Tjabbadabbadooootisdag…

Kände mig väldigt seg idag efter jobbet kan jag meddela. Förväntade mig knappast några underverk på dagens träningspass på IP, men lik förbannat masade jag mig dit bort!

20120327-183018.jpg

Med brillor på såklart (man blir ju snabbare av solglasögon ni vet) och rosa snabbskorna.

Efter 1km uppvärmning var det på’t bara! Jag tog förra veckans halva program eftersom jag hade lite kort om tid.

2000m på 7.54 med sjukt starka ben och totalpress. Skönt hanterbar puls som snittade 192 och tempo 3.57min/km!

Sedan var jag verkligen rökt. Efter 1min ståvila ville benen inte röra på sig. Lyckades trampa igång dem och klampa mig framåt varv efter varv. STENTUFFT. Luften var borta. Kelly Clarksons låt ”What doesn’t kill you makes you stronger” kändes mer än passande i detta läge. Bortsett från att jag höll på att dö.. haha. 1600m på 6.36 med tempo 4.10min/km.

Sedan ville jag typ ge upp. Haha. Fattade inte hur jag hade kunnat börja så starkt och totaldö? Tur att huvudet anser att 1200m är en kort intervall nu. 1200m på 5.05 och tempo 4.06min/km.

Sedan 800m på 3.08 minns jag knappt men den ligger inne på klockan. På något vänster gjorde jag 4.02min/km. Men alltså, jag var inte med i matchen. Fanns inget klipp i steget, inget push, ingen fart. Knäppt att jag ens kom framåt.

20120327-183028.jpg

Tack gode gud (!!) kom världens bästa mamma och räddade mig på sista intervallern! Det är inte en god idé att springa intervaller själv, man ska köra ihop så man får draghjälp!

Så jag lät mamma sticka iväg ungefär 150meter innan jag tog upp jakten på henne på min sista 400:ing. Med hjälp av mamsen lyckades jag framkalla Usain Bolt (typ) och klocka in 1.22, dvs 3.09min/km! Frågan är bara hur det gick till..?!

1km nerjogg. 8km totalt. Bra effektivt ändå.

20120327-183036.jpg

Nej nu är benen mer än sega. Blir att vila de från att pressa tider ett tag nu. Snabbdusch nu och sen ut på middag. Ljust ute fortfarande. Älska vår!!!!

 

12 Comments

  1. BRA jobbat!!! Var också ute och körde intervall. Backintervall. Intervaller är faktiskt kul! Och jag ääääälskar våren!

    • Miranda Kvist

      Häääärligt! :)

  2. Du har verkligen blivit snabb! Bådar gott för både milpers och halvmarapers!

    Är förresten lite avundsjuk på att ni får springa på bana där redan, skulle kännas mycket mer ”intervalligt” på det viset :)

    • Miranda Kvist

      Jag får verkligen hoppas på att man får valuta på tävling snart, iaf korta tävlingar :)

  3. ida

    Slutas aldrig att bli imponera av dig! Superkvinna! Och håller med ovan, vilken lyx att redan få springa på banan, eller att få springa på banan alls. Här hemma är den alldeles söndrig och det ligger asfltsbitar överallt…

    • Miranda Kvist

      Men åhhh vad gulligt, tack så glad jag blev!

  4. Lisa G

    Lägg av! Du är ju så jävla snabb så det är helt sjukt! Underbart! Jag vill oxå bli bra i mitt knä! NUUUUUU!

    • Miranda Kvist

      Hahaha.. tack bästa Lisa!!!!!! åhh du kan också bli bra i knät, håller alla tummar jag har!

  5. Grymt!! Tror det där milperset (och halvmaran med såklart) ligger riktigt pyrt till i vår…Jag gissar på mellan 40 och 41 min :)

    • Miranda Kvist

      Tack vad gullig du är!!

  6. Tack för inspirationen, jag ska bannemig också bli snabb en vacker dag!

  7. Rickard

    Vad var det här för intervallpass? Verkade kul faktiskt.

    Är det bara till att göra det som står på lappen? 2000, 1600, 1200, 800, 400 och sen är man färdig eller gör man något mer förutom uppvärmning och nedvarvning?

Comments are closed.