Urspårat 50km !

Vilket härligt gäng idag och vilket härligt långlopp! :-)

Började dock på sämsta sätt när jag och Alex lyckades irra bort oss fullständigt och nästan missa bussen till Nockeby! När jag trodde att den hade gått redan så var jag rejält bitter kan jag meddela.. och funderade på snabbtaxi ut till Nockeby. För tusan vad pinsamt att komma fram till ett långlopp sent som man SJÄLV anordnat.

Tack gode gud dök den där förbannande bussen fram ändå strax därefter ändå..

Och i Nockeby möttes vi av ett glatt löpargäng på 20 personer, tusan vad roligt! Blir alltid lika glad att se folk som släpat sig upp laddat för ett härligt långpass med andra. Great! 20111105-075113.jpg

Det var inte många regler som vanligt, utan helt enkelt att vi skulle försöka hålla ihop, göra vågen vid varje station och att det var evig ära på spurt-priserna. Något som Alex och Gustav tog fasta på och spurtade som galningar på de flesta stationer. Jättekul att se.. haha och hade jag haft mer kraft hade jag givit mig in på flera.

20111105-075129.jpg

Men icke sa nicke, idag var inte riktigt benen med på noterna. Det kändes både segt och tungt. Höjdes dock av att få prata med så mycket goa människor och lära känna några lite bättre än tidigare. Vi rullade på i ett gott tempo och förbryllade omgivningen som vanligt.

Innan vi egentligen visste ordet av så var vi klara med Nockebybanan. Yes! På Tvärbanan! Framåt gick det och det blev lite ihopsamla-stopp, och snart så valde vi även att springa längst med vattnet än längst med stationerna. Helt okej tyckte jag och de andra då det var garanterat mycket trevligare än på spåret. Så helt klart urspårat tåg från start.. ;-)20111105-075142.jpg

Hann diskutera allt mellan himmel och jord med allihopa i gruppen och snart var vi framme i Gullmars och dagens 15km var klara. Människor var glada och duktiga idag! Alltid så kul att se :) Själv hoppades jag lite på att benen skulle välja att startas igång snart haha…20111105-075152.jpg

Hursomhelst, snart hade hela tuffa gänget passerat även Tvärbanan och vi gav oss på Saltsjöbanan. Jag hade ju fasat att jag inte skulle få med mig någon alls på den banan men då det ”bara” var 20km ihopskrapade när vi gav oss av mot Saltis så fick jag ju med mig ett helt gäng, stort gilla på den!!

Dessutom blev det nästan lite mysigt när lill-gänget som var kvar började rulla ut mot Saltis. Det är helt klart enklare att hålla ihop en grupp på 8 pers än det dubbla eller trippla. Man anpassar sig naturligt i en liten grupp och vi hade konversationer när hela gruppen var delaktig. Det var härligt, och dessutom god stämning och glada lirare – guld!

20111105-075203.jpg

20111105-075215.jpg

Funderade dock på hur oddsen såg ut för att jag skulle få med mig någon att löpa hemåt från Saltis också.. haha men tänkte inte alltför mycket på det ännu – jag själv skulle ju behöva bestämma mig först hur jag skulle göra. Dagens sega ben var lite oroande. Sedan var jag en katastrof på att äta idag igen, det blir lätt så när man gärna vill prata med alla och försöka göra alla nöjda på ett anordnat långlopp.. och hade sammantaget bara käkat en bar innan vi anlände till Saltis. Lite för lite om man tänkt hålla på bra mycket längre.

20111105-075228.jpg

Men först innan vi kom till Saltis var vi ute på riktigt äventyr i skogen! Försökte hålla oss med jämna steg längst med banan och lyckades på något vänster hamna i skogen.. men vad gör det? Ingen som misströstade – det var ju äventyr!

Det skrattades mest bort, och snart kom vi då äntligen fram till Saltis där jag hade lovat alla en kaffapaus deluxe!20111105-075241.jpg

20111105-075250.jpg

Så nu blev det då äntligen efterlängtad fika!

Vilket häftigt gäng jag hade med mig, vi var några som dock helt låg i lä med de andras prestationer. Mikael som tidigare endast sprungit 15km hade kommit hela vägen till Saltis – 32km! Och Moss, grymma Moss med knäprotes som sprungit samma sträcka. Imponerande minst sagt!

Fick förstås bli ett ”vinnarfoto” också. Det enda kostnaden för att hänga med på Mirandas löpartåg  – ett start- och ett finisherfoto ;)

20111105-075320.jpg

Så det blev supersmarrig efterlängtad kaffe med kladdkaka på Stationshuset. Helt ärligt, kan kladdkaka sitta mer fint än efter 32km?! Kände att jag verkligen behövde den energin.

Nu hade vädret blivit lite ruggigare än tidigare och alla deklarerade att de skulle ta tåget hem. Okej.. vad gör en Miranda då?

Jo hon går in i en bubbla och mentalt förbereder sig lite. Såklart skrattar och skämtar och fikar med gänget tills de tar tåget hem, men sedan är det dags att fundera på refrängen hem.

Byta sporttopp och byta ut t-shirten mot underställströja. I med mp3:n i öronen. 20111105-075422.jpg

Peppa. Kom igen. Du kan!

Det är inte alltid så enkelt kan jag meddela. Speciellt en dag som denna med sega ben. Helt plötsligt en sen eftermiddag i kylan står jag ute på landet och funderar på vad jag ska göra. Bestämmer mig för att skita i Solsidan och jogga hemåt istället.

Kommer igång ganska okej och tackar kladdkakan. Har snart 33km och bestämmer mig för att minimum 40km innan jag får sätta mig på pendeln, men helst längre förstås.

20111105-075439.jpg

Mörkret faller och den mysiga landsvägen vi sprungit ut blir helt plötsligt lite läskig själv i mörkret. Framförallt så vill man ju synas där i skogen! Smart nog hade jag på något sätt flörutsatt detta och plockat med mig en liten cykellampa – ungefär VÄRLDENS BÄSTA TIPS till löpare. Bilarna såg mig direkt i mörkret, bra mycket bättre än med reflexer.

I mörkret lossnade det också för första gången. Vid 38km var jag mig själv igen. Pulsen sänktes och tempot höjdes. Jag log.

Egen i min lilla värld. Skippade äventyrslöpningen i skogen utan sprang en rejäl omväg istället.

20111105-083614.jpg

Började se ett ljus i tunneln snart. Snart hade jag börjat närma mig Nacka i alla fall. En skylt mot Stockholm bådade gott?

Passerade 40km och kände att minimum 45km ska jag väl kunna fixa fram. Lätta steg helt plötsligt.

Filosoferade lite om Saltis 20miljonershus också. Tänkte att jag klarar mig helt klart utan det.. tänk så bra man ändå har det. Skrattade som vanligt lite åt mitt sätt att ”spendera dagen”. När andra bokar upp sig ser jag till att INTE boka upp mig en lördag eftermiddag ”om det blir ultralöpning”. Höhö..20111105-083623.jpg

Irrade runt lite i Storängen och närmade mig sakta men säkert civilisationen igen. Checkade och såg att det skulle bli exakt 50km i Slussen. Sagt och gjort – dagens mål var bestämt med andra ord!

Hade mina absolut bästa kilometer (och kilometertider) efter 45km. Fick högre tempo och studs i steget och drog på lite extra för första gången, och undrade som vanligt hur jag lyckades blir sådan idag igen – som starkast efter 45km? Helt ologiskt.

Sprang ikapp lite tid och spurtade, och log med hela ansiktet längst med Viking Line-båtarna och dess stressade passagerare innan jag, stark som en oxe (kände jag mig i alla fall), kunde klocka av i Slussen och andas ut.

FEM FINA MIL! YESS!!!

Jag gjorde det igen. Weeii

20111105-083635.jpg

Dagens absolut skönaste känsla är att klara av att plocka sig samman och välja att lägga på 17km själv. Pannbensbygge. Miranda för ett år sedan hade inte gjort det, men dagens fixar det galant uppenbarligen.

Så… mycket nöjd med dagen.

Med underbara löparvänner som dök upp och med underbara ben som bara springer och springer…

Tack till alla som dök upp idag – otroligt roligt!!!

37 Comments

  1. Då var det så alltså… Att du körde ensam sista 17. Fatta vad du är grym tjejen! Du borde döpa om dej… Till ”Vilja”! Kram

    • Miranda Kvist

      Haha snälla rara Lisa :-)

  2. Helt awsome att läsa denna storyn!

  3. När du är ute på långpass, hinner du äta lunch innan eller hur gör du? Skippar du lunchen och äter extra mkt efter passet? :-)

    • Miranda Kvist

      Hejsan Ida! Ja lunch hinns det inte med. Äter desto mer när jag kommer hem. Oftast en ”efter-löpning”-måltid + middag och lite godis :-)

  4. eof

    Är du inte orolig för artros?

    • Miranda Kvist

      Nej inte direkt. Vad jag har förstått är inte fysisk aktivitet orsaken

  5. Du är helt fantastisk! Imponerande vilja och målmedvetenhet. När jag är tillbaka i form för långpass vill jag också följa med!!!

    • Miranda Kvist

      Åh men tack så mycket Anna!! Du är så välkommen :-)

  6. M

    Gud så du är fantastisk bruden! Blir så inspirerad av din berättelse (som vanligt ;)) och njuter av att få läsa långa långa historier om alla dina äventyr :)

    • Miranda Kvist

      Haha, tack så jättemycket!!!! :-)

  7. t

    Grymt jobbat. Du är en helt fantastisk inspirationskälla!!

    • Miranda Kvist

      Tack!!! :-) :-)

  8. Malena

    Är riktigt imponerad av dig Miranda! Bra jobbat!
    Jag började läsa din blogg nyligen och blir väldigt inspirerad av dig inför mina egna mål med min löpning.
    Jag vet att du har skrivit att du inte vill ta upp kost i din blogg. Men kan du inte göra ett inlägg om vad du äter och dricker inför, under och efter dina långlopp. Samt vad du har för tanke inför det? För jag tycker det är jätte svårt att veta vad man törs äta innan och hur mycket man borde dricka osv…

    • Miranda Kvist

      Hejsan Malena. Det var ju ett jättebra inläggstips! Ska försöka få upp ett sådant nu i veckan! :-)

  9. Hanna Lundqvist

    Tack för i Lördags, fint att få lite draghjälp till mina 25! Att du sedan bara skriver om dubbla distansen får mig att känna mig trött! Nu har du min mejl hära och kommer det en finfin löptränar-utbildning, kör vi hårt!
    Lycka till på bislett! MVH Hannaaaa :)

  10. Gösta

    När går nästa långpass?

  11. There is visibly a lot to realize about this. I assume you made various good points in features also.

  12. Very good written article. It will be valuable to anyone who employess it, as well as myself. Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

  13. Some people, no matter how old they get

  14. El futuro Inteligencia de Negocios

  15. 5 Reasons Designers are NOT Artists…..

  16. Fruit Cake Sala ricevimenti Ciccarone Taranto e provincia Puglia Matera e Basilicata

  17. TrackBack Display

  18. Amateure befruchten zuhause im Bett Tube Vagosex Porno

  19. NAPOJE ZUPA KALAFIOROWA Z KOPERKIEM 540G IGLOTEX ZUPA KALAFIOROWA Z KOPERKIEM 540G IGLOTEX Sklep spoywczy

  20. Taller de fotografa en San Marcos

  21. Hello! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
    Is it difficult to set up your own blog?

    I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
    I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start.

    Do you have any ideas or suggestions? Thanks

Comments are closed.