Still going strong…

Det började som en dum grej. För att utmana kollegorna. Sedan fortsatte jag bara.

Matlådorna alltså. Innan årsskiftet kanske jag åt matlåda 7 dagar av 10. Så det var ju ofta. Men sedan årsskiftet ligger jag på 100%. Verkligen. Haha. Om ni inte tror mig så fråga kollegorna.

Nu kanske vissa tycker det är imponerande och andra inte. Sure, jag fattar. Det är ju olika hur man är. För min del är matlådor egentligen det jag är bäst på när det gäller ”hemma-görat”. Men det krävs ändå en del planering och skicklighet för att få in matlåda på alla dagar. Man måste ha lite framförhållning..

Jag gör i stort sett alltid ett lass matlådor på söndagarna (till mån-tis-ons) och ett litet lass på tisdagarna eller onsdagarna (till tors-fre). Svårare än så är det faktiskt inte. Dock kan man ju va bokad osv, så då får man tänka om. Och som sagt, inte en enda dag har jag felat. Är väl uppe i 110 arbetsdagar nu i rad eller något..

20120620-083510.jpg

Gårdagens lunch inför xtreme-tävlingen. Satt fint.

Man ska ju tycka att det är kul också antar jag. Eller se det som en tävling. ”Fixar jag hela året?” Och har man barn och så är det säkert svårare, jag har ju liksom bara mig själv att ta hand om (och klarar knappt av det stundtals liksom).

I alla fall. Karin ville att jag skulle ge tips på enkla matlådor. Jag är ju en kall-mats-nörd under vår och sommaren så jag äter allt kallt. Typ matiga lax – och kycklingssallader. Superenkelt.

Vad behöver man för 3 enkla lådor? 4 frysta laxfileer. 3 avokado. 1 block fetaost. Bulgur. Sallad => Laxfiléerna i ugnen i 15-20min. Koka bulgur. Hacka sallad, tomater och lök. Låt svalna. Blanda allt. En avokado i varje + dela fetan i samtliga lådor. Sjukt enkelt. Bra käk. Gott. Och man blir mätt ;-)

Mat är för övrigt något jag kan diskutera i all oändlighet (men inte skriver om så mycket på bloggen) men lite hur jag ser på saken går att hitta här och här.

God onsdag kära vänner!

5 Comments

  1. Jag har barn, men har ändå matlåda 99% av dagarna. Eftersom vi alltid lagar mat på kvällen är det inget problem, lagar bara lite extra så blir det låda till mig och maken. I bland blir det extra storkok och då åker det in några lådor i frysen som kan tas fram de dagar det inte blev nån mat över. Så det är faktiskt inte ett dugg svårt att ha matlåda fast man har småbarn. Och så är det ju så BRA och GOTT och BILLIGT och NYTTIGT med matlåda!

  2. Matlåda är nice! Har också alltid det i varierande form dock…

  3. karin

    Tack vad glad jag blir och får nassor av bra tips.
    Man fsatnar lätt i samma vanor som vanligt.
    Kramar

  4. LINN

    Jag älskar MAT!

    Härligt med tips!

  5. Mer matlådor åt folket…! :D

Comments are closed.