Söndagsomladdning

Jag undrar hur många gånger under min bloggkarriär som jag har använt ordet ”omladdning”. Inte konstigt att jag kallats Duracellen i många kretsar då ;)

Idag om någon gång är jag verkligen i behov av omladdning. Jag har väldigt höga krav på mig själv och allting jag gör. Jag vill att alla ska vara nöjda. Jag vill att människor som kommer på mina pass, event osv ska komma därifrån med något. En insikt, ett leende, en ny vän osv. Mina föreläsningar.. ja det ska medföra något!

Det var tufft att se så många människor besvikna över gårdagens tjabbel på tävlingen. Ingenting jag ansvarar för – egentligen ju – men som jag på något vis ändå tar på mig. Att snitslar rivs ner av idioter (!) och sätts upp åt fel håll för att förstöra, är verkligen inte mitt fel. Men när jag ser massa av mina löpare bli besvikna så skär det i hjärtat på mig. Luften (som jag i denna stund) inte har massvis av, går liksom ur mig. Jag blir besviken å deras vägnar. Speciellt de som skulle springa marathon för första gången. Jag minns själv min första mara.. och jag vill att alla ska få ett fantastiskt minne av sin fösta mara.

Jag blir besviken å mina löpares vägnar, och tourens vägnar. Att det blev allmänt tumult i målområdet hjälte inte heller situationen.

20130825-150942.jpg

20130825-145804.jpg

Det här kommer låta så jäkla konstigt, men jag vill bara väl på något vis. Jag vill att folk ska få härliga löparupplevelser. För att det är liksom helt enkelt det bästa som finns.

Så synd att så magisk fin löpning i Hellasgården igår inte riktigt infriades för alla då banorna blev fel. Och jag vet att det inte hjälper att jag mår dåligt över det, men man kan ju liksom inte låta bli.

Har dock fått en riktig energikick av gårdagens trevliga hamburgermiddag med grabbarna och dagens solskenspromenad med Jenny. Snart kommer syrran och sedan bär det iväg på 25årsfirande med stora familjen. Så jag stänger av tankarna och datorn och tar en söndag för en stund. Släpper förväntingar, krav och ambitioner i några timmar. Bara glass, kaffe och sol får utrymme :)

 

 

7 Comments

 1. Me

  Det är arrangören som måste ha koll på att banan är tydligt markerad. I närområden så måste man ha koll på att snitslar hänger rätt under loppen genom att ha fler funktionärer efter banan. Vid orienteringstävlingar hänger man kontroller samma morgon som tävlingen är just på grund av risken att kontroller flyttas. Ibland har man kontrollvakter om kontrollerna är synliga vid t ex större stigar.

 2. Fy, vad kass att det finns såna människor som måste jävlas med andra! :-(((

 3. Parisa

  Ja, verkligen kass att idioter fortfarande existerar. Frivilliga funktionärer borde finnas. Jag skulle gärna ställa upp nästa år!

 4. Kaj Bouic

  Sprang fel två gånger (snitslar i kombination med dålig uppmärksamhet) och jag blev pekad åt fel håll vid första varvningen. Det var lite rörigt, men jag tyckte ändå det var en grymt härlig tillställning och helt fantastiskt fin bana – trots att jag bröt vid 32 (just då tyckte jag dock att det var rätt vidrigt). Måste öka på långpassen. Hakar ev på och tränar med er. Verkade kul.

  Tack för en kul dag!

 5. Du er grym Miranda, og alt dette omkring TNT er helt rått! Himmel og hav så mye du har fått til! :) Det er synd når noen idioter skal ødelegge for andre, det er så unødvendig!

  Jeg må fortelle at det har skjedd noe med meg… Jeg husker så godt da vi begge bodde i Italia, jeg i Firenze og du der du var, jeg lagde smykker på skolen, og du hadde presis begynt å finne igjen din løperglede. Jeg tenkte; hur orkar hon??? LØPE?? også i den varmen her nede..?
  Jeg gikk heller og tok en is og en kaffe ekstra, og kjente på at jeg egentlig ville løpe jeg også, men at jeg aldri skulle klare av det.. Jeg har jo vært ut og inn av diverse treningssentere, med migrene som resultat ved puls over 120 typ, og har aldri funnet min ”greie”..

  Migreneproblemet er løst (og også benhinnorna som jeg frågade deg om tidligere i år- hurra!) og guess what!?
  Jeg kan også kalle meg løpartokig!!!
  Jeg har virkelig fått smaken på det der med løping, jeg løper ikke så fort og heller ikke så langt enda, men – jeg løper! JEG!
  Jeg deltok i mitt første løp i april (10km) og om 25 dager er det dags før løp nr 2.
  I april løp jeg på 1.26.05, og nå skal jeg konkurrere mot meg selv, og slå min egen tid. Mannen tipper jeg klarer på 1.20.00, men vi får se ;) Målet er å slå min egen tid, om det så blir 1.25.04 :P
  Jeg tenker på løping hver eneste dag, jeg blir nesten litt forbannad om jeg ikke får løpt en dag…! Jeg funderer stadig på å melde meg på nye løp, nye utmaninger.
  Er inne på din blogg og kikker på fine bilder av flott natur og herlig løperglede, takk for at du deler det med oss <3 Man blir ekstra inspirert av å lese bloggen din, selv om en fjellmara er en fjern drøm for meg.. men hvem vet, jeg begynte jo å løpe til slutt allikevel! ;) :)
  Kram Jeanette (www.pearldiamond.blogg.no)

  • Miranda Kvist

   Åh Jeanette!!!! Tack så jättemycket för att du delade med dig :) åh och vet du vad, jag förundras över de vackra smycken du gör på facebook hela tiden. Och tänker att vi har så mycket gemensamt :)

   Stort lycka till med dina äventyr i löparskorna, jag hoppas verkligen att du fortsätter uppdatera mig! Det är det som är så häftigt med internet, att man träffar människor virtuellt och följer med i deras liv, det är häftigt :)

   • :) <3
    Jaa jeg kommer ihåg når vi i 2008/2009 satt i hver vår kant av Italia og sa akkurat det samme, at vi har mye gemensamt :)
    Takk takk, og det er klart jeg skal holde deg oppdatert! Selv om jeg ikke har kommentert så himla mye her på bloggen på lenge, så har jeg fulgt deg og blitt inspirert av deg og din løperglede. Jeg har jo tilogmed blitt bitt av løpebasillen ;)

Comments are closed.