Somliga går i trasiga vällingpaket…

Hittade en gammal rolig bild på mig och syrran. Haha. Det var bättre förr när man fick plats i ett vällingpaket. Livet var liksom väldigt enkelt ;-)

Men man kan verkligen fundera på det där med genetiken och dess betydelse. För er som inte vet (och er som vet) så tävlade min syster på JuniorVM i Styrkelyft i höstas och tog 177,5kg i benböj, 90kg i bänkpress samt 190kg i marklyft och blev total4:a.

Sedan så vet ni ju vad jag sysslar med också. Och vi är enäggstvillingar. Samma DNA med andra ord.

Genetiken. Nja.

Jag tror man ska sluta fundera på det där med genetik. Skylla på att ”jag är inte gjord för XX”. Nog för att vi har förutsättningar på olika sätt.. Men det är inte allt. Det är dedikationen, motivation och de 15h hon spenderar på gymmet och de 15h jag spenderar i mina träningsskor varje vecka. Ja, det är ju detta som spelar roll. Dag ut och dag in. Månader. År. Planen. Viljan. Drivkraften.

Då kommer resultatet.

3 Comments

  1. Josephine

    När det är hårdträning så ligger jag faktiskt på 20h/vecka :)

    Men tack, och gulligt inlägg ;)

  2. Sådär tänkte jag förut! (alltså att jag inte var ”gjord” för att springa, och speciellt inte fort). Jag tänkte att med mina korta ben och knubbiga kropp skulle jag aldrig springa fort. Jag var ”dömd” att mata på i 7.30-tempo liksom. Alla andra däremot kunde bli snabba… Sen hade jag ju spagettiarmar som aldrig kunde bli starka, och fettoben som aldrig kunde bli starka dom heller.

    Men nu har jag tänkt om. Jag kan ju visst! Jag har pressat ner mitt PB (i ett backigt skogsspår dessutom) till 28.28 på 5km, och tydligen klarar jag av att göra både armhävningar och göra benböj med ~80 kg människa på ryggen. Genetiken kan slänga sig åt helvete ;-)

    Så nu laddar jag för triathlondebut nästa år och känner faktiskt att jag klarar av det.

Comments are closed.