25 saker jag har lärt mig under mina 25 år #2

#2 – Ingen kommer att springa uppför berget åt dig.

Med berg så menar jag förstås mål. Alla har inte visionen att erövra berg, men vi har alla visioner, mål och drömmar. Både fysiska prestationer och andra drömmar.

Det viktiga här är att målet är vad du vill och inte något som du ”bör” göra eller vilja. Det är förstås alltid okej att testa saker för att se om det är något för dig, men i längden så kan man ju inte köra triathlontävlingar när man helst vill vara traillöpare (ett exempel ;)

Jag tror att det är ganska enkelt att ramla i fällan och göra vad som förväntas av en hela tiden. Jobba mot målsättningar man egentligen inte brinner för, men som ”ser bra ut” eller annat. Som att ha en fin bil, eller fin klocka? Eller bara göra saker för att vännerna gör det, folk på facebook gör det eller för att ”alla” gör det.

Jag tänker att det är långt mycket bättre att ta en time out och fundera ut vad jag verkligen vill, innan jag satsar. För att ärligt talat. När det kommer till kritan så kommer ingen annan än du själv springa uppför berget. Besegra motståndet. Erövra hinder på vägen. Och om det inte är ditt mål, hur motiverad kommer du vara att satsa blod, svett och tårar på vägen?

Läs också

#1 – Du bär huvudrollen i ditt liv.

6 Comments

  1. Jenny

    Helt rätt vännen, du är så klok! Och särskilt för din ålder.. ;-)
    Hoppas nu att du var klok nog att packa igår så att vi hinner ses ikväll!?
    Kram!

  2. per

    Helt rätt. Riktigt bra skrivet. :)

  3. Hanna

    Men Mirre, varför kan man inte göra både och? Trail och Triathlon?

    • Miranda Kvist

      Hihi känner du dig träffad Hanna ;) ;) hehe Ååååååkej då :D

  4. This is totally impressive content. I like how you portrayed your viewpoints and I agree with a lot of these points. Your article incites thought in the reader and keeps their interest throughout the material.

Comments are closed.