call from my friend as soon as he found the important recommendations shared on your own site. Going through your blog publication is a real excellent experience. Thanks again for thinking about readers like me, and I would like for you the best of achievements like a professional topic.

 22. >I strongly disapprove of the incessant navel gazing in this thread.

 23. Sony’s fund raising evening through the sale of custom made PS3 themes will continue indefinitely

 24. Hello. Great job. I did not expect this on a Wednesday. This is a great story. Thanks!

 25. Thanks a whole lot on your downright post.this can be a words that sustains me on the right track straight during my day. For a nice and searching around for this site after being known as them from your colleague and was thrilled as i surely could locate it after trying to find very long time. To be a demanding blogger, i’m hopeful to remarked further ones taking initivative and adding to the city. True wished to comment to demonstrate my appreciation to your website which is very intelligent to complete, and several writers tend not to accumulate acknowledgment they deserve. My business is definite i’ll come back and can send a number of my local freinds.

 26. I gotta bookmark this web site it seems handy very beneficial

Comments are closed.