400ingar och styrka på det

Hallå kompisar!

Här snackar man om mental styrka och att stå emot mjölksyra, men bangar pga en blåsa? NEJ DÅ! Jag måhända ha bytt ut 15km terräng till korta 400ingar.. men ändå… om ni bara visste. Typ hela tramdynan på vänsterfoten är en enda blåsa. Jag går runt och haltar och har t.o.m smörjt in hela undersidan av foten med voltaren (!!). Och återigen, ni slipper bilder eftersom jag tycker om er ;) 

Men det skulle tamefan inte stoppa en liten Duracell att rulla runt 400ingar en dag som denna. Snabbskorna på!

Kanske inte världens klipp i steget, men ändå förvånansvärt bra fart ändå.

20120515-192820.jpg

Jag låg ca strax över 90% av maxpuls för att mer än så orkade jag inte pressa. Men farten fanns ju ändå där! Inga maxade 400ingar med andra ord, men ändå relativt enkelt att köra de sub 1.30 (dvs 3.30min/km). 1min gåvila som vanligt.

1km uppv + 12*400m (tempo 3.10-3.10min/km) + 2km nerjogg = ca 7km.

Några enstaka gick i lite högre tempo, speciellt sista som jag bara tuggade på. *Hamra*Hamra*Hamra* tänkte jag hela vägen runt. Trevligt trevligt!

Hur gick det med blåsan då??

Jo när pulsen ändå är uppe och hamrar högt och man flämtar, ja, då känns visst inte blåsan så mycket. Däremot upp – och nerjoggen så linkade runt.. haha..

20120515-192827.jpg

Linkade sedan vidare till gymmet där jag körde nästan hela det här passet. SJUKT BRA! Blev ungefär tretton gånger svettigare av gympasset på 50min än intervallpasset, hur konstigt det än låter!

Oj så jag slet med att ligga i höftplanka på bollen. Otroligt svårt, men det gick bättre än senast. Viktigt med framsteg! Påminner mig jämt om hur svag jag var när jag började med styrkan i höstas. Stor skillnad verkligen. Känns bra :-)

YES! Ännu ett steg mot en starkare och snabbare Mirre ikväll. I LIKE IT!

Nu måste jag rulla vidare och möta upp löparpolarn, fast vi ska bara dricka kaffe denna gång. Hon bangade intervallerna för att göra sig fin i håret. Konstig prioritering ;) ;) 

20120515-192834.jpg

7 Comments

  1. Therese

    Du, det är faktiskt väldigt viktigt att både vara snygg och snabb..:) just nu satsar jag dock mer på snyggheten än snabbheten…;)

    • Miranda Kvist

      Haha, jag har glömt det där med snygghet, jag kör på fullöpning nu ;D säger du till när jag ser ut som en slusk ;)

  2. Det vet du säkert redan, men blåsor kan bli inflammerade (och i allra värsta fall orsaka blodförgiftning) om de inte får läka. Been there, done that (men jag slapp blodförgiftningen gudskelov). Det kan man vara smart att låta foten vila från hög belastning några dagar.

    • Miranda Kvist

      Hej Kristin! Nej det hade jag absolut ingen aning om.. alltså visst har jag hört att det kan gå illa, men inget jag har tänkt på de senaste dagarna. tack för info! Dock verkar blåsan ha blivitbra mycket bättre sen gårdagen och nu börjar jag känna igen min fot :-)

      • Vad skönt! Jag sprang själv med en blåsa (man känner som du säger ingenting NÄR man väl springer – däremot efteråt…) och den gick från bad to worse vilket tvingade mig att vila helt från löpning tills den var utläkt. Din blogg är ju som du själv säger säkert en stor inspiration för många av dina läsare den och om du ”hardcore-springer” med en rejäl blåsa kanske fler får för sig att det är ballt att göra det ;). Må gott!

        • C

          Också varit där…ett pyttelitet skavsår…på med compeed…sedan tog jag ett pass till dagen efter. Dock gjorde det skitont…men det var inget mot vad som hände sedan….hela foten svullnade upp och det blev omöjligt att få på en sko. Så mitt i januari blev skovalet ett par crocs brrrr…

  3. M

    Måste testa det där passet, vilken killer! Får se till att låna morsans pialtesboll också så jag kan köra hemma ;)

Comments are closed.