Dagen startade med stötvågsbehandling!

God morgon!

Vi fortsätter följetongen om ”Mirandas knä”!

Är på väg till jobbet med maxad flex här på morgonen. Eftersom jag gör allt för att bli helt kry i knät så var jag inte sen med att tacka ja när Joakim på
Specialistgruppen erbjöd sig att ta en titt på det! En naprapatmottagning i city med specialanpassad hjälp; allt från naprapatbehandlingar till fotvård, massage och andra typer av behandlingar.

20120216-093308.jpg

Jag har tidigare fått diagnosen att jag är för svag i höften, men Joakim hittade andra orsaker (andra fel på mig) som också kan ligga bakom knä-smärtan. Jag tenderar att göra knäböj med högerknät inåt. Varför? För att jag är så otroligt orörlig i höger fot bland annat.

På samma sätt som det är skönt att få veta svart på vitt vad man gör för fel och ska korrigera, så kan man inte annat än bli lite arg på sig själv för att man inte lagt ner mer tid på rörlighet, styrka och löpteknik tidigare. Man är lyckligt ovetande vad man gör för fel så länge man inte får känningar.

Men jag upprepar, jag ska göra allt för att bli av med mina problem och sen ska jag göra allt för att de aldrig ska komma tillbaka…!

20120216-094220.jpg

20120216-094240.jpg

Vi rundade upp med lite stötvågsbehandling av knät. Någon som fått det någon gång? Knappast det mest behagliga man upplevt, men som sagt, vad gör man inte för att bli bra?

Det känns hur som helst jättebra att få hjälp av ännu en otroligt kompetent naprapat, vi ska besegra smärtan! :-)

Med ett leende man lämnar den vackra vinterdagen som strålar av sol för att rulla in på kontoret och jobba. Ikväll ska jag träna rörlighet och styrka!

8 Comments

  1. Tycker det blir lite skönt efter ett tag med ”el-chokerna”. Jag fick till naprapat och allt möjligt med mitt knä men de kan faktiskt inte se in i knäet om det är något som är fel rent ”mekansikt” eller om det är en inflamation. Jag gick till Niklas Norlén (http://www.niklasnorlen.se) och gjorde ett ultraljud, sedan fick jag också en magnetröntgen via Idrottskliniken i Solna. Svaret blev ingen ”mekaniskt” fel men en inflamation till följd av… – svag i höften och konstig placering med höger foten. Lösning sjukgympa. Men skönt att se att inget var fel i knäet.

  2. Sara

    Vad spännande det är att du får två olika diagnoser. Följer ditt knädrama med spänning härborta i Gävle!

  3. Tjingeling vännen! Jag fick sån behandling på axeln i måndags. Satan i gatan vad ont det gjorde! Men jag säger som du – hjälper det så kan jag stå ut! ;) Hoppas att du blir bra snarast!!
    Kram

  4. Niklas

    Ja fy satan vad ont det gör med stötvågsbehandling, speciellt om det görs över och i närheten av ett benområde – själv fick jag stötvågsbehandling i vänstra höften, också för att fixa ett löparknä. För att fixa skador i allmänhet skaffa boken ”Total stabilitetsträning av” J. E. Extremt bra förklarat och många bra övningar. Exempelvis förklaras vikten av fotens betydelse och bland annat att en stel/svag fot som spänner sig för mycket gör att gluteus maximus ej aktiveras lika bra som med en avlappnad fot där foten får en möjlighet att känna av underlaget. Det ger sämre stabilitet och större påverkan på höft och knä bland annat. Fortsätt kämpa det ger resultat.

    • Miranda Kvist

      Åh tack för boktipset! Ska kolla upp det omg! :)

  5. Måst nog säga att stötvågsbehandlingen är en behandling man int direkt njuter av, har själv fått behandlingen för ett besvärlig inflammation i den lilla leden under knät mellan sken- och vadbenet. Har läst bloggen en tid men verkar missat vad diagnosen i övrigt är, är det ett besvärande löparknä till följd av svagheten i höft samt nu då instabilitetetn i foten? Eller nå helt annat? Funderade bara då jag förstått att diagnosen är väldigt viktig vid användning av stötvågsbehandling, att man behandlar rätta strukturer :)

  6. Ullis

    Jag känner igen att knäproblemet utlösts beroende på svag höft och stel fotled. Jag hade samma problem tills att en super-naprapat påpekande att min fotled var stel. Inte hade väl jag tänkt på att min rejäla stukning för 4 år sedna kunde orsaka löparknä! Nu rullar jag bägge fotlederna tillsammans med höftuppmjukande rörelser innan jag drar ut på löpturer.
    TACK för en inspirernade blogg och lycka till med din resa till en starkare höft, smidigare fotleder och snabbare mil!

    • Miranda Kvist

      Rullar fotlederna?? Berätta mer!! :)

Comments are closed.