Dubbla doser av den där spinningcykeln

Okej, den simpla anledningen till att jag körde morgonspinning imorse var för att dagen skulle var full från 08.00-20.00. Men nu fick jag till slut kvällen fri ändå, och kände JORDENS LÖPSUG. Jag hade nästan ont i magen när Järnmannen meddelade att han skulle ut och springa två enkla mil. FRESTELSE. Motstå??!!

Ett tag var jag t.o.m. inne på att sticka ut och springa, och sedan inte skriva på bloggen haha… katastrof ;-) Men jag tog mig samman och panikbokade in mig på ett spinningpass så jag skulle ha något annat än löpning på skallen. Här tror ni säkert att jag skämtar men det gör jag icke…

Hursomhelst. Fick plats på en pulsspinning och hade så mycket konditionsvilja, aggression och jävlaranamma att jag fick till mitt hittills absolut bästa spinningpass! Jag vet inte om detta är att vara spinning-hög, men bra kändes det i alla fall. Tryckte på för glatta livet på de trappor som vi ”klättrade” och njöt av att ha en stark kropp som svarar. Tänk vad jag kommer kunna springa hårt snart!

20120117-194821.jpg

Sedan när jag hade gjort linnet flerfärgat (alltså svettats) i 55min så gick jag återigen till styrkeavdelningen och gjorde prehab/rehabövningar för knäna. Här går vi all in som ni märker… ALLT för att jag ska vara en stark, hel löpare. Finns absolut ingenting annat som är viktigare just nu.

Planen är väl helt enkelt att fortsätta såhär så snart jag börjat springa igen (och varit hos en naprapat förstås).

Jag upprepar att jag då aldrig har ont heller, så mitt humör börjar höjas. Det här ska nog gå vägen !

10 Comments

  1. Starkt jobbat Miranda. Jag har själv problem med halsen för tillfället och vet hur jobbigt det är att inte får göra det man vill.
    Du blir garanterat frisk i ditt knä snart.
    Kämpa på med din rehab/prehab!

    • Miranda Kvist

      Tack Jörgen, och lycka till med tillfrisknandet själv :-)

  2. Åh det trista i att inte riktigt kunna träna som man vill! Men du är säkert snart på banan igen – och tills du kan springa utan problem är ju spinning ett bra komplement. Måste boka in mig på något pass snart jag med… och börja jobba på syratåligheten!

  3. Kath

    Kan du inte lägge ut några förslag på rehab övninger? Sliter selv med löpsrknä og fölger med på din vei tilbaks!lykke till, hoppas du snart är tillbaka i löpsporet…

    • Miranda Kvist

      Asbolut!! Ska bara be en kompis fota först!

  4. de-där-knäproblemen-de-är-bara-påhittade-så-att-du-får-en-anledning-att-låtsas-som-att-du-håller-på-med-en-massa-löjligt-gymmande-och-spinnande-och-gud-vet-vad-och-sedan-kilometerknarkar-du-löpning-i-alla-fall-det-är-nämligen-så-att-de-hemliga-milen-det-är-de-allra-goaste-milen-det-så-det-så

    • Miranda Kvist

      HAhahahah… kanske-det-kanske.

  5. e

    Naprapat? Jag tycker att du ska gå till en sjukgymnast i stället. De är så duktiga på att se helheten, hur varenda grej i kroppen hänger ihop. Jag har fått mycket hjälp med knärehab och prehab från en duktig sjukgymnast, det är värt mer än guld!

    • Miranda Kvist

      Hejsan E! Jag kommer gå till Access Rehab som är specialiserade på löparskador. De har både naprapater och sjukgymnaster, så jag kommer förhoppningsvis få den hjälp jag behöver :-)

      http://www.accessrehab.se/about.php

Comments are closed.