Till toppen av Kebnekaise!

Vilken dag det blev igår!!!! =) 

Solen strålade redan vid frukost vid halv sju och man insåg att det skulle bli en toppendag. Benen var med mig på allvar för första gången sedan Fjällmaran och livet-fan-lekte!

Vi följde Västra Leden och det var en hel del sten. Jag bara njöt av vyerna, höjdmeterna och livet som helhet. Vi passerade några grupper och var såklart till slut först på toppen. De var ju inte många vandrare som höll jämna steg med löparnördarna :)

Bilderna kan inte göra upplevelsen rättvisa, men jag gör ett försök..

20130909-101055.jpg

20130909-101112.jpg

20130909-101132.jpg

Väl uppe på toppen ser man 1/10 av Sverige. Vilken utsikt, helt enormt! Glaciären var ju lite härligt skrämmande, men ingen större fara då vi drog på oss stegjärn sista biten. Utan dem vet jag inte hur vi hade tagit oss upp (Tack Nicklas!). MÄKTIGT !!

20130909-101213.jpg

20130909-101144.jpg

20130909-101222.jpg

Egentligen ville jag aldrig ner. Och ej heller aldrig upp. Jag ville ju bara stanna kvar i nuet ungefär hela tiden;) Men samtidigt så var kropp och knopp och livsgnistan på absoluta toppen, och det var fantastiskt att skutta fram mellan stenar upp och ner. Att ta sig nerför Kebne är att surfa på sten.. ungefär. Och vi blev helgonförklarade av vandrarna. ”Ni är mina hjältar” möttes vi av.. haha :) Men fler kan springa upp och nerför Kebne, man behöver inte ta 10-15h på sig i vandringsskorna. Det är ju en ascool utmaning i löparskor!

20130909-101249.jpg

 

Väl tillbaka efter 4h45min var jag väl ännu mer hög på livet än uppe på toppen. Stor lycka! Det är ju sådant här som förgyller tillvaron till max. Fler borde komma på det:) Så häftigt och något jag alltid kommer att minnas! Hit ska jag tillbaka någon dag igen.. det finns ju en Östra Led att ta sig uppför också !

20130909-101312.jpg

6 Comments

 1. Du har gjort exakt det jag funderat på att också göra!!
  Detta gav ju bara mersmak! Vilka bilder, vilken känsla!
  En fundering är hur ni tog er till toppen. Som jag förstått det så går leden upp nästan till toppen, sedan kan man behöva guidad tur resten.
  Var det så även här eller ”löste” ni det själva?

  Du får gärna maila mig mer detaljerat om tips och tricks som är bra att veta.

  Tack för detta inlägg! Mycket inspirerande!

  /PL

  • Miranda Kvist

   Hejsan Peter!
   Jag ska invänta fler bilder och sedan dra lite fler detaljer och erövringen. Tyvärr kallade ”riktigt jobb” nu på morgonen så jag hann inte skriva mer ;)hehe

   Vi tog Västra Leden, den kan man ta hela vägen själv. Sedan är det 30 höjdmeter upp för en glaciär som man behöver stegjärnen till. Om man kör Östra Leden har jag förstått att man skall ha med sig guide! :)

 2. louise

  wow grymt!!! så inspierande!

  • Miranda Kvist

   Tack Louise =)

 3. Kristin

  Häftigt! Hur gjorde ni vid vaden? Vart blöta o körde på eller hade ni kanske lätta sandaler med? :)

  • Miranda Kvist

   Vi blev lite blöta vid något tillfälle, men vi körde bara på. Upplevde inte löpningen som speciellt kall. Blir blötare om fötterna typ på vanlig fjälllöpning. Kanske var det förvånansvärt torrt!

Comments are closed.