Vem kom rusande runt sjöarna?!

Jo det var jaaaaag!

Alltså gårdagens och dagens FANTASTISKA väder fick mig att se rött ikväll. Löpargalningen tog över :) Haha. Helt ärligt, jag såg ingen anledning att inte springa lite. Naprapaten sa ju inte att jag inte fick. Så jag kunde inte låta bli!!

Att dessutom Sara rekomenderat mig mer stabila löparskor på fötterna gjorde ju att jag bara var tvungen att ”prova”. Jag har ju nästan vuxit ihop med mina DS Trainers senaste året och sprungit allt i dem (Från Sthlm – Gränna, SwissAlpine 79km, samtliga distans – och långpass och så till slut Bislett 24H), och det var med ny känsla jag slängde på mig mina knappt använda Gel Cumulus.

20120130-181951.jpg

Sedan om det var skorna eller något annat kan jag då inte veta. MEN! Jag hade för en stund tillbaka mina gamla Duracell-ben! Som inte kändes känsliga/knepiga eller trasiga. Som kändes starka i snön! Trots mjölksyraspinning hela helgen. Jippi!! :)

Inte blev det då långt, men det blev lite granna. Efter en kilometer i lugnt tempo så kunde jag inte låta bli. Jag satte fart :) Med rejält låg puls ändå så pulserade jag fram i 4.30fart på isen och hade SUPERROLIGT. Springa, springa, springa :)

Klockade till slut 5km23.24 (snitt 4.41min/km) och kunde äntligen känna lite kraft och snabbhet i löparbenen. Lycka!

20120130-181801.jpg

Avrundade inte upp till milen (vilket jag vanligtvis hade gjort) utan gick ner pulsen några steg och drog hem, och var nöjd med de kilometer jag fick. Uppskattade dem till fullo!

Sedan så tror jag väl inte att alla problem är lösta, men ikväll hade jag mina gamla ben tillbaka. Tack benen. Och tack Sara för tipset!

Sådär. Nu känner jag mig uppvärmd för kvällens andra pass. Undra vad det blir?!

 

2 Comments

  1. Mia

    You go girl! Är så glad för din skull!

  2. Tja, du får säkert lika många råd som sandkorn i en öken. :-) Personligen tror jag verkligen INTE att stabilare skor är en lösning! Du har som du beskrivit sprungit buslångt i lättare skor (och detta utan att få problem). Lättare skor betyder mindre att släpa på (minder jobb för trötta muskler) och dessutom frihet för foten/benen att röra sig så sompassar bäst, inte vad Nike/asics mm tycker är bäst… Lycka till!

Comments are closed.