”Tvångstankarna”

Nej nu har det gått lite väl långt tycker jag.

Okej jag älskar att springa jämna sffror. Att springa på jämna nummer, på jämna distanser, helst hela mil eller marathondistansen osv.

GILLAR.

Inte besatt ;)

Jag ÄÄÄÄLSKAR helt enkelt jämna siffror på min klocka. Ja jag vet att gps-klockan aldrig är helt korrekt so what. Ja, jag skulle fortsätta springa även om min klocka dog vid 38km. Ja jag kan faktiskt stanna vid 17,49 också.

Det är en Mirre-grej. Inte en tvångsgrej.

Hahaha.. herregud. Tänk att jag ens skriver det här inlägget. Men när min löparglädje ifrågasätts så blir jag frustrerad.

Visst pushar jag mig ofta ytterligare bara för att få den där "snygga siffran", och stannar inte förrän den är klar. Men är det verkligen negativt? Jag mår ju bra av det. När jag vid 25km bestämmer mig för att inte stanna förrän 42km är klara – då är det "game on!". Det blir en tävling – mot mig själv! En tävling jag ÄLSKAR. En tävling jag vinner när jag lyckas trampa mig till 42km. Inte desto mindre en endorfinfylld löparupplevelse, bara för att det är gps-endorfiner.

Men alltså.. haha.. ja, jag var tvungen att skriva något.

För att nu är det alltför många som har utmanat mig i att springa ojämnt.

Men nej, så lätt ger jag mig inte…. ;)

8 Comments

  1. Tanja

    Hahaha.. läser ditt inlägg och småler lite. Råkade nämligen läsa just detdär kommentarerna som du syftar på, tvångstankar hit och dit – och tänkte på hur det känns för DIG. Lite skumt sådär. Men det är väl sånt som hör till när man har en stor blogg som din… Kul att du ger svar på tal i alla fall och fortsätt med det du gör! :)

    • Haha aa jag trodde väl aldrig att det skulle bli en big deal.. men men ;) Jag vet ju i alla fall vad som stämmer! :)

  2. Anonym

    Hej! Har nyligen hittat din blogg och vill bara säga att den och du verkligen är fantastiskt inspirerande! det är härligt att läsa om din löparglädje, bästa uppladdningen innan man själv ska ut och springa! Tack!
    Angående tvångstankarna, är precis likadan, klart att man vill ha snygga siffror! Samma som att man städar hemma, tavlorna hänger rakt på väggen osv… =)
    Allt gott till dig!

    • Åh tack så jättemycket!! Blev superglad av denna kommentar, och fortsätt springa med snygga siffror du också ;) ;)

  3. Haha, folk är verkligen roliga ibland. Alltför många anser sig veta alltför mycket om människor de aldrig träffat. Det är helt klart att du är en extrem tävlingsmänniska – och jag gillar det verkligen. De kan kalla det besatthet – jag kallar det underhållande.

    Ytterligare ett tack för en fantastisk blogg full med energi och inspiration!

    • Haha… underhållande, I like! Jag bjuder på det, vi har ju alla våra små egenheter, eller hur? :D

  4. Eftersom jag skrev en av kommentarerna som antagligen åsyftas, får jag väl försvara mig lite. Jag skrev det i all välmening. Jag var ju med ”back in the days” när din träning var mer åt det tvångsmässiga hållet och jag ville bara höja en varningsflagg, då jag tyckte att jag kunde skymta lite av den ”gamla Miranda” i kilometerhetsen. Men om träningen inte är det minsta tvångsmässig, om allting bara är roligt och du mår bra av det (fysiskt OCH psykiskt), så är det ju kanon. Keep it up!

    Btw, en fråga apropå siffror: Vilket avkodningsprogram använder du till din Garmin? Dvs, använder du Sport Tracks, Garmin Training center eller något annat för att ladda över data till? Sport tracks använder ju en annan algoritm och oftast blir siffrorna lite annorlunda jämfört med rådatan i klockan, men jag tycker personligen att det är ett grymt mkt bättre program än Training center.

    • Hejsan kompis!

      Egentligen syftade jag inte så mycket på någon speciell kommentar, och efter att ha läst ditt tillägg så förstår jag fullt ut. Du ”som vet” kan ju definitivt läsa in mani mellan raderna.. det hade jag också gjort. Men just nu är det glädje, och bara glädje jag springer för :)

      Alltså Zandra, det är pinsamt, men jag laddar ju aldrig upp siffrorna i datorn. Har tänkt börja med garmin connect i evigheter, men aldrig kommit tills kott. Har du hört om den?

Comments are closed.