Livet och löpningen…

Okej. Det har blivit 2 marathon inom loppet av 3 dagar. Mina absolut tuffaste långlopp på träning. Varför har de varit tuffa?

Pga underlaget som gjort att jag har behövt k-ä-m-p-a. Men har jag varit sliten och velat ge upp? Absolut inte.

När vi hade passerat 35km igår funderade jag. Jag hade för första gången upplevt mig själv vara den som hela tiden sackade efter lite, den som fick kämpa mest av allihopa och den som hade den tuffaste dagen. Det har aldrig hänt förut faktiskt. En upplevelse det också.

Men så.

Funderade jag såhär. Vad är det som driver mig då? "Varför vill jag inte stanna förrän ett helt marathon är avverkat idag också?"

En gnutta galenskap. En liten dos skryt men framförallt en himla stor mängd löparendorfiner. Stolthet. Tacksamhet mot kroppen, och sedan ett jävlar anamma. YES-I-CAN.

Vi har varit inne på det förr. Varför? För-att-jag-kan. För att vi människor kan mer än vi tror. För att det är kul. För att det är Living the dream?

Jag var absolut trött. Jag hade fått kämpa MEN jag hade inte ont, jag hade inga känningar eller fysiska bekymmer utan jag hade ett piggt steg och framförallt ett piggt huvud. Ett huvud som visste att jag kunde.

Bara stanna inte Miranda. Så händer det.

..och hur den sista milen var den absolut enklaste.. det kan jag absolut inte förklara.

Livet är till för att levas. På sitt eget sätt. Jag lever på mitt sätt :)

2011 är ett bra år. Redan 11 mil.

58 Comments

 1. tror du att du skulle kunna springa lika mycket om det var -28 grader? och om ni hade snö från november – maj? hade du orkat?

 2. Tanja

  Jisses vad grymt! Hoppas du inser själv hur OTROLIGT OTROLIGT DUKTIG, STARK och GRYM du är!! Dessutom är det ju toppen för oss läsare som på nåt sätt får åka snålskjuts och bli sådär megapeppade inför våra träningspass… bara att springa ut och möta snöyran utanför alltså! ;)

 3. Jessica

  Jag har en bra bit kvar till att springa lika långt som dig, men jag känner absolut igen känslan, helt fantastiskt! Jag har också fått frågan varför jag vill springa långt (och jag har ändå bara rekord på 16 km) Svaret blev: för att jag vill. Och kan!
  Fast jag ligger i soffan med e elak magsjuka så minns jag känslan inför senaste långpasset, jag hade bestämt att jag skulle gå en km fö att bli lite varm. Luften var klar och kall, ca -14, himlen klarblå och det gnistrade i träden. Snön knarrade under skorna och jag kunde knappt vänta tills jag äntligen skulle få springa istället för gå!Fortsätt att leva ditt liv på ditt sätt!

 4. ”Varför vill jag inte stanna förrän ett helt marathon är avverkat idag också?”

  En viss dos tvångstankar? Jag har noterat att du nästan alltid jämnar upp alla distanser, du slutar inte när rundan är slut, utan vill alltid ha en jämn fin siffra. 20 km, 30 km, 42,2 km (inte jämn, men marathondistans). Det är coolt att utmana sig själv, men tvång är aldrig positivt.

  Jag utmanar dig till att avsluta rundorna när du är framme vid tänkt mål, oavsett om det står 27,91 eller 30,0 i displayen.

  • Men det är ju samma sak som att utföra en gymklass. Är man trött när finalrutinen kommer vid 55 minuter bryter man ju inte utan kör pa tills den 60 minuters langa klassen är slut! Samma sak med löpning anser jag, gar jag ut för att springa 30 km bryter jag inte vid 28,9 för att jag är trött eller för att det är en ojämn distans.

   • Det var ju inte det jag syftade på. Har man i förväg bestämt sig för att springa 30 km, så fine. Men har man bara bestämt att man ska springa från punkt A till punkt B, så blir det ju lite tvångsmässigt om man måste springa 3 varv runt kvarteret bara för att jämna ut sifforna på klockan efter det att man slutfört, den i förväg planerade, rundan.

 5. Yngve

  Hei.
  Jeg er imponert over ditt engegement og din enorme løpsglede.
  Jeg skjønner hvorfor du liker å samle fler og fler mil og opplevelser.
  Det som er farlig er å ikke ta nok pauser. Håper du kjenner etter og tar pauser når det blir tungt i beina.
  Det er mye bedre for oss mosjonister å holde på i mange år enn å brenne kruttet ( og knærne) på noen få harde sesonger.
  Ønsker lykke til videre med satsing mor ultraløp.og håper på flere fine innspill om løping og opplevelser også fremover.

 6. Frida

  ”Det var så otroligt skönt idag, och tiden gick så väldigt fort! Det blev den där rundan på 16,5km på pensionärsstigen upp till Högbo. Men idag blev det kisspaus i Högbo vid golfbanan så det blev nog 17km allt som allt skulle jag tro, min fotpod la tyvärr av, slut på batteri. Men vad gjorde det, känslan bestämmer” (www.metrobloggen.se/MatildaLundmark)

  • Frida

   Så där tänker jag på löpglädje. Att snöra på sig skorna och sticka ut i skogen och veta att man inte har någon tid att passa. Att pressa uppför en skidbacke. Att trotsa en motvind. När jag läser om din löpning känns det mer som Garmin-km-glädje. Svara ärligt Miranda: om du hade 23.3km och sprang mot en underbar skogsstig, som tyvärr visade sig ligga i satellitskugga – skulle du vända om för att få din löpgjädje in i Garmin? Om batteriet dog vid 38.9km, skulle du fortsätta springa även om du inte kunde posta en ”marathondistanspåklockan”-bild på bloggen?

 7. I’ve studied the ”fourth down” question quite a bit in the past and the way I see it is that the problem is in the low number of opportunities during the course of a game as well as the number of games in a season. Even with the statistical benefit of going for it on fourth down, it’s not that outlandish to fail five or ten times in a row. That may be enough to cover half a season and would hurt the playoff chances of most teams. A team that deployed this method would be a very up and down team during the season, and over the course of time. A team that mixed high win seasons with mediocre seasons where they were considered ”dangerous”. I’ve often said that the Rams under Martz were like this because of their high risk/reward offense.

  • dclaration a t publie, nous allons voir la crise de la famille nike air max pas cher est venir.

  • Absolutely a valid point about a false sense of security however I think it is also important to mention that it is much better to be safe than sorry denying your child this opportunity to protect her health sends a clear message that you would rather put your child in harm’s way than encourage open communication by taking precautions.

 8. I’d come to buy into with you on this. Which is not something I usually do! I enjoy reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to speak my mind!

 9. Your fundraiser started out March 19 in The united states and The european countries, and March 24 within Japan as well as Asia

 10. Simply want to say your article is astonishing. The clearness in your post is simply spectacular and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 11. Thankyou for this rattling post, I am glad I noticed this site on yahoo.

 12. Thankyou for all your efforts that you have put in this. very interesting info .

 13. Great, great, great and – did I forget something? Oh, yeah: Great! thanks for sharing that with us. BTW: I’m typing this on my new iphone – cool…

 14. j termk bevezetst tervezi Vegye ignybe az Etarget s Facebook hirdetseket Etarget blog online marketing, keresmarketing, internetes reklm

 15. Unique, Baby Its named after her parents Hashtag Welcome To Preferredtravelhelper.us

 16. 20130615 1700

 17. Guestbook Powered by php4coder.de

 18. Magic Touch Contracting Gallery Skim Coat

 19. Nida ki tight sexy chudai story Funjadu.com HINDI SEX STORIES OR NUDE DESI GIRLS PICTURES

 20. Fostul bancher elveian care a furnizat date siteului Wikileaks este nc n nchisoare Cont n strinatate

 21. West Annapolis Celebrates Maryland Day Maryland Day Blog

 22. You dont have to be perfect, you just have to be better My wordly views

 23. So11 drive and sports news

Comments are closed.