Ursvik Xtreme 74.50 – lerigt värre!

Goood kväll allihopa!

Jag har haft en jäkligt trevlig kväll fylld av vänner, mjölksyra och massor av lera. Banan i Ursvik var ju helt GALEN ikväll. Tack vare allt juniregn (tack Moder Jord, verkligen snällt….) så var Xtreme-banan en symfoni av lera och gegga och sjöstora pölar. Jag gled omkring på äkta bambi-on-ice-manér…

Men vi tar det från början.

Jag hade värsta bästa löpsällskapet, Tuggarn, på plats och tillsammans tog vi oss an backarna enligt plan. Det var inte enkelt, det var ju rätt varmt helt plötsligt ikväll. Men jag var glad och laddad, skulle bli skoj!

20120619-215453.jpg

Vi gick på ganska hårt från start. Tuggarn lät mig bestämma tempot. Han var himla pigg han så jag jagade efter!

På platten så ville jag gärna köra ganska snabbt eftersom jag visste att det skulle försvinna löjligt mycket tid i alla backar. Började dock tävlingen med att glömma sätta igång klockan, så jag missade första halvminuten, bra där ;)

I alla fall. Vi körde på bra. Tumme upp = bra. Det var den kommunikationen ;-) Vi som annars kan prata rätt mycket, men nu var det ju tävling!

Trots lite backar blev det 4tempo från start. Höll ju hyfsad fart sedan fram till mördarbacken som aldrig tar slut. Himmel. Helvete. Händerna på låren och powerwalk, ni ser ju tempo-tappet i blå diagrammet. Haha kämpa Mirre!!

Uppe och jag snubblar på en rot och faller handlöst. Upp Mirre! Jogga Mirre! Andan i halsen. Jalla jalla!!

Sedan gick det bättre. Fortfarande stark och fokuserad! Nu kom geggan! Och så leran! Jag vet inte hur mycket jag och Anders snubblade runt i spåret, men det var verkligen inte lite! Haha ibland gjorde han några galna mirakulösa räddningar att jag blev helt fascinerad över hans kapacitet att stå på benen…! Haha!

Pulsen tuggade på upp och ner. 193slag/min i snitt (93-94%?). Bra träningspass liksom…

Xtremen erbjuder ju 400 höjdmeter på 15km terräng så det gäller ju att ta vara på alla dessa höjdmeter NERÅT. Ta igen tiden man tappade uppför. Så jobbade vi, slet oss uppför så gott det gick och sedan kubbade som galna sälar neråt så snart det gick, samt på platten.

När vi började närma oss milen kändes det ganska gött ändå. Slitsamt men nice. Då hade jag lera och mjölksyra över öronen. Jag hade vadat genom massa pölar också och roat mig med att skvätta ner Anders för att han skvätte ner mig. Fast han verkade inte ha märkt det alls :-)

Han gjorde för övrigt ett grymt jobb, tack kompisen!! Är man därute i terrängen är man rätt tacksam över att ha någon att köra med, det är ju extra kul!

Så vi skubbade framåt allt vad vi förmådde. Jag hade någon lite segare period kring 8-9km när jag insåg att 73-74 var mer än kört, och 75 började försvinna!! Ville så gärna under 75 åtminstone, trots usla förhållanden! Intalade mig själv att jag skulle göra så-bra-som-möjligt-ändå och att varenda-jäkla-steg-räknas. Samt att det-ska-vara-tungt.. osv. Fram med lite mental kraft nu..

Men något hände när vi äntligen kom ut på grusstigarna efter 12km. Jajamen, då vart det fart på benen ! Trots mjölksyra – lera – och geggatunga ben i backarna så lyckades jag komma ner i 4.30tempo ändå. Mycket TACK VARE Tuggarns pepp och även Erics pepp (han hade själv tagit sig i mål och sedan vänt tillbaka för att köra sista biten med oss).

Så jag hade alltså snudd på maxpuls (sista biten i 200slag/min), hög musik i öronen (nej jag tänkte inte prata den sista biten) men ändå på plussidan två superstarka killar vid sidan av mig som peppade mig framåt. Om man säger såhär – man kan ha det sämre liksom!! 

Även om jag körde nära-döden-upplevelsen under sista backen (för jag slet verkligen) så hade jag det ändå jäkla trevligt. Kände mig mer än cool (och sjukt bortskämd!) med dessa livvakter på var sin sida ;-)

Frambringade någon typ av jag-tror-jag-lägger-ner-den-här-skiten-efter-denna-galna-spurt-spurt och kom över mållinjen. FÖÖÖR FAN.

Jobbigt. Muchas jobbigt. Jag lägger ner nu.. haha…

20120619-215602.jpg

Samlade mig ganska snabbt ändå efter lite hyperventilerande vid sidan av banan. 74.50 tamefan! Tjoho!!!! I did it! Helt tack vare fartökningen på slutet, annars hade man ju varit rökt. Men med den tiden så kvalar jag faktiskt in ganska högt på topp10-listan ändå. Gött! Undra vad det finns för tid att hämta med lite torrare underlag… tempot är ju liksom inte superskrytigt, men det var en tid man verkligen fick kämpa för..

Bästa grabbarna Eric och Anders förresten!! :-) Haha.. nästa gång får jag väl farthålla dem på sub60min eller något.. ge mig några år bara…

20120619-215530.jpg

Blev minst sagt lerig av denna trevlighet i skogen. Fast det hindrade oss inte från att stinka trolll inne på Café Cino i timmar efteråt. Grymt trevligt. Grymt mör i benen. Grym dag. Tack kompisarna, nu är jag fylld av ny energi.

20120619-215554.jpg

Gilla terräng, tisdagsextreme och trailnördar!

43 Comments

  1. Maria Carlsson

    haha, du är fast i trailen =) Nu kommer du aldrig komma härifrån! kul att ses igår och bra jobbat

    • Miranda Kvist

      Maria! Shit vad lätt det såg ut när du skuttade förbi, sjukt imponerande :-) :-) ska bli roligt på finalen och se vad man kan göra, hoppas på 1-2min snabbare iaf!

  2. Evelina Viklander

    Du får det att låta så enkelt. :)
    Det verkligen lyser om dig genom din text hur lycklig du är när du springer.

    Hoppas du får en toppensommar.
    /Evelina.

    • Miranda Kvist

      Hejsan Evelina! Åh tack för kommentaren, blev helt sjukt lycklig :-) !!!

  3. Camilla

    Åå, jag ser min favoritkaka där! :)

  4. Mia

    Oh det låter så himla fantastiskt. Vill också grisa!

  5. Bra jobbat! Och kul att se dig där!

  6. Grymt jobbat! :-D Det är ju sådär man ska se ut när man tränat ;-)

  7. I consider writing to be true art. When a writer writes interesting and incredible content you have I am very pleased. Your content is unique.

  8. Inspired……

  9. Ares 2.0 Aresduezero Innovare per crescere un vincolo per il futuro del sistema moda

  10. INFOINDIA.IN Srushti Hospital Pvt. Ltd. Chennai No. 1, Padmavathy Street, Thirumalai Nagar, Ramapuram Chennai

  11. Gracias a todas las colegas por el apoyo brindado…

  12. Crafty Wedding Gift Idea New and Blue Wedding Blog

  13. 20130729 httpsspain.comkamagraoraljellyx.html, httpsspain.comkamagraoraljellyx.html

  14. Phallosan, producto para alargar el pene alargadoresdepene.com

  15. Foren WILDE ROVERS Antworten Wilde Rovers Trackmania Clan

  16. Petal Dance Flowers delivered Blog

  17. The lining is taut, seems like less costly counterfeit dog’s fur. I contain various twos related to rusty hearts power leveling combined with no other medication is comparable to this. I wish I could come for yet another duo.

  18. I such as this website the a grasp peace! Glad My partner and i noticed this specific on search engines.

Comments are closed.