God fortsättning!

Från nyårsstunden…

20120101-221320.jpgOkej. Nu har nästan hela första dagen på det nya året passerat. Och ja, blixten lyser ju totalt upp mitt face på bilden. I know. Så blek är jag inte egentligen..

Större delen av dagen har spenderats hos Tessan och Fredrik spelandes spel och ätandes godis och bullar (Tack vänner!!). Därefter ätandes pizza på Birkastan Pizzeria. En riktig nyårsdag.

Järnmannen har fortfarande ett försprång på 40min med tanke på morgonens knasigheter. Nu lät han mig inte åka hem heller, förmodligen misstänkte han att jag skulle dra på mig löparskorna och dra loss 2h av bara farten. Så det blir ingen löpning idag, utan jag laddar stenhårt för kommande vecka.

Jag har justerat mitt träningsschema lite i och med tävlingen. Och på grund utav dagsformen också för den delen. Jag passar all kvalitetsträning ett tag till. Det finns helt enkelt inte i benen. Jag vill komma till rätta med puls och löparglädje först. Dock kan meddelas att tävlingen i sig har kickstartat ett stort träningssug inombords. Mycket välkommet!

Jag är rätt säker på att tävlingen kommer göra att jag blir duktig på att komplettera löpningen och alternera bland andra träningsformer de närmsta veckorna. Vilket i sig också var en av anledningarna till att jag gick med på tävlingen. Kände att jag behövde en liten motivationsskjuts.

Något såhär kommer följande vecka bli. Mycket fokus på timmar och alternativt. Samt uppbyggnad inför vårens utmaningar, och ganska lite pressande på hög puls.

Mån – Lätt löpning 5km + Spinning 30min + Core 30min (1,5h träning)

Tid – Lätt morgonlöpning 5km + löpning 10km inkl. fartlek (ca 1,5h träning)

Ons – Crosstraining (1h träning)

Tors – Löpning 10-15km. Tröskelfart 3km.(ca 1h träning)

Fre – Långpass 25km.(ca 2,5h träning)

Lör – VILA (Bröllop – inte mitt ;)

Sön – Långpass 25km (ca 2,5h träning)

Totalt: ca 10h.

Den Miranda som är i sin bästa form drar ju loss 5-6h träning bara på ett långpass. Men jag vill inte sätta den pressen på mig själv första veckan. Sätter en hyfsad standard på 10h. Men vet att det kommer krävas betydligt mycket mer för att slå Järnmannen. Och jag vill även ha en större mängd i träningen personligen… Vi kommer dit.  Men 10h träning och 80km är inte fy skam direkt…..

Ser fram emot att påbörja 2012. Vi kommer ha sjukt kul :-)

3 Comments

 1. Hej Miranda, gott nytt år! Jag har precis lagt till ett par löp-pass (och förlängt de jag redan hade) i min träningsvecka, inspirerad av dig. Jag har inte som mål att tävla mot dig och järnmannen ;) men suger i mig inspiration att träna, vilket är anledningen till att jag läser träningsbloggar. För närvarande är ett av mina mål att det ska bli mer kvalitet i mina träningspass, vilket bland annat betyder att jag ska träna hårdare när jag väl tränar. Ta i mer på pass (går oftast på core, kettlebells och body pump) och i förlängningen även göra något vettigare av min löpning (har hittills i huvudsak bara varierat distanser, inte så mycket tempo). Jag fick en pulsklocka i julklapp och hittills har vi haft roligt tillsammans :) Har du också en pulsklocka?

  • Miranda Kvist

   Hejsan Josefin! :-)

   Härligt att höra att du kör på rejält. Sorry för det sena svaret :( haha låtre bra att ha som mål att göra ”något vettigare” så tänker jag också ibland ;)

   Jojomensan, aldrig utan pulsklocka! Använder mig av Garmin Forerunner 305!

 2. God fortsättning!

  Så fina ni är!! Det lyser om er!!

Comments are closed.