Underbara år 2010!

Ja gott folk. Tänk om man bara hade vetat vad år 2010 skulle föra med sig? Jag drömde om långa distanser året innan men de ansågs snudd på omöjliga i mitt huvud. Ett år senare är 50km faktiskt överkomligt vilken dag som helst?!

År 2010. Ett år att minnas. MINST SAGT!!

Här har jag gjort en liten mysig sammanfattning med länkar till diverse ting; upplevelser, minnesvärda inlägg och annat smått och gott.

JANUARI

Jag flyttade hem från norra Italien i mitten av januari efter 8 månaders arbete, lämnade mina underbara berg där löpglädjen hade infunnit sig igen. Njöt av att vara hemma igen trots allt, i kylan och med familjen. Kände mig dock lite vilsen med varken arbete eller skola. Tränade istället.

Sprang otroliga 33km i mitten av januari och fullständigt chockade mig själv! Det var SÅ stort. Första gången jag avverkade 3mil igen sedan sommaren 2008. Lyckan var gigantisk! Bloggjoggarna hände, och vi firade Löpningens dag . Blev lite SVD-kändis och var lycklig över ett nyslaget mängdrekord på 68km. Löparglädjen var tillbaka med besked!

FEBRUARI

Gjorde laktat-test och skrev om min målsättning ”Att komma i mitt livs form – igen ”. Den 13e chockade jag mig själv och många andra när jag gick och BLEV ULTRA! 71km avverkades på Erövringen av Kungsholmen. Jag hade bara sprungit som längst 33km de senaste 3 åren , sedan sprang jag 71km i ett svep och lyckan var fullkomlig! Trotsade lite Klass2-varning på Råsta Runt , konstaterade att jag var ett träningsfreak och dejtade Mr Löpband .

MARS

Med i Runners World och var hög på löpning. Åkte till Portugal och sprang den berömda 5-milaren , tätt följt av 25km dagen därpå , och ytterligare bergspass på 43km, innan vi tog en löptur över till Spanien och hem till Svedala igen med sammanlagt 161km i benen under veckan. Sedan kort därefter sprang vi in våren på Vårens första långlopp , jag blev en superhjälte och lyckades dra igång en stor bloggdiskussion kring beach 2010. Det var skojigt värre. Manglades sönder på militärträning och skrev Del 1 om min träningsbakgrund. Premiärmilen avverkas på 44.40 och någonstans i slutet av mars fick jag ett stort motivationstapp men tack vare läsare hittade jag tillbaka till det goda humöret och jag insåg dessutom att bloggen hade vuxit sig ganska stor på väldigt kort tid! Mars slutade med vackra 320km också.

APRIL

Slog ett helt UNDERBART personbästa på Milano Marathon ! 3.35.00 och den största Runners High’en! Skrev också Del 2 om min träningsbakgrund, började på mitt nuvarande jobb , och hade en väldigt kul dag 1 och dag 2 på BBC.

MAJ

Skrev en massa nybörjartips om löpning och DNS:ade Kungsholmen Runt. Föredrog löpning med löparvänner så mycket att jag aldrig sprang själv. Åkte till Göteborg och sprang det heta Varvet och konstaterade att jag nog var i mitt livs bästa form igen, och löparbloggare uti fingerspetsarna. Boostade med energi inför Stockholm Marathon och satsade stenhårt mot 3.29 och Duracell-Mirre var på gång.

JUNI

Långpass började bli vardagsmat men Stockholm Marathon gick ändå åt helvete och jag började ifrågasätta om det var värt det ? Insåg att jag var sliten och beordrade tävlingsvila , samtidigt som min Milano-upplevelse hamnade i Runners . Bloggen växte och folk ville veta vem jag var? Köpte mig en Merida och började cykla . Sedan plockade jag galenskapspoäng när jag bestämde mig för att springa ut till Ingarö och Midsommarfirandet. En nätt liten 4milarunda innan sillen . Why not?! Började intervalla en mass också och snart kände jag mig odödlig igen..

JULI

Månaden började med 56km ultranjutning i hettan i form utav Hornstull – Järna , och jag mådde toppen. Skrev om min Överträning i del 3 om min träningsbakgrund. Helgen därpå blev det långt igen när vi anordnade URSVIK ALL IN och sprang alla spår i Ursvik. Svårt att toppa men det lyckades vi med redan 7 dagar senare då vi sprang mellan Jönköping och Visingsö för första gången, Visingsö Warriors var ett faktum och en av sommarens absolut bästa helger! Efter alla långlopp bestämde jag mig för att nu skulle jag minsann bli snabb igen, Wisingsö Warriors hamnade i tidningen , jag fyllde 22 år och avverkade mitt första brickpass någonsin.

AUGUSTI

Insåg att jag ville allt. Snabb, stark, uthållig, ultra m.m. Så jag gjorde allt. Sprang Månkarbo Marathon på skoj och knep 3eplatsen, 3 dagar senare maxade jag dagsformen på Iformloppet , var hög på livet och anmälde mig till TEC 100 miles , och avverkade min 3:e tävling inom loppet av en vecka, Midnatsloppet . Klappade ihop och blev efterklok sedan. Men vad gör det när skadan redan är skedd? Överkörd och slut på energi resulterade i 3veckors återhämtning utan träning, men en av veckorna blev en semester i Italien i alla fall.

SEPTEMBER

Nyladdat batteri och Stockholm Halvmarathon sprangs men jag fasade inför Lidingöloppet, kände mig inte stark. Skojade mig runt Kistaloppet och bestämde mig för att ta det lugnt på Lidingö. Värmde upp med 3milajogg strax innan tävlingen och chockerade mig själv när jag åkte hem med en silvermedalj !

OKTOBER

Blev lite bitter efter en negativ kommentar och skrev om det, men blev tröstad ch slogs av hur många fina människor som läser denna blogg.. och mamma började springa igen också, och jag konstaterade att alla kan springa marathon. Hässelbyloppet blev 3mil med snabbdistans , och sedan råkade jag bara springa ett marathon en simpel lördag, blev beskylld för att vara en ”tung långdistanslöpare” och gav svar på tal. Matade galet fiina veckomängder och livet var gott innan jag blev lite hösttrött och orkeslös igen, och berodrade mig själv löpförbud och viloperiod . Upptäckte att oktober innebar nytt mängdrekord ..

NOVEMBER

..och strax därefter var det ju dags för Vintermaran som blev 50km långt! Vintern kom med besked, och likaså snön! Livet fylldes av löpning, löpning och löpning .

DECEMBER

Började månaden med att löpbandsvägra och öka på lite bloggdiskussion , och sedan var det dags för superroliga Tomtetåget ! Som dessutom hamnade i tidningen . Sedan var det dags för det next big thing , Duracell VS Ironman , då jag och Alex tävlade i 12h om vem som kunde skrapa ihop flest km, och resultatet skilde 400m (!!!), den mest absurda förlust man har varit med om?! ..men det blev nog årets största prestation, att helt själv skrapa ihop hela 92km , årets grej, bara en vecka efter Tomtetåget.. och jag fick bara mersmak ! För att klara av det måste jag vara en häst ;) Kroppen repade sig snabbt och snart var det 7Eleven-lopp med inslag av naket, och jag blev även tuff på riktigt när jag sprang 20km i 20 minusgrader! Dessutom sällade jag mig till skaran ”Löpare på riktigt” när jag avverkade 52km under Julafton och Juldagen .

.. och nu är strax året slut.

En himla berg-och-dalbana där löpningen verkligen varit i främsta rummet men det har också inneburit så mycket glädje, styrka och vänner. Jag har haft ett super-år! Sedan när har du hängt med? :)

Men man ska ju alltid sikta högre och 2011 kommer bli ÄNNU BÄTTRE.

Men verkligen, vilket år. Är så extremt stolt över mig själv. Från Noll till Hundra, Duracell-Mirre!

20 Comments

 1. Hej Miranda. Fin läsning om det år som gått.Ska själv försöka mig på att sammanfatta mitt träningsår, och en saker är säker,utan din blogg med inspirerande läsning och sköna tips hade jag aldrig kommit på tanken att ställa upp i ”sommartåget”. Har fortfarande lite förkylning kvar i kroppen, men snart så bär det av ut..Trevligt nyår från Västkusten:)

 2. Jasmine

  Ett stort år på alla sätt och vis! Grattis! Hoppas ny får en fin nyårskväll!

 3. Vilken come-back! Precis läst ditt inlägg om överträningen och jag tycker du är grymt stark som tog dig tillbaka och hittade balansen igen :-) Riktigt roligt!! Hoppas 2011 kommer bli lika bra för dig, och att löparglädjen är här för att stanna :-)

 4. Härlig läsning! Jag började följa din blogg strax före Sthlm Marathon, men nu fick jag en bra sammanfattning av hela året. Hoppas 2011 blir minst lika bra! :-)

 5. Kul att få läsa en sammansfattning över året, har ju hängt med hela tiden så jag hade redan koll på dig, men det var kul i alla fall ;) Hoppas att du får en fin nyårshelg!

 6. Hej,
  jag är 16 år och vill börja springa. Grejen är att när jag väl springer så orkar jag ingenting. Jag blir ledsen och nere och går tillbaka till gymmet igen, och tränar styrka, där jag vet att jag är stark och kan lyfta vikter.
  Hur gör du? jag läser din blogg och du skriver ordet löparglädje. Jag vill också känna löparglädje. Vid sidan om min glädje att lyfta vikter. Det är inte så att jag vill springa några 50 km här inte. Utan snarare 5 km en gång i veckan kanske. Bara så att ajg får lite variation.
  Har du något tips?
  Puss och kram

 7. God fortsättning Miranda. Önskar dig ett fantastiskt 2011!

 8. Were rapidly coming to the place where the Feds will say to us, Got any money, send it up to us. They will know as they will have all our private information. George Orwells 1984 coming true.

 9. One interesting (?) bit: in the Jason Todd confrontation of Tim Drake, artist Tony Daniel said it was drawn to be Jasons original Robin costume, speedos and all. It was only later, in coloring, that the legs were changed to yellow to imply long pants.

 10. I just like the helpful information you supply for your articles. I will bookmark your weblog and check once more here frequently. I’m slightly sure I’ll be told plenty of new stuff right right here! Best of luck for the following!

 11. Thanks for your personal marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you might be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and will eventually come back later in life. I want to encourage yourself to continue your great posts, have a nice day!

 12. Interest on power leaps in Okazaki, japan in summer due to hefty use of air conditioning units

 13. Hey! I simply would like to give a huge thumbs up for the good information you might have right here on this post. I shall be coming back to your blog for extra soon.

 14. I went over this web site and I think you have a lot of great info , saved to bookmarks (:.

 15. you are my breathing in, I have few blogs and occasionally run out from to brand : (.

 16. since i stumbled across many of these one’s along with acknowledged i had formed of having these individuals bootcamp orded him or her. gotten him or her on the send out. walked along to place them on because of excellent gray jegings. i was precious metals with regards to will not are pleased so i utilized these guys i’ll carry on with excellent legings it appears greater on the add-ons. and if dont like to get stired within naturally i srunescape goldest by no means to receive theses as a wide range of families came out in my opinion and made a real reply to my best runescape gold. the exact kids did actually absolutely adore individuals however ,

Comments are closed.