Life is better when you run

När jag skuttar ut genom dörren på väg till familjemiddagen så spöregnar det. Det går lite utför direkt. Även om jag har jeans på mig så tar jag direkt några löpsteg. Musiken kickar igång lite feeling i öronen och jag tar några löpsteg till.

Sedan kommer en kurva som är en 90gradig sväng. Här är en trappa också. Så om man vill så kan man skutta uppför 3 steg och sedan slänga sig ner med ett stort hopp samtidigt som man genar så snävt man kan.

Direkt efter kurvan brukar man få köra slalom mellan några människor, oftast med så lite marginal som möjligt. Direkt därefter kommer ett övergångsställe, en järnvägsövergång och några suggor. Du kollar upp, kubbar över, skuttar upp på suggan och trycker ifrån. Oavsett hur många människor som råkar vara i närheten så kan du bara inte låta bli att liksom bjuda på en flygtur i jeans, salomon sense och färgglad dunjacka på väg över övergången.

Sedan kommer en raksträcka. Här sträcker du ut. Nu har du fått upp farten.

Vänstersväng och förbi Sumpans mest populära middagshak. Du känner av publiken som du roar när du kubbar förbi. De undrar säkert varför du har så bråttom. Snart kommer tvärbanan farandes och du genar över bilvägar, tvärbanor, mellan barnvagnar och människor.

Sedan en tvär vänstersväng som innehåller några trappsteg. Ännu en gång får du ta två trappsteg uppför och sedan flyga nerför.

Nu börjar klättringen. En backe uppenbarar sig och strax därefter kommer trapporna. 36 steg och och en högersväng. Ytterligare 25 steg, två löpsteg, 25 steg, två löpsteg och de absolut sista 25 trappstegen.

Väl däruppe får du inte gå utan du tassar vidare lite lugnt och drar på sista raksträckan in mot mål, dvs grinden som du så snävt som möjligt skall över.

Över på andra sidan är pulsen hög, endorfinerna på topp och leendet brett.

Oavsett om det regnar så mascaran runnit, håret är på ända, du är svettig och du har glömt lillebrorsans födelsedagspresent hemma.. Oavsett. Så VÄRDA 4min löptur som helt plötsligt svepte bort livets alla frågetecken och bara förgyllde stunden.

Life is better when you run. Always.

 

20141012-211531.jpg

1 Comment

  1. Lisa

    fint skrivet, och det sista är så sant.

Comments are closed.