Merida-dag

Jag fick ett släng av cykelsjukan nu ikväll. Så jag hoppade upp på Meridan och lyckades tom använda mig av clipsen och cykelskorna. Första gången någonsin för mig. Hade ingen som kunde tipsa mig om hur man skulle göra heller. Eftersom sambon har jobbat hela dagen så får han tipsa mig inför framtida cykeläventyr imorn istället.

Jag vurpade två gånger med fastsatta skor i cykeln. AJ!! Efter ett tag lyckades jag på något vis förstå i alla fall, och hjärnan insåg att man var tvungen att vicka på foten först innan man skulle stanna cykeln. Inte stanna cykeln först alltså = smärta…

Så löparskorna går alltså före cykelskorna närsomhelst, men det var ändå ganska skoj idag. Värst vad man flyger fram med en racer! Weeeehooo!

2,5mil och 1h cykling blev det med snitt på 23km/h. Pulsen snittade 147slag/min. Om jag ska översätta det till ”löparspråk” så skulle det väl betyda ungefär 10km löpning i långsamt 6-tempo om man ser till pulsen.

….och så tar vi en sista cykelbild för ett tag. Jag vill ju inte trötta ut er löpare därute!

Flera undrade vad jag hade köpt och vad den kostade. Jag köpte Merida 901-27 för 7499kr, sedan tillkom clips, pedaler och skor för 1799kr. Alltså en riktig instegsmodell, men det är ju precis vad jag behöver; en enkel racer som kommer att funka som transport t.o.r till jobbet och mestadels en snygg leksak och komplement till löpningen ;)

Sedan blev det lite middag och skoj.

Hoppas ni andra haft/har en trevlig kväll!

8 Comments

  1. Åh, jag älskar min cykel så mig gör det inget. Din är en riktig skönhet den med :) Kanske lite skavsårsplåster på knäna till nästa runda?!

  2. Du får ha på dig en cykelsko och en löparsko till en början:-)

    Trevlig blogg du har förresten!

  3. Nej men fy vad läskigt! Cykelskor verkar ju sjukt smart på spinningpass inomhus eftersom man kan utnyttja hela trampet runt på ett annat sätt men utomhus i trafiken nä det skulle jag aldrig våga! hahah

  4. Hmm… jag antar att du missade mitt tips i en tidigare kommentar om att öva i- och urklickning några ggr innan du börjar cykla? Men man lär sig även den hårda vägen ;) Själv gjorde jag en snygg spd-vurpa vid ett rödljus på min premiärtur :D

    Tricket är att vrida hälen utåt, då lossnar skon från pedalen. Sitter de väldigt hårt, kan man behöva skruva lite på själva pedalen, det går nämligen att ställa in hur lätt man ska komma ur (jag har alltid på lättaste). Ett tips är att alltid klicka ur om du tror att du kanske kommer behöva stanna. Skulle det slå om till grönt, är det ju bara att klicka i igen. Om du känner dig osäker i början kan du ju köra på plattformssidan av pedalerna när du är i mer trafikerade områden och sen med spd när du är på vägar med mindre risk för stopp.

    Hojta till om du vill ta en gemensam cykeltur någon gång.

    • Alltså Zandra, det första jag gjorde var att träna! Men så vuprade jag liksom i själva träningen efter ungefär 2 sek max på sadeln.. ;) och sedan även en vurpa vid ett rödljus.. haha.. och jag har fina sår på båda mina knän nu.

      Jag kör gärna en gemensam tur! Vem vet, kanske både löpning och cykling någon gång? :)

  5. Jag menade alltså att träna med bara en fot i taget, med andra foten i marken ;) Men men, spd-vurpor hör till. De flesta jag känner har gjort minst en när de var nya på cykel. Som tur är brukar man klara sig undan med något skrubbsår eller blåmärke och lite ärrad stolthet.

    Om du kommer på triathlondagen blir det både och ;) Jag ser fram emot att läsa om ditt första brickpass, dvs löpning direkt efter cykling. Det är en helt ny upplevelse, kan jag intyga.

  6. Din Merida är verkligen fin! :)

  7. Wow, vilken snygg! Jag har en precis likadan men förra årets modell. Ser att vi har precis lika skor också. :D Hoppas du får kul med din nya leksak!

Comments are closed.