Snabba vinterlöpartips!

VATTEN

Använd hellre midjebälte med flaskor än en camelback. Det går snabbt för slangen att frysa och så får du springa hela passet utan vätska. Om du ändå springer med camelback är tipset att du blåser tillbaka luft i slangen när du har druckit. Ett annat tips är att köpa specifika isoleringsfack till vätskeblåsan alternativt att ha slangen innanför jackan.

SKOR

Använd med fördel skor med bra grepp när du är ute och springer i vinter. Investera gärna i ett par skor med dubbar. Dessa ger inte bara bra grepp, utan är oftast mer utformade för det kyliga vädret. Med anpassade vinterlöparskor slipper du frysa tårna av dig!

ENERGI

Har du också tänkt ta en bit av en energibar och insett att den är hård som sten?? Viss energi är lättare än annan under vintern. Sportdryck i en flaska är ett bra alternativ, annars energigel eller mjukare varianter av godis. Även fryst dextrosol tinar väldigt snabbt i en löparmun i jakt på energi.

HALS OCH HÄNDER

Många klarar kylan väldigt enkelt så länge de tänker på de mer utsatta områden på kroppen. Halsen och händerna. Även huvudet förstås! Ta med en extra buff och ha runt halsen vid behov. Införskaffa vantar som klarar kylan bättre än dina vanliga löparvantar, kanske ett par skidhandskar hemma? Tumvantar är oftare varmare än fingervantar.

GAITERS

Gaiters är snöskydd som täcker till mellan fotled och sko. För att slippa få obehagliga upplevelser av snö som tränger in i skon kan du med fördel investera i ett par gaiters för att täcka upp..

ÄLSKA SNÖÖÖÖ!!!

1 Comment

Comments are closed.