Tävlingsklockan börjar ticka..

Det krävs inte mycket… inte alls mycket, för att jag ska komma in i tävlingsfas egentligen. Ett bra formkvitto på bandet från gårdagen och ”tävlingsklockan börjar ticka”.

Jag brukar se året som ”en klocka” och placera ut tävlingar efter den. Kanske helt stört, men på det sättet så är det ganska enkelt att se om det blir tillräckligt med ”plats” mellan de viktiga tävlingarna.. 1:an är januari, 2:an februari osv. Och nu fick jag förstås inte med allt kul som kommer hända, och valde att utesluta alla träningsevent/millopp/halvmaror m.m. (Som Sommartåget ex.)

Jag känner mig rätt förvirrad. Samtidigt som jag vill börja peppa igång mig inför vårens stora tävlingar så håller jag april-tävlingen tveksam. För knäts skull. Likaså egentligen SM på 100km. Värt det? Och i augusti så börjar helt enkelt Ironman kännas mer intressant än 24timmars. Så har det aldrig varit förut men knä-känningen dök ju upp som ett resultat av Bislett.. så ja, inte så konstigt ändå kanske. (Och så har jag ju gått och blivit spinningfrälst?)

De röda tävlingarna är egentligen de jag vill satsa på. Gröna och blå är ”på skoj” eller ”som träning”.. liksom mycket annat också som kommer att pumpas in under året. Lite triathlontävlingar, duathlon, mil-lopp m.m. Augusti är jag bara hopplöst förvirrad över, och juli också egentligen. Hoppas känna mig hundra och kunna satsa på SM på 100km.

Mest av allt vill jag känna mig i totalsäker löparform för att kunna satsa på Lejonbragden 100km redan den 21:a april. Jag har haft det som stort vårmål lång tid tillbaka nu. Så jag antar att jag ser ”vad som händer på Skövde 6h” och avgör därefter.

Marathon-mässigt kan jag meddela att det bara blir Berlin jag satsar på. Hoppas jag! De andra marorna hamnar så himla fel/ivägen för andra tävlingar. Men det gör mig inget, de blir bra träning. Angående New York kommer jag bara glassa mig fram och filma. Springa snabbt där är det sista jag gör.

Sedan. Vad har jag för plan B om jag fortfarande har knä-känningar i vår?

Jag får fundera mer på triathlon och så antar jag att jag får satsa lite på kortare distanser. Jag tjatar ju varje år om att jag ska försöka ta mitt personbästa 42.48 på milen (från 2006) men försöker sällan ändå.. kanske blir det 2012 års mål i värsta fall..

.. men så tänker jag inte tänka. Jag räknar med att kunna köra på för fullt (och fortsätta styrketräna förstås). Och massor av gemensamma långlopp ska det blir. Börja boka den 18:e februari kära vänner. Då är det dags igen tycker jag.

Fler som har tävlingsklockor? ;)

3 Comments

  1. Ironman?! Alla vägar bär till Rom liksom!

  2. Klockan 3:59 blir det Prag halvmarathon, klockan 5:20 blir det Göteborgsvarvet och klockan 9:50 blir det Lidingöloppet. Sen är jag nog rätt trött efter den dagen … ;)

    Jag vill ta några roliga millopp också, men antalet resor till Sverige och platta millopp kan ju inte bli hur många som helst. Premiärmilen är för tidig, tycker jag. Men kanske Hässelbyloppet? Det är väl klockan 10 nånting?

  3. Trevlig läsning och roliga mål du har! Fascineras också av de riktigt, riktigt långa loppen och bland mina stora drömmar ligger lopp som Sparthatlon, Western State Endurance Run och kanske öven ultra-Iron Man. Roligt med fler lite ”galna” tjejer!

    Hoppas ditt knä håller så att du kan komma till Lejonbragden – jag har anmält mig med lite små panikkänslor som följd. Är mitt första ultramarathon, men ser verkligen fram emot det!

Comments are closed.