Om träningen i sig

Hejsan allihopa.

Jag blir alldeles lycklig av era kloka ord. Så många kommentarer som liksom fått mig att ”haja” till och fundera idag.

Tamefan, det här ska vi klara av!

Det första jag ska göra från och med nu är att ändra mitt synsätt på träning. Jag baserar oftast min träning på antal kilometer. Ju fler, desto bättre. Snabbare = ännu bättre.

Alternativ träning är liksom bara ett litet plus. Nästan så jag ibland inte tar det seriöst på något vis. Som denna vecka exempelvis. Om man bortser från knät, så skulle jag förmodligen ändå tycka att det var en sämre vecka eftersom jag knappt sprungit. Jag glömmer liksom bort på rak arm att jag har 4,5h annan träning denna vecka, varav majoriteten styrka. DET borde ju trots allt göra detta till en ”bra” vecka, men bristen på löpning sätter sina spår mentalt hos mig.

SÅ.

Från och med nu tänker jag tänka i minuter istället. I variation och i känsla. Jag har känt mig långt mycket starkare denna vecka än på säkert 3-4 veckor och DET är ju heller inte fy skam.

..och förresten. Naprapat-besök är bokat och foamrollern används flitigt. Ingen löpning förrän på lördag.

Det är lugnt. Det här ska vi nog fixa. Vinden vänder? :-)

8 Comments

  1. Man behöver ju inte heller alls tänka på träningen i termer om kvantitet (alltså varken i kilometer eller i minuter) utan istället fundera över syftet med varje pass :) Det försöker jag få till nu och har lyckats rätt så bra den här veckan i alla fall!

  2. Cecilia

    Det är klart du kommer fixa det!! Skador och skadekänningar är jäkligt trista, det ska man inte sticka under stol med, men du kommer ta dig igenom det! Och att ändra fokus och perspektiv är ju ett jättebra sätt att göra det på. Och tänk vad grymt att ha all den där styrkan buteljerad i kroppen när du väl kommer kunna springa igen!

  3. Lina

    Spring inte en meter före lördag. Då på lördag springer du tills alla andra inte orkar en millimeter till och snyftande har åkt hem och sedan så springer duensam i mörkret tills alla de förlorade kilometers är hemma igen. Så ska det gåt till ska du se min älskade söta lilla Duracellen.

  4. Anna

    Var har du köpt din ”skumrulle”`? Är du nöjd med den?

  5. Ja vad är det för foamroller? Du måste bli bra till lördag!

  6. Hanna

    Heja dig miranda! Vilken naprapat går du hos? behöver tips! Sitter fast i skade-icke-springa träsket me to :(

  7. Mirre – som det står i t-banan nu: man tränar inte för att bli ung, man tränar för att bli gammal … och i det ingår ju att träna på lång sikt, att må bra och att träna sig frisk och stark. Det är det du ska fokusera på, kilometer hit eller dit spelar noll roll. Du har bara en kropp, ta HAND OM DEN och hela dig.
    Krya på dig och tänk positivt!!!

  8. Orre

    Precis som någon annan här bland kommentarerna var inne på så är det givetvis kvalitéerna i träningen som ska fokuseras. För att exempelvis höja syreupptagningen (VO2) kan upplägget på passet med fart och vila vara viktigare än antal minuter på passet i sig och även i viss mån intervalltiden. Dessutom blir ju ett riktigt bra kvalitetspass inte heller speciellt långt i minuter, vilket således enligt kvantitetsprincipen inte heller blir någon bra träning. Bara något att tänka över. Vad är det man vill med träningen?

Comments are closed.