Gröna linjen 55km!

Vilken dag!

Fantastiskt skojig dag verkligen då den gröna linjen skulle erövras :-) 

Fick en smärre chock när 45 löpare till slut möttes upp vid Hässelby Strand denna fina underbara höstdag. Haha! Social media är ju fantastiskt, tänk så man kan nå ut till människor. Jag som mest bara ville ha lite sällskap på denna runda fick en REJÄL SKOPA sällskap verkligen. Greeeeaaat!

20111029-065957.jpg

Vilmas bild

Jag förklarade dagens regler innan start. Halvbra funkade det, men det mesta gick ut på att alla var ute efter olika distanser men att vi skulle försöka hålla ihop. Spurtpris absolut till den som kände för att ”vinna” stationer och vågen när vi passerade dem.

Sedan började det ”mänskliga tåget” ta fart! Jippi!

20111029-070014.jpg

…och vi kom igång bra. Stationer avverkades på löpande band. Alla goa och glada, massor av löpare jag kände igen men även massor av löpare jag inte kände igen – hur kul som helst! Flera härliga bloggläsare och andra vänner som Thomas, Mia, Anna, Paula, Therese och Fredrik, MarathonMia, Vilma plus Simon, Bernt, Peter, Piotr, Thomas och många fler. Vi var ju herregud hur många som helst.. och jag vet inte hur många jag pratade med i början men utan jag visste ordet av så hade vi kommit fram till Fridhemsplan.

Någon gång där så splittrades vi upp i två grupper pga innerstadslöpningen och röd-ljusen, så jag spurtade emellan för att försäkra mig om att grupp 2 inväntades av grupp 1. Haha jag hade full koll som en liten hönsmamma.. eller försökta i alla fall – tog min arrangörsuppgift på bra sätt tror jag även om jag hade delegerat bort hitta-uppgiften till Bernt och Peter :-)

20111029-070024.jpg

20111029-070039.jpg

20111029-070050.jpg

20111029-070101.jpg

20111029-070116.jpg

20111029-070127.jpg

20111029-070147.jpg

Det blev med andra ord ett första-stopp vid Fridhemsplan 7eleven. Här började vi tappa löpare som var nöjda. Det blev en snabbkaffe efter ca 15km. Eftersom vi var några som satsade på 5milare så var det viktigt att vi fick en liten energipaus och att Thomas fick kaffe förstås. Såhär glad blev han då och flög framåt snart:

20111029-070223.jpg

Stämningen var på topp och gruppen var stark. Snart var vi över på Södermalm. Grröööööna linjen. Tuggade oss uppför Götgatan och nu började distansrekord att slås! Fantastico! Det är ju alltid lika kul.. man vet ju själv hur det kändes första gången man passerade 2mil. Det var STORT!

Tog del av massa olika löparstories och tänkte mest noll på själva löpningen; njöt bara av att rulla runt på stan med härliga människor en helt fantastisk löpardag, och satsade på att vinna några stationsspurter. Trots gårdagskvällens 800ingar och mängdveckan i sig så sprang benen på hur bra som helst. Jag mådde gott om man säger så ;)20111029-070202.jpg

Vi var ett stort gäng som fortsatte framåt och framåt. Flera kom längre än tänkt och snart började kaffe och bulle locka i Skarpnäck efter ca 30km. Peppade de som behövde pepp men tåget var riktigt starkt.

Körde lite fler spurtstrider och snart var vi ju framme i Skarpnäck, en av bitarna var klara!

Här bestämde vi oss för att rulla vidare en bit till Torpet som skulle vara ett mysigt fik lite längre bort. Först tog vi dock adjö av lite fler löpare och gruppen blev lite mindre – dock ändå fortfarande rejält stor. Samtidigt snart extra förstärkning av Torkel och Kalle.

Jag var dålig på att äta idag, kanske för att jag babblade för mycket.. men när vi kom till skarpnäck hade jag idag tuggat 2 tuggor av min energibar. Det var allt och verkligen i minsta lagret om man hade tänkt springa ultra. Fortfarande stark i benen ändå och det tackar jag mina kära klubbor för!

20111029-070237.jpg

Det blev en kaffe och chokladboll tillsammans med resten av min energibar på Torpet. Där myste vi en stund och gick på toa på utedasset (!!) som fanns på plats…haha.. man får helt klart se nya saker när man är ute och erövrar saker och ting.

Nu blev det alltså dags att springa över till Farsta Strand, no big deal eller? Nja. Obanat så råkade vi bli två grupper och så väntade jag in lite folk och tänkte sedan att jag skulle sätta iväg och hinna ikapp den första gruppen. Lyckades såklart – tillsammans med Silvio och Mia – springa åt fel håll. Ops! Ängeln Krister hittade oss någonstans åt fel håll och det blev väl ca 3km extra innan vi var framme i Farsta strand där gänget hade hängt en stund. FÖRLÅT! Men de såg goa och glada ut och dessutom rullade några in efter oss. Det är helt enkelt sådant som händer, dessutom var några stycken nöjda här så vi grupperade helt enkelt om innan tåget satte kurs mot stan igen.

20111029-070247.jpg

Moa satte distanspers från 3 mil till 4 mil!! Och Thomas i bakgrunden sprang ett helt marathon för första gången! Bernt till vänster började träningspasset kvällen innan vid 19tiden och vandrade 78km innan starten av gröna linjen…haha älskade vän Bernt, du är otrolig !!!

20111029-070309.jpg

20111029-070259.jpg

Mot stan! Först förstås ett litet snabbt fotobreak vid Tallkrogen – inte vilken väg som helst som ni ser :-)

20111029-070328.jpg

Nu var vi en desarmerad skara – men fortfarande starka! Peter sprang förstås i sina aquasocks…haha.. Övriga i löparskor dock.

Här någonstans hade vi väl passerat marathon ungefär. Stabilt gäng som fortfarande rullade på! Tempot låg nästan ständigt under 6fart och mina ben rullade med helt obehindrat. Det var fint. Dock var det ett tag sedan jag sprang såhär långt och det kändes nästan lite ovant, men det var väl någon gång innan Berlin marathon. Oj oj, dags att ändra på detta – måste få tillbaka ultravanan.

Fantastiska Malin till vänster hade åkt hela vägen från Uppsala för att vara med!!

20111029-070339.jpg

20111029-070355.jpg

Vi tog då sakta men säkert tillbaka till Globen och hade tagit den längsta av grenarna. Mia och Silvio funderade på att springa hem men jag hotade med att skriva på bloggen att tunnare pannben har jag väl då aldrig sett – hoppar av 6km innan erövringen är klar?! Mohahaha!!!

Så hon och Silvio kom med (även om jag misstänker att mitt hot inte hade speciellt mycket med det att göra) men glad var jag väl för det ändå ;-) och nu hade vi ju börjat närma oss snart 50km! Därmed skulle snart 4 av remaining 6 löpare distanspersa. Hur ballt är inte det?!

Tobias, Malin och Krister hade persat redan tidigare och snart var även Silvio där och nosade på PB. Jag och Mia vi var grymma ledsagare?20111029-070406.jpg

20111029-070413.jpg

Fast det var ju mest tack vare deras egna ben.. för alla var tammefan hur starka som helst. Även om vi tystnade lite efter ett tag och snart började beta av station efter station. 7 kvar, 6 kvar, 5 kvar… nääära nu!

Mia frågade en herre vid Högdalen om ”Vällingby inte ligger åt det hållet?!” HAHA.. magiskt ;-)

Nu kändes det förstås även i mina ben och jag var rejält nöjd med dagens trevliga runda.

Alla var grymma och snart så ökade vi takten när vi började närma oss det härliga slutmålet. Min lycka var stor när jag hade exakt 54.98km under skylten och kunde runda upp till exakt 55km ! Weeehooooooooo!!

Dagens superstarka gäng, från 45 till 6 löpare längst med gröna linjen..! Jippi!

MarathonMia, Silvio, Tobias, Krister, Malin och Duracell. The green gang!

20111029-070422.jpg

 

Otroligt rolig dag i grymt väder som jag tar med mig ett bra tag framöver. Nu har jag dessutom passerat veckans 10mil. Mums.

20111029-070432.jpg

Stort tack till alla som valde att dyka upp idag och köra ihop med oss andra, jättekul! Vi ses väl även nästa gång?! :-) 

 

26 Comments

 1. Malin

  Tack för idag, ja e ju inte mycket för långpass men nu var det minsann trevligt! Återkommer gärna på flera masslöpningar!

  • Nu är jag lite på rehab för tillfället, men hör gärna av dig till mig om du vill ha sällskap på långpass i Uppsala i vinter! Fast kanske inte fullt så långt som 55 till att börja med :)
   kalven2010(at)gmail.com

   • Miranda Kvist

    Jag lovar, och inte är det omöjligt, snart är ju Stockholm helt erövrad :-)

  • Miranda Kvist

   Haha Malin, du är så välkommen! :-)

 2. Det där får bli ett av nästa år stora mål! Tala om några veckor i förväg när det blir!!!

  • Miranda Kvist

   Absolut! Får se om det blir en ny erövring av något slag, jag ska nog komma på något kul! :-)

 3. Jag ville helst inte läsa det här. Jag blir så otroligt avundsjuk. Tror inte alla sociala medier i världen skulle kunna få ihop ens hälften av de där deltagarna att springa en sån sträcka här i Vasa. Men så har vi ingen tunnelbana heller, och ingen busstrafik att tala om, så det är svårare att hoppa av i förtid :/

  • Miranda Kvist

   Jooohaaaannnnnaaa….kom till Stockholm kvinna!!

 4. Lotta

  Va härligt ni verkar har haft det – någon gång i framtiden kommer jag nog med!!
  Jag gjorde mitt bästa lopp ’all times’ med Ekerö – NK = 20 km!!
  Jag tänkte på er då jag sprang längs gröna linjen – ” här har Miranda sprungit nyss, innan mig”. Jag mår toppenbra ikväll, är säker på att du gör det med.
  Du ska bara veta att du är en sådan inspirationskälla!!!
  Jag vill bara springa längre, längre & mer och mer.
  Min man brukar säga att jag är ”mirandarised” (alltså såå indoktrinerad av dig – men på ett bra sätt så klart).
  Kram Lotta

  • Miranda Kvist

   Åh Lotta! STORT GRATTIS till ditt lopp – fantastiskt bra jobbat!

   och jag kan inte låta bli att bli både rörd och skratta lite (snällt förstås) åt ”mirandarised” – den ska pojkvännen få höra!

   Tack så jättemycket för kommentaren som gjorde mig så glad, och jag hoppas få se dig i ett långpass framöver!!

 5. eve

  sablans hemtenta gjorde att jag inte hade tid med detta idag. nästa gång SKA jag vara med!!!!!

  • Miranda Kvist

   Eve – varför vänta tills nästa år, det kommer nog ett tåg snart igen!! :-)

 6. Bernt

  Bra jobbat!!! Jag kom till Hagsätra straxt före sex. Avslutade med vandring hem :-)

  • Miranda Kvist

   Bernt du är bäst :D

 7. Ywonne

  Åh ångrar att jag inte var med!! Gick på cirkelfys inomhus istället….men det var ju kanonväder för att springa.
  Var ute o gick i Skarpnäck (där jag bor) och hade hoppats få se er där men missade er.
  Grymt bra jobbat!!

  • Miranda Kvist

   Men Ywoooooonnnnneee! Nästa gång är du med, därmed basta? :-)

 8. Vad härligt ni verkar ha på de här rundorna. Hoppas man kan vara med en vacker dag. Fortsätter att jobba på och vem vet en vacker dag.. :)

  Tack för en otroligt trevlig blogg Miranda, du motiverar mig varje dag till egna stordåd.

  • Miranda Kvist

   Hejsan Nicklas! Du är jättevälkommen att vara med, det är bara att dyka upp och se hur långt man kommer. Från 0-55km kom ju alla deltagare i lördags, så välkommen nästa tillfälle :-)

 9. Ingela

  Tack för ett superbra initiativ! Så himla kul, känns extra bra att veta att jag klarar 20 km igen. :) Hänger absolut med nästa gång också!

  • Miranda Kvist

   Ingela, grymt bra jobbat och så kul att se dig!

 10. Karin

  Tack för igår Miranda! Skarpnäck var mitt mål för dagen och det var fantastiskt att få springa dit med alla härliga löpare denna toppenhöstdag!

  • Miranda Kvist

   Kul Karin och tack till att du bidrag till denna toppendag! :-)

 11. Sjukt härlig grej! Snyggt jobbat!

  • Miranda Kvist

   Tack Malin!! :-)

 12. I really like having buy rs gold cuffed downwards utilizing stockings as well as slender tight pants or skirts….only just anticipating the actual brown leather to return into my sizing! :(

 13. It is important to include a bit of time to polish and clean the bureau or dresser so that the house guest feels more at ease and welcomed. A bureau scarf can also be used to ensure that the surface is protected. musty odor,isabel marant, If there is a water leak, Start by cleaning the light fixtures. You should also focus on one floor at a time. One thing is very obvious; when vinegar is used,isabel marant sneakers, However,- Once the chewingJust make sure you, in any industry.?Results matter They have sunglasses both for men and women. The distinct characteristic is because of its red,isabel marant shoes, garages, crawlspaces,isabel marant boots, and flooring and be expensive to repair.

Comments are closed.