Basgruppen: Löpteknik och teknisk terräng

Ikväll var det många glada löpare på TNT :) Blir så stolt och glad!

Henriks bild på medel och bas. Tuffa hann ränna iväg..

Starkt lag på ledarsidan ikväll, jag tog Bas, Mattias tog Medel och starka Johan tog tuffa gruppen. Jag är väldigt stolt över att vi har fördelning på våra pass ändå, det välkomnar alla. Vi har ju löpare som är nybörjare till löpare som gör typ 2.40 på maran?!! :)

Jag tar med basgruppen på uppvärmning 

20130910-212328.jpg

Vi ägnade halva passet åt teknik idag, precis som jag hade förvarnat. Gick igenom en drös med löpskolning, små teknikregler och övade på teknik specifikt i teknisk trail. Jag säger inte att jag är bäst (för att det är jag verkligen inte), men nog sjutton har jag lärt mig en hel del efter att ha gått från rejäl asfaltslöpare till stensurfare ner från Kebnekaise..

20130910-212343.jpg

Vi avslutade med intervaller på relativt tekniskt underlag. Som alltid så är det ju en kompromiss när man ökar farten oå svårare underlag. Hur mycket VÅGAR man pressa på och hur mycket KAN MAN hantera? Det är en vane-sak. Träna, träna, träna! Fler och kortare steg, tyngdpunkten på framfoten, fokus och reaktionsförmågan på helspänn. Tveka inte vid val av fotisättning – vid tvekan, välj fler och kortare steg. Testa dig fram. Tekniskt underlag är en ROLIG UTMANING. Inte jobbigt underlag, utan UTMANING :)

Jag kunde trycka på en aning själv på intervallerna trots att benen kanske är lite stela från Kebnelöpningen. Men kroppen är med mig och den går att pressa. Nu jäklar är jag game igen!

20130910-212350.jpg

Mattias drillade medel-gruppen..

20130910-212356.jpg

..och jag hade hand om Bas som sagt. En liten och stark grupp. BRA JOBBAT HÖRRNI!

Ni vet ju att vi drar igång i nya orter nu eller hur ? Jag har tjatat I know. Men missa nu inte !!

GÖTEBORG – NORRKÖPING – MALMÖ – ÖSTERSUND

Läs mer här!

Fler bilder på från passet som Henrik tog:

Avslutar med klätterapa Mattias :)