Nu börjar det bli mörkt igen..

Så kära vänner därute – ni MÅSTE synas!

Reflexvästar – ja!
Minilampor – ja!
Pannlampor – ja!

Kom ihåg det nu när mörkret kommer allt tidigare. Det är svårt att se löpare i mörkret, verkligen. Tänk på att springa där det är lite upplyst, försök få med löparkompisar för att på så vis ha lättare att komma ut i mörkret! Klä på er och stå emot mot alla väder och temperaturer!

..och så till säkerhetsaspekten som jag skrev om förra året redan.

Det blir läskigare. Det blir farligare (?) att springa ute.

Jag hatar det. Jag hatar hur man ska behöva känna sig rädd när man springer ute pga mörker, jag hatar det. Jag hatar hur många låter bli att springa när det blir mörkt pga rädsla. Här finns ett inlägg om det redan.

Stå emot!

Exempelvis är vi någras stycken som har enats om att lägga torsdagen som distansdag utomhus hela vintern. Tillsammans varje torsdagskväll. Har man ca 3-4 kompisar bokade så lär garanterat minst två komma iväg även om någon får förhinder. Boka upp er med vänner, det ger mycket. Jag och Thomas löpte ju varje onsdag hela vintern förra året, och när det kändes som mest tungt och mörkt kom jag ändå ut för att jag hade ”lovat” och alltid med en bättre känsla efter passet.

Sedan finns det ju ett stort antal gemensamma löpgrupper i de större städerna redan som man kan vara med på. Eller i en liten stad kanske man kan organisera en? Tipsa mig om organiserade löpgrupper i olika städer så ska jag slänga ihop ett inlägg om det. Skriv även om du önskar få veta om det finns något i din stad. Kanske kan min blogg få svar på den frågan, den är ju trots allt spriden över hela Sverige (och därtill..).

Spring i mörkret och ha kul kära löparvänner!

Mörk Miranda med reflexväst och lampa från förra vintern.

5 Comments

  1. Jag ska verkligen införskaffa små löparlampor!! Jag tycker det här med löpargrupper låter som ett toppenförslag! Själv söker jag löparkompisar i karlstad… Kanske kan man efterlysa här?

    tack för en bra blogg, du inspirerar verkligen! I början av året fick jag kämpa för att komma upp över 2,5 km… I förrgår sprang jag en ”mjuka upp kroppen” jogg på 9 km! :) Det är härligt vad kroppen utvecklas!

    • Miranda Kvist

      Hejsan! Jag har en vän som jag tror håller i lite löpturer i just Karlstad.. ska genast kolla!! (och tack förresten, och vad roligt att det går framåt för dig! :-)

  2. Sofie

    Hej , Sofie här som mejlade om Paris marathon hihi :) jag efterlyser löparkompisar i Malmö! Behöver förbereda och ladda med mycket motivation så jag håller igång under hela vintern ;) kram

  3. fanny

    Finns något i Lund? :)

    • Linnéa

      Jag vill gärna ha en löparkompis i Lund :) !

Comments are closed.