Snabb-året??

Hejsan alla vänner.

Nu tycker jag minsann att jag börjar förstå vad det här året ska gå ut på. Jag ska bli så snabb som möjligt. Fokusera på milen, halvmaran och marathon. Mindre på ultra.

Så nästa år ska jag vara ultrafarlig ;)

Jag kommer på mig själv med att fundera på hur snabbt jag faktiskt skulle kunna springa marathon. För ett år sedan var min bästa tid 3.35.00. Men sedan sänkte jag den ju till 3.28.11 (Stockholm Marathon) och 3.21.59 (Berlin Marathon).

3.21.59 är liksom fortfarande nästan en omöjlig tid i mitt huvud. Alltså under 3.30 kändes helt overkligt på våren förra året. Men så gjorde jag 3.28.11 och jag började fokusera mot sub 3.23 på hösten.

Bara att fokusera mot sub 3.23 påbörjade möjligheten att fixa det tror jag. Man måste ju tro på sig själv. Annars blir det ju omöjligt. Jag tror ju stenhårt på citatet ”Whether you believe you can or can’t, you are right”. Så att jag ens började fokusera mot 3.23 öppnade alltså upp möjligheten.

(Även om jag fortfarande är lite chockad över att jag faktiskt fixade det).

Men med mina nya snabba tider på träningen så kommer också självförtroendet. Och jag funderar. Vad skulle jag egentligen kunna göra på ett marathon?

Sub 3.20 är verkligen en dröm. 3.15 är en GALEN dröm i mitt huvud fortfarande, men samtidigt ett mål som jag tror är möjligt ”någon dag”. Det är inte uteslutet alls även om det känns långt bort.

Men sub 3.20 börjar i alla fall sakta men säkert bli lite mer och mer rimligt för varje dag. 4.44min/km. Det är ju rätt nära 4.47min/km (mina 3.21.59).

Så jag har i alla fall kommit över den första tröskeln nu = det börjar kännas möjligt. Och tror man på sig så har man tagit första stegethelt klart!

Jag har sprungit så många knäppa ultralopp med inställningen att ”det fixar väl jag” och hittils har jag då inte riktigt misslyckats (även om jag kollapsade vid ett tillfälle ;) och jag vet inte varför snabbare tider egentligen skulle vara annorlunda. Det fixar väl jag. Det fixar väl jag.

Dags att intala sig själv det. Det fixar väl jag.  

Det kommer bli ett intressant år. Jag är taggad.

Tidsmål 2012:

Marathon: 3.19.59

Halvmarathon: 1.36.59

Milen: 41:59

Orimligt, rimligt?

Man måste ju satsa :)

3 Comments

  1. Sara

    Rimligt!!!!!!

  2. Johanna

    Rimligt. Halvmaratiden tror jag att du skulle kunna kapa någon minut till på faktiskt. Känns lite som ett mesigt mål med 1:36:59 faktiskt ;-). Men det beror så klart på när loppet ligger och om du hinner formtoppa osv.

  3. klart du fixar det:)

Comments are closed.