En hjärtattack först och sedan glädje!

Alltså vänner.. idag höll jag på att få en hjärtattack när jag väntade på maten på lunchrestaurangerna. NYA TUFFARE KVALTIDER TILL NEW YORK MARATHON 2012??!! OOOoohh nooo!

3.00. 3.00??! Sub 3h???!!

Så när jag ungefär är på väg att brista ut i total gråt (okej nu överdriver jag en aning) så ser jag notisen om att alla nya regeländringar gäller – förutom – kvaltiderna som börjar gälla till New York 2013 och inte 2012. TACK GODE GUD!

Så med andra ord gäller min marathontid 3.21.59 som kvaltid till New York 2012. Sedan blir det ju svintufft att kvala sig dit. Det är ju redan otroligt tuffa tider.. och nu blir det ju nästan omöjligt för motionärer att komma dit. Hur många kvinnor (bortsett från elit) springer under 3 timmar?

Tråkigt tycker jag, verkligen, då New York är ett av de absolut mest attraktiva marathonloppen. Så får man åka via en organisatör istället, för många surt förvärvade kronor.

..och det var inte så små ändringar heller..

får satsa på att kvala in nästa gång om sisådär 25 år…

Reaktioner?

8 Comments

  1. Åh fan, då blir det svårt för mig att hinna kvala… Hade mer tänkt att det skulle funka till 2013 eller 2014 för jag har inte tiden att lägga på någon marasatsning nu när jag har heltidsjobb + heltidsstudier på två universitet… :/ Jag vet att 3:23:xx är inom räckhåll, men när det blir av, det vet jag inte.

    Sub3 låter grymt. Vet inte ens om jag är beredd att försöka, jag vill hellre springa lååååångt.

  2. Det är nästan så att 1:27 på halvan känns mer uppnåeligt.

  3. De nya tiderna är ”not so easy”, men det behövs väl. Hoppas att de accepterar din nettotid på 3:21. Officiell tid är alltid den så kallade bruttotiden (tid från startskott till målgång). (Tävlingsreglerna, s. 183). Klarade du maran med en officiell tid (bruttotid) som är under 3:23? Vad godkänner de?

    • Miranda Kvist

      WHAT??!!!!!!!

      Shit nej min bruttotid är 3.23.39!!!!!!!!

  4. Pär

    Ojdå, 0,63% av männen och 0,61% av kvinnorna på Stockholm marathon kvlara sig…

  5. Läste igenom reglerna, så man kan from nästa år inte bli inlottad alls?

  6. Åh herrejösses!! Ingen NY för mig i detta liv alltså :D

  7. Karin

    Fuck! Jag avbokade min preliminärbokning med Springtime för 2012 eftersom jag ska gifta mig och köpa hus nästa år och inte riktigt har råd. Jag hade planerat att kvala genom att springa under 3:23 på Stockholm Marathon eller i Berlin nästa år. Jag tänkte att jag hade gott om tid på mig. Jag kommer aldrig i livet komma under 3 timmar. Nu blev jag riktigt ledsen! :(

Comments are closed.