Ursvik Ultra 2013 – vem behöver sömn?!

Herregud. Klockan är tre på eftermiddagen och jag gick upp för bara någon timma sedan. Tuff natt alltså? Haha.. nej nej. JÄTTEROLIG!!!!!

Ursvik Ultra – vad är det ens?! Jo det är en tävling jag läste om för många år sedan. 5 varv på Xtreme-banan i Ursvik (som är tuff bara på 1 varv) och med start vid midnatt. En aprilnatt. Jag kommer ihåg hur jag verkligen kände att sådana där måste vara ”helt dumma i huvudet” som ställer upp.. men idag har jag förstås andra tankar! 2010 hade jag precis börjat ultralöpa och smygtittade lite på Ultran utan start. 2011 så krockade det med att jag sprang 23 mil längst med Algarvekusten. 2012 hade jag tyvärr dragit på mig löparknä så det blev inte av. Tankarna har dock alltid funnits där. Och för första gången i världshistorien så skrämde inte mörkerlöpningen mig heller.

Dock blev det inte 75an för mig. Och planen var ju EGENTLIGEN noll kilometer.

20130407-152155.jpg

Var på middag 19-22 innan jag packade väskan och begav mig till Ursvik vid 23 och mötte upp våra bästa sköna lirare i stafettlagen för Team Nordic Trail. Det var ursprungligen Glenns idé och jag nappade; anmälde två stafettlag fyllda med härliga människor, sedan skulle jag själv köra 45an och Eric 75an. Men eftersom jag då inte skulle komma till start för att knät sagt hej förra veckan, visste jag inte riktigt hur jag skulle lägga upp kvällen, men jag packade för en helnatt i motionsgården och köpte en stor skål godis till löparna :)

20130407-152243.jpg

20130407-152404.jpg

Sedan är det fan stämningens fel… men hahahha… strax innan midnatt och starten så klarar jag inte av att se på. Jag testjoggar. Känner mig superduperpigg och laddad. Känner noll av knät och kan verkligen inte låta bli. Det bara -går-inte-. Jag kan inte stå och titta på, så jag raggar på Micke som är ordförande i Stockholm Multisport (och även min kompis). ”Får jag efteranmäla mig till 45an?”. Tanken är inte att köra alla 45kilometer egentligen, men i alla fall ta minst 1 varv. Jag kan helt enkelt inte stå och titta på när ALLA ANDRA SKA FÅ HA SÅ ROLIGT!!!

Massa goingar innan start! Micke, Glenn, Kristian, Johan, Sara, Virva, Cecilia, Carro, Kent, Annika och så Mirre. 

20130407-152414.jpg

Så vid midnatt kastade vi iväg de första ur stafettlagen samt Eric som skulle köra hela. Jag tog det cool-lugnt, jag skulle ju inte starta förrän 03 :)

Och vi rullade tillbaka till motionsgården, satte oss och åt godis, snackade skit och bredde ut våra liggunderlag. Mysigt är faktiskt bara förnamnet!

20130407-152425.jpg

20130407-152436.jpg

Och därefter väntade vi in våra första kämpar ute på 15km-banan, som givit stafettlagen en bra start. Runt halv två satte jag mig i bilen och drog hemåt. Och om man berättar det här högt så kanske man förstår hur konstigt det låter.. men… jag drog hem, drog i mig en dubbel espresso, laddade pannlampan, bytte om till löparkläder och var SJUKT GLAD. Ungefär vid 02 var jag tillbaka. Laddad och redo ;)

20130407-152448.jpg

Leendet och sminket på plats som vanligt. Nu springa!

20130407-152503.jpg

Vid 03 släpptes då 45km-löparna iväg och det var speciellt. Becksvart och rakt upp i Ursviksskogen. Ärligt.. det är lite av en dröm för mig att dra detta lopp. Jag vet inte varför, jag är ju faktiskt uppvuxen i denna skog. Orienterade (nåja, försökte) här som barn, och om det är någon bana jag har sprungit mycket i mitt liv är det just Xtremen. Kanske är det just det som gör mig trygg… det är nog den enda bana jag kan varenda litet steg på!

Rullade fram i mörkret och njöt. Knät gav inga problem alls, och jag min hypokondriker kanske ska chilla lite med min knäont-ångest ibland..

Framåt gick det, och jag kände mig stark. Första timmen blåste iväg och jag skrattade lite när jag insåg att klockan var 04.. hehe. Mörkret och pannlampan gjorde världen mysig precis som vanligt, och jag låg stadigt på ca 6tempo. Underlaget var isigt i stort sett överallt, och här och var fick man be för sitt liv. Kan tänka mig att sista varvet för 75orna knappast var en dans på rosor.

Började närma mig 15km-varvningen och insåg att jag var allt annat än klart. Måste bara få ge mig ett varv till, resonerade jag. Så ett varv till fick det bli, utan att jag kände att jag utmanade ödet alltför mycket. Skrattade och hejade på alla härliga löpare innan jag vände upp i skogen igen. 5km blåste bort enkelt och snart var 2mil gjorda. Solen började gå upp och ljuset kom.

20130407-152515.jpg

Jag fick ju egentligen de två roligaste varven då jag hann med ett mörkervarv, soluppgång och ett ljust varv. Det var aldrig långtråkigt! Och eftersom jag bara ÄLSKAR att springa mer än jag älskar något annat, så njöt jag bara. Visst började jag bli trött, men det hindrade mig inte från att skråla schlagerlåtar sista kilometerna innan målgång! :)

Bestämde mig vid varvning att stanna av. Jag hade helt enkelt inte tyckt det var värt det om det hade blivit strul.. plus att det hade blivit ett jobbigt varv ;) hihi fast det hade det definitivt varit värt om jag inte haft skadebekymmer.

Men välkomnades i mål av mina vänner och jag bar väl kanske världens största leende… 30km, 900höjdmeter, drygt 3h.. hur kan man inte tycka sådant här är roligt???!

Och Fredrik, grym vän och funkis, håller med!

20130407-152528.jpg

Och väl i mål var det ju ljust. Både Kristian och Virva sover ståendes? Haha.

Nej men ärligt, stafettlagen och 75orna fortsatte jobba. Och stämningen var fortsatt god i målområdet. Så himla nischat och nördigt.. men I LIKE IT. Tänk alla som sov i närheten i sina hem.. och hade ingen aning om att ett hundratal entusiaster rullade varv efter varv i Xtremen i natt.

20130407-152607.jpg

20130407-152635.jpg

Snabb dusch för Mirre och ut och möta grymmaste Malin! Både TNT-ledare och supersnabbfoting. Tog 45an som ett träningspass och rullade in på förstaplats. Grattis!!

20130407-152647.jpg

Sedan rullade stafettlagen in, grabbarna knep andraplatsen och damerna vann damklassen (som visserligen inte fanns, men som enda damlag så skapar man sig sina möjligheter….). Alla var GRYMMA i natt, och vi var nog också bästa hejarklacken på plats. Det fick Eric erfara när han dök upp på trötta ben efter 75km långskubbande. Lite tröttare än vanligt kanske, men 7h40min, en 3eplats, är mer än godkänt med tanke på att han spontananmälde sig dagen innan (!).

20130407-152704.jpg

Nästa år ska jag fan ha 5 stycken stafettlag för TNT! Det är ju världens fest, fler måste upptäcka sådana här (sjuka) roligheter :) Jag? Jag ska fullfölja minst 45an i alla fall, det lovar jag.

Rullade hem efter målgång, och stupade i säng. Vid 09 på morgonen hade man inte sovit en blund.. Ögonlocken kändes ganska tunga. I med frukost och sedan i säng. ZZzzzzZZZzzzz….

Tack för i natt vänner!!

27 Comments

 1. Haha…jag tyckte att du var galen innan, men det här….OMG! Du ÄR galen! :D

  • Miranda Kvist

   Hahaha… Välkommen nästa år snyggo :)

 2. Anja

  Det låter verkligen som ett äventyr!! Men jag som är världens kvällströttaste människa skulle nog inte funka vid de tiderna!! ;)

  • Miranda Kvist

   Hahaha.. du förstår väl att jag kommer att anmäla dig nu? :D

 3. Fasiken vad coolt! Hade jag inte varit världens kvällströttaste så hade det varit underbart kul att testa någon gång!

 4. Jag sprang (eller snarare lufsade) 45:an med en kompis i fjol, efter att ha spontananmält oss tre veckor innan. Jag ser med glädje tillbaks på hur vi sjöng ”Amazing” där mitt i den mörkaste skogen. Sista varvet var en ren plåga och nu i efterhand kan jag inte riktigt fatta att vi tog oss runt (det längsta jag sprungit var 33 km året innan…..) men det var nog en kombination av glädje och att vi aldrig sprungit så långt förut så vi inte visste vad vi kunde förvänta oss.

 5. I just needed to allow you to realize that I definitely enjoyed reading this post and I will most likely be back each and every time you’ve a new submit. Good get the job done. My Blog: bit.lyHQjVJP” http:bit.lyHQjVJP

 6. Bispo do ordinariado militar do Brasil estar na Rede Notcia Catlica

 7. C.A.T Cultureel actieve tieners Administration

 8. NiniaPimp Magazine Blog Archive ky 109

 9. a hrefhttpwww.kie.ac.rwAcademicsa Kigali Institute of Education

 10. GCI On Cover Home Remodeling Mag Summer 2010 GCI Builders Cape Cod

 11. C Coker Comments Replying to chanel outlet

 12. {Trade|Market|Scene|Organization|International} News – women Defined as A-must At this time

 13. Kul läsning så här ett år efteråt. Blir det revansch i år? Jag debuterar på 75 km, kommer bli knall hårt. Hoppas vi ses;)

Comments are closed.