Från noll till hundra..

Kul med frågestund! Vad sprang du milen på när du startade din löparkarriär och idag? Hur lång tid tog det att komma dit du är idag?

Alltså när började du springa? menar hur gammal var du då började!  du skrev nå om 17 år o så men sen hade du löpvila, men hur länge? vet att du skrivit detta innan men du kanm väl upprepa de hahah för mig som lite trög är ;)

Hej. Tack för en härlig blogg.
Jag har också missat detdär med din paus i löpandet. Hur mycket sprang du alltså före pausen, och varför hade du paus? Motivationsbrist, skada ??

När jag började löpträna var jag 17 år gammal och sprang milen på ca 56min har jag för mig på någon Tjejmil där. Det var precis när jag lade av med innebandyn. När jag däremot började träna, det var långt tidigare. Började spela fotboll 7 år gammal följt av innebandy och basket i massor av år. Innebandyn fortsatte jag alltså med upp till ungefär efter jag fyllt 16 år. Sedan hoppade jag i löparskorna.

Det som många vet, men som jag förstås även kan skriva om igen, det är en snabb resumé av min ”löparkarriär”.

När jag började springa som 17åring insåg jag att jag hade talang och sprang snart jämt. Hela tiden. Under ett års tid gick jag från någon mil till massor av mil; marathon, lidingölopp, milen på 42.48, halvmaran på 1.38.39 och satsade hårt. Dock vilade jag aldrig och jag åt inte som jag skulle eftersom jag ville vara så lätt som möjligt och var en otroligt prestationsinriktad tjej. Jag sade bort allt det året för löpningen; vänner, familj och killar. Träna var ju allt. Man skulle kunna säga att balans inte riktigt var min grej på den tiden.

Tills jag till slut gick in i väggen och blev övertränad. Sedan tog det 3 år att tycka om att springa igen, och då är vi i oktober 2009 när jag väl springer någon mil igen. En månad senare långpass. 2 år senare är vi här.. och mår bättre än någonsin.

Men det är väl egentligen mycket mer än så.. och det är svårt att återge på ett par rader.

Det min föreläsning ”Från Noll till Hundra” handlar om är just detta. Om min överträning och känslorna kring det, hur jag fann löpningen igen och så smått – sakta men säkert – började älska löpningen igen. Hur jag ändrade mitt tankesätt kring prestationer, uppskattade alla milen, samarbetade med kroppen, insåg att jag kunde springa långt längre än normen och summa kardemumma 1,5år efter att jag kom tillbaka till löpningen sprang SM på 100km på 10h47min. Lyckan över att vara tillbaka i mitt löparjag, känslan av revansch och vad man kan åstadkomma bara man vill, lyssnar på kroppens signaler och ger sig hän det man älskar.

Så med andra ord.. hehe.. kom och lyssna så ska ni få höra allt. Jag bjuder på en hel del skämt också.. ;)

Men skämt å sido. Det är en lång historia helt enkelt. Men det var definitivt inte motivationsbrist eller skada. Jag ville för mycket utan att ge något tillbaka.

För er som vill höra föreläsningen kan jag skvallra om att vi kommer till Göteborg den 17:e oktober och sannolikt har en ny föreläsning för allmänheten i Stockholmsområdet senare i höst! :-)


Foto: Ellen Wikman

14 Comments

 1. Tänk om ni skulle komma upp till Umeå. Det vore ju underbart.

  • Miranda Kvist

   Åh I wish!! Någon dag kanske :-)

 2. Anonym

  eller upp till luleå!! =)

  • Miranda Kvist

   Jag håller med! Någon dag, vem vet :-)

 3. Yes! Åh va kul att ni kommer till Göteborg :)

  • Miranda Kvist

   :-) Tack!! Ska bli skoj!

 4. åh vad glad jag blir att du kommer till Göteborg! Jag ska verkligen komma och öra på dig då, gud så kul!! :D

  • Miranda Kvist

   Åh så välkommen!!! Den 17:e okt kl 17.30-19.00, Löplabbel tjej! Mer info kommer :-)

 5. Carina

  Kul att du kommer till Götet, men vart någonstans? Ska man föranmäla sig? Kostnad? Mer info!! :-)
  Mvh Carina

  • Miranda Kvist

   Hej Carina!! :-) Åh ska bli kul! Den 17:e okt kl 17.30-19.00, Löplabbel tjej! Mer info kommer :-)

 6. Kul att ni kommer till Göteborg, meddela gärna tid och plats.

  • Miranda Kvist

   Absolut! Den 17:e okt kl 17.30-19.00, Löplabbel tjej! Mer info kommer :-)

 7. Anna

  Malmö råkar inte vara inplanerat? =)

  • Miranda Kvist

   Inte än! Men vem vet :-) Du får gärna tjata på närmaste sportbutik att de ska höra av sig hehe ;)

Comments are closed.