Att hantera motgång

Det är intressant det där med motgångar. Det finns ju så många olika typer av motgångar. Kanske ser man inte de resultat man vill ha, kanske hamnar man på en platå, kanske försvinner orken, eller träningslusten, kanske försvinner träningstid pga arbete och annat. Det finns många ”problem” ibland. Ibland går träningen helt – enkelt – inte – bra.

Hur mycket man än vill att den ska gå bra. Det har vi säkert alla varit med om.

 

Som idag. Det är inte träningen i sig som är ett problem, utan tröttheten. Förut hade jag stängt av signalerna och kört ändå, inte njutit men ”fått gjort”. Idag är jag smartare och inser att en motgång är det som förhöjer känslan av lycka nästa gång det är underbart att springa.

Det är när det är förjävligt som grunden till ett riktigt lyckorus byggs upp tror jag. Mat smakar ju aldrig så gott som när man har varit riktigt hungrig och lönen är aldrig mer välkommen än när man är riktigt pank.

Så endorfinruset löpningen ger dig är aldrig någonsin bättre än när det har känts förjävligt stunden/passet innan.

Kan väl stämma tycker jag. Ni förstår resonemanget?

4 Comments

  1. Lite samma resonemang som ”Man kan inte har roligt om man inte vet hur det är att ha tråkigt”. Tycker att du gör helt rätt i att skippa ett pass när det inte känns rätt! :)

  2. Jag håller med föregående talare. Men ibland kan det också vara att men är seg och egentligen bara vill krypa ner i sängen och sova bort allt men ändå väljer att genomföra passet, efteråt inser man hur mycket energi det egentligen gav en!

  3. sant Malin, men det beror ju på hur mycket man springer normalt. Att skippa ett pass här och där pga omotivering / trötthet är nog klokt i längden även om det oftast ger energi. Måste bli bättre på detta jag med.

  4. Shaman

    Så sant. Jag har haft så många motgångar under hösten (förkylningar och nu en fotskada), att de få enstaka tillfällen jag kunde springa i december kändes som de bästa i hela världen.

    Man borde inte ta för givet att man alltid kommer att kunna springa. Då njuter man av det mycket mer, när det väl blir av.

    Blogg: http://shaman-dalie.blogspot.com

Comments are closed.