Tisdagsfrestelse!

God morgon! Imorgon har jag fått möjlighet att testa mitt syreupptag på GIH-labbet. De behövde en ”vältränad” tjej och Frida sa att jag -faktiskt- kunde vara det. Haha vilken press, jag hoppas verkligen jag får de resultaten nu ;)

Så med tanke på morgondagens maxning, men framförallt nästa veckas Marathon har jag spenderat morgonen med att debattera med mig själv; vila eller inte idag? Jag sitter i alla fall inte på bussen med nerpackade löparkläder, men dagen är lång.

Tänker att jag verkligen ska försöka överdriva vilan denna vecka egentligen. Det är ju nu detta fina formtoppande ska ske, men Ursvik bjuder ju på terrängtävlibg ikväll.. Kämpa Miranda.

20110517-081104.jpg

Samtidigt ska man vara lycklig att löparglädjen finns där. För att ska jag vara helt ärlig så var jag ganska mättad på löpning ett bra tag efter SM på 100km. Skrämde upp massa folk. ”Är DU trött på löpning?!”

Tack gode Gud gick det över omgående. Säkert ett postrace-resultat.

Nu är jag faktiskt sjukt taggad inför maran. Tror att det kanske finns möjlighet att dra iväg ett riktigt bra lopp. Laaaadddddaaa!!

Kära medlöpare därute, snart är det här! Fyfan så kul vi ska ha!

12 Comments

  1. Anna

    Jag ska springa min första mara (mycket tack vare din peppande blogg!!) nu nästa helg och JAG ÄR GALET TAGGAD!!!!!!!!! Hohohoho!!! TAGGA TAGGA TAGGA!!!!!!!!! YÄÄÄÄ. Hehe. Ska bli väldigt spännande att se hur det går för dig, och ser fram emot att få läsa fler peppande inlägg! Tack för en superjäklabra blogg :D

    • Miranda

      Åh tack Anna!!! Precis vad jag behövde idag :-)

      Shit så roligt!! LYCKA TILL!!

  2. Erica

    Jag med. Alltså första maran, o mycket tackvare Mirandas ”alla kan”. Kan alla så kan jag, tjohoo! Ses i Sockholm!

    • Miranda Kvist

      Weeeehooo, så glad jag blir :-) DU kommer rocka!!

  3. Kul att du fått chans att göra testerna, Jag testade mig på Stockholm Sport Support center i våras efter 7 veckors ryggskott. Det var jobbigt men riktigt kul! Vill du göra mer tester så kan jag rekomendera att bli forskningsobjekt på Lifegene.

  4. Ida

    Hej! Ska springa Göteborgsvarvet på lördag och jag ser här att även fler har nya distanser framför sig. Det hade varit kul att lösa vad du tycker man bör tänka på veckan innan ett lopp, vanliga misstag du tror man gör och hur man mentalt kan peppa sig samma dag?

    Älskar din blogg.

    Hälsningar Ida.

  5. Mia

    Kom igen nu Miranda! Gilla vilan så springer du säkert på 3.20 när det väl gäller :)
    Fy fan vilka hårda brudar vi är asså. Ja du är ju hårdare än mig förstås.. Men du fattar. Haha..

    • Miranda Kvist

      Om Kenyanen säger vila så vilar jag? :-)

  6. Vill du få ett vettigt testresultat som faktiskt säger någonting så ska du vila i dag. Jag har gjort 3 st VO2max-tester, samtliga som delar i forskningsstudier, och då har jag fått träningsförbud dagen innan.

    • Frida

      Nja, det där med att vila dagen innan ett maxtest skulle vara optimalt för prestationen är en sanning med modifikation. Det finns inget fysiologiskt belägg för att du pressar ur dig ett högre VO2max bara för att du vilat dagen innan. Det övervägande tyngsta skälet att det ändå ofta ”delas ut” en vilodag dagen före test i olika forsknings- och testningsprojekt är att den typen av dag är absolut lättast att standadisera. ”Träna inte dagen före test” och så har man hyfsad kolla på vad försökspersonerna har ägnat sig åt för fysisk belastning dagen innan de checkar in för test. Just i Mirandas fall så har vi inte givit någon direkt restriktion på träningen, utan hon kommer ju naturligt att ta det hyfsat lugnt inför maran och har också fått anvisningar att komma ”fräsch och taggad att prestera max” vid testerna. Jupp, så var det i det här fallet…

  7. Johanna

    Ska springa Göteborgsvarvet på lördag och detta kommer bli mitt första halvmaraton. Detta kommer bli galet roligt, fantastiskt, utmanande, nervöst och bara helt jäkla underbart!! :D

  8. How do we put these theoretical underpinnings into practice? We must recognize that immoral acts are never expedient. The essence of justice is keeping one’s word. The advice in “De Officilis” did not work for Cicero’s son, who was a drunkard, sold his services to Augustus, and lent his name to the new order of Augustus. Although Cicero’s son did not follow the advice given in “De Officilis,” Cicero left future generations this enduring statement of moral justice.

Comments are closed.